"Το ημερολόγιο ενός σκύλου" στο Θεάτρου του Νέου Κόσμου

Η Λουίζα Κωστούλα (Violet Louise) στήνει έναν μηχανισμό εικόνας και ήχου που αναπαράγει μνήμες και συναισθήματα στη σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Η Λουίζα Κωστούλα γράφει για τη ζωοφιλική, ψηφιακή παράσταση «Το ημερολόγιο ενός σκύλου»

Σε ψηφιακή εκδοχή πρωτοείδαμε το "Ημερολόγιο ενός σκύ́λου" της Λουίζας Κωστούλα (Violet Louise) το 2020. Η περφόρμερ-ερευνήτρια που από το 2012 ερευνά σταθερά το πεδίο της πολυμεσικής αφήγησης φέρνει την παράσταση που τονώνει το φιλοζωικό αίσθημα στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου (από 14/10). "Σ’ έναν κόσμο που αλλάζει δραματικά, η καθημερινότητα φαντάζει λιγότερο επώδυνη, μέσα από τη σχέση αγάπης ανθρώπου και ζώου. Το "Ημερολόγιο ενός σκύλου" είναι το ημερολόγιο ενός ανθρώπου που επαναδιαπραγματεύεται τις απώλειές του". Βαθιά συναισθηματικό και αρκετά προσωπικό το "Ημερολόγιο ενός σκύλου", έχει στο επίκεντρο μια γυναίκα που ζει μόνη στην Αθήνα, αναζητώντας καθημερινά στο διαδίκτυο ίχνη του σκύλου της που έφυγε από́ τη ζωή. Στη δραματουργία χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από ποιήματα των Γιάννη Ρίτσου, Γεωργίου Σουρή, Νίκου Καρούζου, Κωνσταντίνου Καβάφη, Γιώργου Σεφέρη και από το βιβλίο του Δημήτρη Κωνσταντινίδη "Επιχείρηση Πάνθηρας – Οι Γερμανοί εισβάλλουν και πυρπολούν την Πίνδο".

Προπώληση μέσω viva.gr

 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Το ημερολόγιο ενός σκύλου

  • Performance
  • Διάρκεια: 60 '

Το ημερολόγιο ενός ανθρώπου που επαναδιαπραγματεύεται τις απώλειές του, χαράσσοντας το δρόμο προς την ενηλικίωση, σε μια πολυμεσική παράσταση με βίντεο, μουσική και τραγούδι, που πρωτοπαρουσιάστηκε διαδικτυακά το 2020.

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7 & Θαρύπου

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7 & Θαρύπου

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7 & Θαρύπου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Πόρνη από πάνω" η Κατερίνα Διδασκάλου ξανά στο θέατρο Μουσούρη

Ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη, με την βαθιά συγκινητική ερμηνεία της Κατερίνας Διδασκάλου, επιστρέφει για 12η χρονιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2022

Ξεκινά η ερευνητική "Αντιγόνη" του Χάρη Φραγκούλη

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Χάρης Φραγκούλης μας καλεί σε μια μη κλασική ανάγνωση της "Αντιγόνης" αποτέλεσμα πολύμηνης δουλειάς μιας19μελούς υποκριτικής ομάδας σε κλειστό χώρο.

Οι νέες θεατρικές παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις θεατρικές παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 8 έως 14 Δεκεμβρίου και ξεχωρίζουν.

Σπουδαίοι φιλόσοφοι και η κοινωνική θέση της γυναίκας στο επίκεντρο δύο χορευτικών ραντεβού

Πρεμιέρα για την παράσταση της Μαρίας Κολιοπούλου σε νέο χώρο στην Κυψέλη και της Εύης Δημητρίου στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".

Το κουκλόσπιτο

Ο Δημήτρης Τάρλοου σκηνοθετεί και μεταφράζει το ιψενικό έργο ως μια ιστορία του σήμερα, εστιάζοντας στην ψευδαίσθηση μιας συζυγικής και οικογενειακής θαλπωρής που θρυμματίζεται βίαια.

Οικόπεδα με θέα

Ο Αμερικανός δραματουργός κάνει ωραίο θέατρο πάνω στον αμοραλισμό του οικονομικού συστήματος και ο Χανιωτάκης το αποδίδει σε μια καλοπαιγμένη, ατμοσφαιρική, αλλά και κάπως νωχελική παράσταση.

"TheARtro": Η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη μιλάει για την πρώτη παράσταση επαυξημένης πραγματικότητας

Παρακολουθήσαμε την πρώτη παράσταση "επαυξημένη" με ψηφιακές πληροφορίες που παρουσιάστηκε στην Ελλάδα μέσα από το καινοτόμο ερευνητικό έργο "TheARtro" που στοχεύει στην προσβασιμότητα και τον θεατρικό τουρισμό και μιλήσαμε με τη σκηνοθέτιδα και επιστημονική υπεύθυνη με πρωτοβουλία της οποίας ξεκίνησε.