"Η κυρία Κλάιν" επιστρέφει στο Αργώ

Η κυρία Κλάι Παναγιώτης Μάλλιαρης

Ένα έργο που συμπλέκει τη ζωή με το θέατρο είναι "Η κυρία Κλάιν" του Νίκολας Ράιτ. Ο Άγγλος δραματουργός βασίστηκε στην βιογραφία της βιεννέζας ψυχαναλύτριας Μέλανι Κλάιν, που έκανε πρωτοπόρες έρευνες στη νηπιακή και παιδική ψυχολογία και αμφισβήτησε έντονα τον δάσκαλο της Σίγκμουντ Φρόυντ. Με μαεστρία συνθέτει στοιχεία από την προσωπική και την επαγγελματική της ζωή, "δραματοποιώντας καταστάσεις και παράλληλα κριτικάροντας, πότε με χιούμορ και πότε με οξύτητα,  τις ακρότητες και την ανεπάρκεια της ψυχανάλυσης ακόμη και για τους επαγγελματίες του είδους". Αυτό όμως που στην πραγματικότητα πυροδοτεί τις καταστάσεις στη εξέλιξη της δράσης και που εντείνει την ένταση είναι η σχέση με την κόρη της, ενώ σημαίνοντα ρόλο παίζει και η γραμματέας της. Όλες μαζί περνούν μια νύχτα στο Λονδίνο του 1934. O ξαφνικός θάνατος του γιού και αδελφού δημιουργεί άγριες συγκρούσεις, συνεχείς ανατροπές, ανταγωνισμό, ενοχές, πάθη.

Η κυρία Κλάιν
Παναγιώτης Μάλλιαρης

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα 7 Οκτωβρίου στο θέατρο Αργώ με πρωταγωνίστριες τις Αιμιλία Υψηλάντη, Νατάσα Καλογρίδη και Σάρα Εσκενάζη. Η μετάφραση είναι της Έλσης Σακελλαρίδου, η σκηνογραφία του Γιάννη Αρβανίτη (συνεργάτης σκηνογράφος η Μελίνα Αναλυτή) και τα κοστούμια του Σπύρου Γκέκα. Στην παράσταση χρησιμοποιείται στροβοσκοπικός φωτισμός.

Προπώληση εισιτηρίων από τη viva.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Η κυρία Κλάιν

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Βασισμένο στη ζωή της ψυχαναλύτριας Μέλανι Κλάιν, το έργο πραγματεύεται την εναλλαγή συναισθημάτων μίσους και πάθους στη σχέση της με την κόρη και τη γραμματέα της, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του γιου της.

Αργώ

Ελευσινίων 15

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.