Εξερευνώντας τα κρυμμένα μυστικά της όπερας με την Ομάδα Μουσικού Θέατρου Ραφή

Οι έφηβοι συνομιλούν με την Επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας της Παντείου, Ειρήνη Αβραμοπούλου, και με την πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Χρύσα Μαλιαμάνη.

EΘνική Λυρική Σκηνή/Ομάδα Ραφή -Ντον Τζιοβάννι για εφήβους

H Oμάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή κλείνει δέκα χρόνια δραστήριας παρουσίας και συνεργασίας με τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας, μέσα απο μια συναρπαστική σύμπραξη με τις Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Με το πρόγραμμα "Μεταμορφώσεις", που επιμελείται και εμψυχώνει η Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή, παιδιά όλων των ηλικιών εξερευνούν τα κρυφά-κρυμμένα μυστικά της όπερας, τα μη προφανή, τρυπώνοντας στις χαραμάδες των νοτών και των λέξεων για να τις φωτίσουν με διαφορετικό τρόπο. Μέσα από δράσεις που ενεργοποιούν τη φαντασία και το δημιουργικό τους βλέμμα φωτίζοντας κάθε φορά το διαφορετικό, εργαστήρια αλλά και συναντήσεις-συζητήσεις με σημαντικούς προσκεκλημένους από ετερόκλητα πεδία, οι συμμετέχοντες θα ακονίσουν το βλέμμα και τη σκέψη τους.

Διαβάστε Επίσης

Στάση πρώτη: Ντον Τζιοβάννι | Εργαστήριο εισαγωγής στη σκηνοθεσία για εφήβους

Η μουσική του Μότσαρτ, με τη διαχρονική της δύναμη, ταξιδεύει τον μύθο του Ντον Τζοβάννι ανά τους αιώνες. Παραστάσεις θρύλοι και πρωτότυπα σκηνικά ανεβάσματα έχουν σφραγίσει την επαφή της με το κοινό της εποχής μας. Πώς θα τη σκηνοθετούσε, όμως, ένας έφηβος της εποχής του metoo; Οι έφηβοι συνομιλούν με την Επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας της Παντείου, Ειρήνη Αβραμοπούλου, και με την πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Χρύσα Μαλιαμάνη, για ζητήματα φύλου, ισότητας και καλλιτεχνικής ερμηνείας τον 21ο αιώνα, και παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή, μέσα από DIY μουσικές , ψηφιακές και εικαστικές τεχνικές.

Πληροφορίες: Ηλικίες: 13-15 | Ημερομηνίες & ώρες υλοποίησης: 22/10, 5 - 7 μ.μ. | 23/10, 5 - 8 μ.μ. | Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Φράνσις" στο Θέατρο Παραμυθίας

Η παράσταση που δημιουργήθηκε με έμπνευση από τη ζωή της Αμερικανίδας ηθοποιού Φράνσις Φάρμερ, η οποία αποτελεί μια καταγγελία για το σύστημα και τις σχέσεις που χειραγωγούν τον άνθρωπο, έρχεται στο θέατρο Παραμυθίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/11/2022

"Μάγισσες | Μέρος 3ο: Επιδόρπιο": Μια λυρική παράσταση για την έμφυλη βία

Η παράσταση του Θανάση Δόβρη ερευνά τη θέση της γυναίκας όπως αυτή εκφράζεται διαχρονικά μέσα από κείμενα ιστορικά ή μέσα από την ελληνική παράδοση.

Μπορούν να εκφραστούν χορευτικά τα πολυπλανητικά όντα και η νοηματική γλώσσα;

Πρεμιέρα για τις χορευτικές ομάδες Synthesis 748 Dance Co και Surface Area Dance. Αυτές είναι οι παραστάσεις που παρουσιάζουν.

Η "Τρελή του Σαγιό" από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα"

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη ταυτόχρονη συμμετοχή κωφών και ομιλούντων ηθοποιών, με τη χρήση του σωματικού θεάτρου, της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και της φωνητικής ερμηνείας, αναδεικνύοντας την ομορφιά της γαλλικής κουλτούρας.

Η "Καφρόκρεμα" του Δημήτρη Δημόπουλου για μια τελευταία παράσταση

Ο γνωστός κωμικός στα Κινηματοθέατρα "Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου" για τη βιντεοσκόπηση του τελευταίου του σόλο, πριν περάσει σε νέο υλικό.

Η τραγικωμωδία "Κάθε πέρσι και του χρόνου" παίρνει σάρκα και οστά στο Θέατρο Αλάμπρα

Μια παράσταση σχόλιο στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας – πλημμυρισμένη από έξυπνο χιούμορ, φαρσικά στοιχεία και άφθονη μουσική.

"Μεταμορφώσεις": Μια σκοτεινή performance τσίρκου και μουσικής στο Red Jasper

Για λίγες παραστάσεις ανεβαίνει το έργο που στέκεται με ευφάνταστο σκηνικό τρόπο απέναντι στη μισθωτή σκλαβιά, σε σκηνοθεσία TsiRat και Ines Perot.