Εξερευνώντας τα κρυμμένα μυστικά της όπερας με την Ομάδα Μουσικού Θέατρου Ραφή

Οι έφηβοι συνομιλούν με την Επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας της Παντείου, Ειρήνη Αβραμοπούλου, και με την πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Χρύσα Μαλιαμάνη.

EΘνική Λυρική Σκηνή/Ομάδα Ραφή -Ντον Τζιοβάννι για εφήβους

H Oμάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή κλείνει δέκα χρόνια δραστήριας παρουσίας και συνεργασίας με τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας, μέσα απο μια συναρπαστική σύμπραξη με τις Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Με το πρόγραμμα "Μεταμορφώσεις", που επιμελείται και εμψυχώνει η Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή, παιδιά όλων των ηλικιών εξερευνούν τα κρυφά-κρυμμένα μυστικά της όπερας, τα μη προφανή, τρυπώνοντας στις χαραμάδες των νοτών και των λέξεων για να τις φωτίσουν με διαφορετικό τρόπο. Μέσα από δράσεις που ενεργοποιούν τη φαντασία και το δημιουργικό τους βλέμμα φωτίζοντας κάθε φορά το διαφορετικό, εργαστήρια αλλά και συναντήσεις-συζητήσεις με σημαντικούς προσκεκλημένους από ετερόκλητα πεδία, οι συμμετέχοντες θα ακονίσουν το βλέμμα και τη σκέψη τους.

Διαβάστε Επίσης

Στάση πρώτη: Ντον Τζιοβάννι | Εργαστήριο εισαγωγής στη σκηνοθεσία για εφήβους

Η μουσική του Μότσαρτ, με τη διαχρονική της δύναμη, ταξιδεύει τον μύθο του Ντον Τζοβάννι ανά τους αιώνες. Παραστάσεις θρύλοι και πρωτότυπα σκηνικά ανεβάσματα έχουν σφραγίσει την επαφή της με το κοινό της εποχής μας. Πώς θα τη σκηνοθετούσε, όμως, ένας έφηβος της εποχής του metoo; Οι έφηβοι συνομιλούν με την Επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας της Παντείου, Ειρήνη Αβραμοπούλου, και με την πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Χρύσα Μαλιαμάνη, για ζητήματα φύλου, ισότητας και καλλιτεχνικής ερμηνείας τον 21ο αιώνα, και παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή, μέσα από DIY μουσικές , ψηφιακές και εικαστικές τεχνικές.

Πληροφορίες: Ηλικίες: 13-15 | Ημερομηνίες & ώρες υλοποίησης: 22/10, 5 - 7 μ.μ. | 23/10, 5 - 8 μ.μ. | Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.