Σε ρυθμό "Adagio" κινείται φέτος το θέατρο Άττις

Adagio Johanna Weber

"Adagio" είναι ο τίτλος του έργου που θα σκηνοθετήσει στο Άττις ο Θεόδωρος Τερζόπουλος και δεν είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο μουσικό έργο του Αλμπινόνι. Μάλλον όμως το έργο του Θανάση Αλευρά έχει σχέση με το μουσικό όρο αντάτζιο και την ταχύτητα που επιβάλει, έναν πιο ήρεμο ρυθμό. Αυτό υποψιαζόμαστε και συμπεραίνουμε από τη σύντομη περιγραφή που έκανε ο Θεόδωρος Τερζόπουλος μιλώντας για την παράσταση που θα κάνει πρεμιέρα στο Άττις, στις 26/11, με πρωταγωνιστές τον Τάσο Δήμα, τη Σοφία Χιλλ και την Αγλαΐα Παππά. "Στην εποχή μας, όπως τη σηματοδοτεί η παρατεταμένη πανδημία, ο πόλεμος και η οικονομική κρίση, καλούμαστε να ξανακοιτάξουμε κάποιες αρχές του θεάτρου. Μέσα από το έργο του Θανάση Αλευρά "Adagio" γίνεται προσπάθεια ο ηθοποιός να ξανα-αφηγηθεί την ιστορία των πραγμάτων, να ξαναβρεί τη ζωτική ενέργεια, τις οντολογικές και ηθικές αρχές της τέχνης του, τις βιοπολιτικές προεκτάσεις, και να συνεισφέρει στις κοινωνικές αλλαγές, στην "πολυπολιτισμικότητα” ακόμη και στη "βιοποικιλότητα”. Ο ηθοποιός – δημιουργός πρέπει να παράξει μια Τέχνη Οριακή, να μην γίνει ένα pet, ένα κατοικίδιο της μικρής, ιδιωτικής ζωής μας και να στρέψει τον καθρέφτη από το πρόσωπό του στην κοινωνία".
 

Με το έργο αυτό συμπληρώνεται κατά κάποιο η τριλογία που περιλαμβάνει το "Alarme"  (2010 και σε επανάληψη 2021) και το "Amor" (2013), δυο παραστάσεις-αριστουργήματα, εικαστικά ξεχωριστές, βαθιά ποιητικές, όχι αποκτώμενες από τους προβληματισμούς της αταβιστικής σύγχρονης εποχής. Με το "Adagio" ο Θεόδωρος Τερζόπουλος προτείνει να ξανακοιτάξουμε τα πράγματα από τη βάση τους, να κάνουμε αυτοκριτική, να αναστοχαστούμε και να δούμε τους ρυθμούς της ζωής και  παράλληλα τις έννοιες του διαλόγου και της αλληλεγγύης. Περιμένουμε την πρμιέρα!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τι θα δούμε φέτος στο Θέατρο Πρόβα;

Καμπανέλλης, ένα μονόπρακτό του Κώστα Μουρσελά και θέατρο για παιδιά στο φετινό ρεπερτόριο του θεάτρου της Μαίρης Ραζή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/10/2022

"Τα όρια": Η Εβίτα Παπασπύρου σε ένα ερμηνευτικό στοίχημα

Στο θέατρο Μοντέρνοι Καιροί παρουσιάζεται ο μονόλογος-πρόκληση των Μιχαέλα Μιχαΐλοβ και Ράντου Απόστολ, σε σκηνοθεσία Κώστα Νταλιάνη, για τα κακώς κείμενα του εκπαιδευτικού συστήματος.

Πρεμιέρα για την "Βαθιά γαλάζια θάλασσα" του Τέρενς Ράτιγκαν στο Αγγέλων Βήμα

Ανεκπλήρωτες επιθυμίες, τη μοναξιά, τη συναισθηματική στέρηση και το καταπιεσμένο πάθος των συμβάσεων και των κοινωνικών πιέσεων έρχονται στο φως υπό τη σκηνοθετική ματιά του Αλέξιου Κοτσώρη.

3 λόγοι για να δείτε τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού"

Ο "Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού" είναι μία από τις sold out παραστάσεις της περσινής θεατρικής χρονιάς και επιστρέφει στο Γκλόρια. Αυτοί είναι οι λόγοι για να τους οποίους αξίζει να την δείτε.

Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα για τη Σοφία Βέμπο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η Ελληνική Συμφωνιέτα παρουσιάζει την παράσταση "Σοφία" σε σκηνοθεσία Σοφίας Καψούρου.

"Cock": Μια έξυπνη κωμωδιά για τη σεξουαλική ταυτότητα

Το βραβευμένο βρετανικό έργο του Μάικ Μπάρτλετ "Cock" σκηνοθετεί ο Γιάννης Διαμαντόπουλος στο θέατρο Broadway.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σκηνοθετεί το "Μια άλλη Θήβα" του Σέρχιο Μπλάνκο

Ένα επίκαιρο και αινιγματικό έργο με θέμα την πατροκτονία σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Ξεκίνησε η προπώληση, μάθετε περισσότερα.