Το 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας είναι γεγονός

23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, και όχι μόνο, το θέατρο στην περιφέρεια έχει τοπικές ιδιαιτερότητες και κυρίως, προσπαθεί, ελπίζει και καταφέρνει να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για τη θεατρική πράξη. Το 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, που οργανώνεται από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας Διόνυσος και έχει ως έμβλημα το "Γκατζολάκι" (γαϊδαρο), δεν το βάζει κάτω, πραγματοποιείται στην ακριτική πόλη, από 28 Αυγούστου έως και 4 Σεπτεμβρίου και είναι αφιερωμένο στη μνήμη της ηθοποιού Ντίνας Κώνστα, η οποία συμπαραστάθηκε ποικιλοτρόπως στο Φεστιβάλ για 20 σχεδόν χρόνια, ως τιμώμενο πρόσωπο αρχικά, ως μέλος της κριτικής επιτροπής, άλλοτε ως αναγνώστρια σε βιβλιοπαρουσιάσεις και θεατής. 

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις, αφιερώματα και διαγωνισμό. Στην έναρξη του φεστιβάλ (28/8) θα τιμηθούν ο Χάρης Ρώμας και η Άννα Χατζησοφιά, οι δύο δημοφιλείς συγγραφείς των μεγάλων τηλεοπτικών – και όχι μόνον – επιτυχιών για την πολύχρονη δημιουργική πορεία του και στη λήξη του φεστιβάλ (4/9) θα τιμηθεί ο διεθνής χορογράφος, σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής Φωκάς Ευαγγελινός για το σύνολο του καλλιτεχνικού έργου που έχει επιτελέσει και συνεχίζει να επιτελεί εντός και εκτός συνόρων. Την Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελούν οι: Αντιγόνη Γλυκοφρύδη (ηθοποιός), Αντώνης Θεοδωρακόπουλος (ηθοποιός), Μπέσυ Μάλφα (ηθοποιός), Ιωάννης Μαργαρώνης (χορογράφος), Χάρης Ρώμας (συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός), Ελένη Φίλιππα (ηθοποιός), Άννα Χατζησοφιά (συγγραφέας, ηθοποιός). Παρουσιαστής για 20η συνεχόμενη χρονιά, ο εξαιρετικός Αλέξης Κωστάλας. 
 

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Νέας Ορεστιάδας κάθε βράδυ (9 μ.μ.) και σε περίπτωση κακοκαιρίας στο Θέατρο Διόνυσος.

Κυριακή 28/8 – Τελετή Έναρξης – Αφιέρωμα στη μνήμη της Ντίνας Κώνστα – Θεατρική παράσταση εκτός συναγωνισμού από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας Διόνυσος με το έργο "Οι Γαμπροί της Ευτυχίας” των Ν. Τσιφόρου – Π. Βασιλειάδη

Δευτέρα 29/8 –  Έναρξη Διαγωνιστικού Μέρους: "Η Μικρή μας πόλη” του Θόρντον Ουάιλντερ από τη Θεατρική Ομάδα Φύρδην Μίγδην Συλλόγου Προσφύγων Αν. Θράκης Αγίας Τριάδας Δήμου Θερμαϊκού

Τρίτη 30/8 – "Ο κύριος Αμιλκάρ” του Υβ Ζαμιάκ από τη Θεατρική Ομάδα Θρυαλλίδα Βόλου
Τετάρτη 31/8 – "Άγριος Σπόρος” του Γιάννη Τσίρου, από τη Θεατρική Ομάδα Επέκεινα του Μικρασιατικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας

Πέμπτη 1/9 – "Λιωμένο Βούτυρο” του Σάκη Σερέφα από τη Θεατρική Ομάδα Aurora Κομοτηνής

Παρασκευή 2/9 – "Χάροντ και Μώντ” του Κόλιν Χίγγινς από την Ομάδα Θεάτρου Περιπέτεια Θεσσαλονίκης

Σάββατο 3/9 – "Το Πανηγύρι” του Δ. Κεχαΐδη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άρτας Ο Μακρυγιάννης – Λήξη Διαγωνιστικού Μέρους

Κυριακή 4/9 – Τελετή Λήξης – Τιμώμενο Πρόσωπο: Φωκάς Ευαγγελινός - Μουσικό μέρος: ο Κώστας Λειβαδάς και η Ανδριάνα Μπάμπαλη, με αγαπημένα τραγούδια στις "αποσκευές" τους αλλά και με αφορμή την πρόσφατη συνεργασία τους με το τραγούδι "Σήκωσε Κύμα". Απονομή βραβείων.
 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.dionysos-net.gr
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.