Επτά παραστάσεις επιστρέφουν ανανεωμένες

Δεν προλάβατε να τις δείτε πέρυσι, αλλά τώρα επιστρέφουν. Δείτε ποιες επαναλήψεις κάνουν πρεμιέρα τις επόμενες ημέρες.

Βαλς Νο 6 Φάνης Παυλόπουλος©

"Βαλς Νο6"
Συγκλονίζει ο μονόλογος του Νέλσον Ροντρίγκες γιατί φέρνει στη σκηνή μια έφηβη, που δολοφονήθηκε σε ηλικία 15 ετών και φωτίζει με τρόπο διεισδυτικό την κατάσταση της εφηβείας. Το τραγικά επίκαιρο έργο που σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Φάμης είναι μία ιστορία για το τέλος της σιωπής, για τα κορίτσια που παλεύουν με το σκοτάδι τους και βγαίνουν στο φως. Πρωταγωνιστεί η Μαρία Κουβίδου (Μπάγκειον, από 31/10)

Μοτέλ
Γιώργος Καλφαμανώλης©

"Μοτέλ"
Το έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου ήταν το πρώτο του κύκλου "Η βία παντού" που αφορούσε αναθέσεις του Θεάτρου Τέχνης σε θεατρικούς συγγραφείς και μιλά για τις θαμμένες αλήθειες –αυτές που κρύβουμε κι από τους εαυτούς μας ακόμα– με αφετηρία τη δολοφονία μιας γυναίκας. Παίζουν: Κλέλια Ανδριολάτου, Ευγενία Αποστόλου, Ιωάννα Μαυρέα, Άγγελος Μπούρας, Ελευθερία Παγκάλου, Χρήστος Σαπουντζής (Θέατρο Τέχνης, από 7/11).
 

Μεταμόρφωση

"Μεταμόρφωση"
Για 4η χρονιά και για 16 μεταμεσονύχτιες παραστάσεις παίζεται το λογοτεχνικό αριστούργημα του Φραντς Κάφκα. Για τον σκηνοθέτη Τάσο Σαγρή "ο Κάφκα μας καλεί να στοχαστούμε πάνω στον διαφορετικό, τον ανάπηρο, το queer, τον ξένο, τον πρόσφυγα, το άγνωστο, το καινούργιο, αυτό που δεν έχει συμβεί ως τώρα". Παίζουν: Σίσσυ Δουτσίου, Συμεών Τσακίρης, Στέβη Φόρτωμα, Λουκία Ανάγνου, Θωμάς Χαβιανίδης (Σύγχρονο Θέατρο, από 29/10).

Stand up tragedy
Άννα Μαρία Μαυρογεώργη, Φοίβος Σαμαρτζής©

"Stand Up Tragedy"
Ένα σχόλιο για τον κόσμο του θεάματος είναι το σόλο της πάντα ανήσυχης καλλιτεχνικά Κάτιας Γέρου. Ακολουθώντας τις σκηνοθετικές γραμμές του αείμνηστου συντρόφου της εικαστικού Κυριάκου Κατζουράκη, φέρνει ενώπιόν μας φιγούρες-ρόλους που εκπροσωπούν όσα επηρεάζουν και δυναστεύουν τη ζωή μας. Η ερμηνεύτρια της παράστασης τη χαρακτηρίζει "ένα πικρό σχόλιο με καταιγισμό από ενσταντανέ της καθημερινότητας" (Σταθμός, από 2/11).

Αφροδίτη

"Αφροδίτη"
Η νουβέλα του Παύλου Μάτεσι, διασκευασμένη για πρώτη φορά στο θέατρο, ανέβηκε πέρυσι σε σκηνοθεσία Κατερίνας Κλειτσιώτη και Σοφίας Κορώνη και επαναλαμβάνεται για περιορισμένο διάστημα, σε μια παράσταση που επιχειρεί μια διεισδυτική τομή πάνω σε μια κοινωνία ανθρώπων, που αδυνατούν να αγαπηθούν κι αλληλοσπαράζονται. Παίζουν: Σοφία Κορώνη, Γιώργος Ντούσης, Βασίλης Χατζηδημητράκης (Bios, από 29/10).

Αλμυρή έρημος
Δημήτρης Μαόφης©

"Αλμυρή Έρημος"
H πρωτότυπη σκηνική σύνθεση της Nαταλίας Γεωργοσοπούλου και της Σταύριας Νικολάου αντλεί το υλικό της από μαρτυρίες προσφύγων και λογοτεχνικά έργα για τη Μικρά Ασία. Τα δύο κεντρικά πρόσωπα, "Ο Στρατιώτης" και "Η Γυναίκα", πορεύονται παράλληλα στο έργο χωρίς να συναντιούνται σε πραγματικό χρόνο, συμπληρώνοντας ο ένας την αφήγηση του άλλου στη ροή της ιστορίας. Πρωτότυπη μουσική σύνθεση, μουσικός επί σκηνής: Γιάννης Ισμυρνιόγλου (Φούρνος, από 2/11).

Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι
Zώης Τριανταφύλλου - Σφακιανάκης

"Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι"
Με ερμηνευτές τους Καίτη Ιμπροχώρη ως Λαίδη Άγκαθα,  Γιώργο Λιβανό, Γιάννη Τσιώμου, Μάνο Χατζηγεωργίου, Αγάπη Μανουρά, Μαρία Δρακοπούλου, Σωτήρη Αντωνίου, Γιώργο Καραντζά και στον ρόλο του Ντόριαν Γκρέυ ο Ανδρέας Ζαχαριάδης παρουσιάζεται το κλασικό έργο του του John Osborne από το μυθιστόρημα του Oscar Wilde. ΄Eνα μεταφυσικό αριστούργημα για την νιότη που χάνεται και τη ζωή που μας προσφέρεται (Studio Κυψέλης, από 7/11).

Περισσότερες πληροφορίες

Stand up tragedy

  • Performance
  • Διάρκεια: 90 '

Ένα σόλο πολλαπλών ρόλων για τον κόσμο του θεάματος.

Αλμυρή έρημος

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 55 '

Η παράσταση μιλάει για τον πόλεμο και την προσφυγιά, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, αντλώντας υλικό από μαρτυρίες και λογοτεχνικά έργα.

Βαλς Νο 6

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 70 '

Ο κορυφαίος δραματουργός της Βραζιλίας αναμοχλεύει την ιστορία της Σόνιας, μιας έφηβης που δολοφονήθηκε σε ηλικία 15 ετών.

Αφροδίτη

  • Δραματοποιημένη Νουβέλα
  • Διάρκεια: 75 '

Για πρώτη φορά διασκευάζεται για το θέατρο το βιβλίο-σχόλιο του συγγραφέα πάνω στην κοινωνία του αλληλοσπαραγμού που επιβάλλει τις επιταγές της από την πρώτη στιγμή της ανθρώπινης ύπαρξης.

Μοτέλ

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Ευγενία Αποστόλου, Άγγελος Μπούρας

Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Η διασκευή του συγγραφέα πάνω στη φιλοσοφική νουβέλα του Όσκαρ Ουάιλντ ανεβαίνει σε μια σύγχρονη εκδοχή, όπου για πρώτη φορά ζωντανεύει το ίδιο το πορτρέτο του καταραμένου ήρωα.

Μεταμόρφωση

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 65 '

Ένας νεαρός υπάλληλος μετά από δέκα χρόνια σταθερού καθημερινού προγράμματος, ξαφνικά, αδυνατεί να επαναλάβει τις ίδιες παγιωμένες κινήσεις και μετατρέπεται σε ένα ανεπιθύμητο παράσιτο, στην αριστουργηματική αλληγορία του Φραντς Κάφκα.

Φούρνος

Μαυρομιχάλη 168

Τέχνης «Κάρολος Κουν»

Φρυνίχου 14, Πλάκα

Bios

Πειραιώς 84

Studio Κυψέλης

Σπετσοπούλας 9 & Κυψέλης

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45

Σταθμός Θέατρο

Βίκτωρος Ουγκώ 55

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.

"I am falling in love | Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα": Πειραγμένος Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τον Γιώργο Βαλαή

Ο ανήσυχος δημιουργός αποσυναρμολογεί τη "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στη Σκηνή Ωμέγα, εστιάζοντας στις σχέσεις των ηρώων και την ερωτική έλξη που δεν γνωρίζει πρότυπα.

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!