"Κλυταιμνήστρα": Πρώτες φωτογραφίες της παγκόσμιας πρεμιέρας που θα δούμε στην Ελευσίνα

Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της παράστασης της καταξιωμένης φλαμανδικής ομάδας tg Stan στο Παλαιό Ελαιουργείο στο πλαίσιο της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης έφτασε.

Κλυταιμνήστρα John Stathis©

Γιατί είναι σημαντικό να ακουστεί σήμερα η φωνή της Κλυταιμνήστρας; Οι οκτώ ερμηνευτές από το Βέλγιο, την Ελλάδα, τη Νορβηγία και τις Φιλιππίνες που συμμετέχουν στην ομώνυμη παράσταση της καταξιωμένης φλαμανδικής ομάδας tg Stan, την οποία θα δούμε στις 23 και 24 Ιουλίου στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας σε σε παγκόσμια πρεμιέρα στο πλαίσιο της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώνουν τις φωνές τους και απαντούν, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας. 

Κλυταιμνήστρα
John Stathis©

Διαβάστε Επίσης

Όπως επισημαίνει στη συνέντευξη που έδωσε στο "α” η σκηνοθέτιδα και εμπνεύστρια της παράστασης Jolente De Keersmaeker: "Πιστεύω ότι το θέατρο πρέπει πάντα να λέει κάτι για τον κόσμο σήμερα. Ο κόσμος που περιέγραψε ο Αισχύλος δεν τελείωσε μαζί του, αλλά επηρεάζει ακόμα το πώς αντιμετωπίζουμε την εξουσία, τον πόλεμο και την εκδίκηση. Είναι σημαντικό για μένα να μην αναπαραστήσω την ιστορία όπως ήταν παλιά, αλλά να δείξω τι σχέση έχει με την εποχή που ζούμε. Το θέατρο δεν είναι μια ελιτίστικη τέχνη, αλλά ένας κριτικός προβληματισμός για το πώς ζούμε όλοι μας".

Κλυταιμνήστρα
John Stathis©

Δείτε παρακάτω τι είπαν οι Έλληνες ηθοποιοί Μαρία Σκουλά, Αντώνης Αντωνόπουλος και Ελένη Μολέσκη, οι  Βέλγοι Sara Haeck και Stijn Van Opstal, οι δυο χορευτές, Synne Elve Enoksen από τη Νορβηγία και Joshua Serafin από τις Φιλιππίνες, και η ίδια η Jolente De Keersmaeker, ιδρυτικό μέλος της ομάδας και ένα από τα "τρομερά κορίτσια” των ευρωπαϊκών παραστατικών τεχνών, ο καθένας από τη δική του οπτική, για τη σημασία αυτής της παράστασης, που θέτει στο επίκεντρο το κρίσιμο πρόσωπο της  Κλυταιμνήστρας. 

Κλυταιμνήστρα
John Stathis©

Πληροφορίες για τη δωρεάν μετακίνηση του κοινού στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας θα βρείτε εδώ | Δείτε το trailer της παράστασης εδώ

Δείτε όσα είπαν οι ερμηνευτές της "Κλυταιμνήστρας"


Jolente De Keersmaeker

Μαρία Σκουλά

Αντώνης Αντωνόπουλος

Ελένη Μολέσκη

Sara  Haeck

Stijn Van Opstal

Synne Elve Enoksen

Joshua Serafin

Διαβάστε Επίσης

​​​​​

Περισσότερες πληροφορίες

Κλυταιμνήστρα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Μια πολυπολιτισμική ερμηνευτική ομάδα πρωταγωνιστεί στην τολμηρή διασκευή της καταξιωμένης φλαμανδικής ομάδας που βασίζεται στον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου πάνω σε μια ιδέα της Jolente De Keersmaeker, σε συμπαραγωγή με την 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.