"Κλυταιμνήστρα": Πρώτες φωτογραφίες της παγκόσμιας πρεμιέρας που θα δούμε στην Ελευσίνα

Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της παράστασης της καταξιωμένης φλαμανδικής ομάδας tg Stan στο Παλαιό Ελαιουργείο στο πλαίσιο της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης έφτασε.

Κλυταιμνήστρα John Stathis©

Γιατί είναι σημαντικό να ακουστεί σήμερα η φωνή της Κλυταιμνήστρας; Οι οκτώ ερμηνευτές από το Βέλγιο, την Ελλάδα, τη Νορβηγία και τις Φιλιππίνες που συμμετέχουν στην ομώνυμη παράσταση της καταξιωμένης φλαμανδικής ομάδας tg Stan, την οποία θα δούμε στις 23 και 24 Ιουλίου στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας σε σε παγκόσμια πρεμιέρα στο πλαίσιο της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώνουν τις φωνές τους και απαντούν, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας. 

Κλυταιμνήστρα
John Stathis©

Διαβάστε Επίσης

Όπως επισημαίνει στη συνέντευξη που έδωσε στο "α” η σκηνοθέτιδα και εμπνεύστρια της παράστασης Jolente De Keersmaeker: "Πιστεύω ότι το θέατρο πρέπει πάντα να λέει κάτι για τον κόσμο σήμερα. Ο κόσμος που περιέγραψε ο Αισχύλος δεν τελείωσε μαζί του, αλλά επηρεάζει ακόμα το πώς αντιμετωπίζουμε την εξουσία, τον πόλεμο και την εκδίκηση. Είναι σημαντικό για μένα να μην αναπαραστήσω την ιστορία όπως ήταν παλιά, αλλά να δείξω τι σχέση έχει με την εποχή που ζούμε. Το θέατρο δεν είναι μια ελιτίστικη τέχνη, αλλά ένας κριτικός προβληματισμός για το πώς ζούμε όλοι μας".

Κλυταιμνήστρα
John Stathis©

Δείτε παρακάτω τι είπαν οι Έλληνες ηθοποιοί Μαρία Σκουλά, Αντώνης Αντωνόπουλος και Ελένη Μολέσκη, οι  Βέλγοι Sara Haeck και Stijn Van Opstal, οι δυο χορευτές, Synne Elve Enoksen από τη Νορβηγία και Joshua Serafin από τις Φιλιππίνες, και η ίδια η Jolente De Keersmaeker, ιδρυτικό μέλος της ομάδας και ένα από τα "τρομερά κορίτσια” των ευρωπαϊκών παραστατικών τεχνών, ο καθένας από τη δική του οπτική, για τη σημασία αυτής της παράστασης, που θέτει στο επίκεντρο το κρίσιμο πρόσωπο της  Κλυταιμνήστρας. 

Κλυταιμνήστρα
John Stathis©

Πληροφορίες για τη δωρεάν μετακίνηση του κοινού στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας θα βρείτε εδώ | Δείτε το trailer της παράστασης εδώ

Δείτε όσα είπαν οι ερμηνευτές της "Κλυταιμνήστρας"


Jolente De Keersmaeker

Μαρία Σκουλά

Αντώνης Αντωνόπουλος

Ελένη Μολέσκη

Sara  Haeck

Stijn Van Opstal

Synne Elve Enoksen

Joshua Serafin

Διαβάστε Επίσης

​​​​​

Περισσότερες πληροφορίες

Κλυταιμνήστρα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Μια πολυπολιτισμική ερμηνευτική ομάδα πρωταγωνιστεί στην τολμηρή διασκευή της καταξιωμένης φλαμανδικής ομάδας που βασίζεται στον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου πάνω σε μια ιδέα της Jolente De Keersmaeker, σε συμπαραγωγή με την 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Φεστιβάλ Αθηνών: Τι κρατάμε από το φετινό θεατρικό πρόγραμμα της Πειραιώς 260

Τι αποτύπωμα άφησαν οι δώδεκα ελληνικές και ξένες παραστάσεις στην Πειραιώς 260, που έριξε αυλαία την προηγούμενη εβδομάδα; Καταγράφουμε μερικές σκέψεις, εντυπώσεις και συμπεράσματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
06/08/2022

Τι ετοιμάζει ο Νίκος Διαμαντής για τον Σεπτέμβριο;

Ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Σημείο θα παρουσιάσει μία θεατρική- εικαστική εγκατάσταση στο Ισλαχανέ στο πλαίσιο του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός".

Τρεις extra παραστάσεις για τον "Συλλέκτη"

Ένα από τα σημαντικότερο θρίλερ της μεταπολεμικής λογοτεχνίας ο "Συλλέκτης" του Τζον Φόουλς παίρνει παράταση λόγω της θερμής υποδοχής του κοινού.

Μια ακόμα βόλτα στις "Γειτονιές του κόσμου" από τον Οκτώβριο

Μετά από δύο χρόνια επιτυχημένων παραστάσεων, "Οι Γειτονιές του κόσμου", του Γιάννη Ρίτσου αλλάζουν θεατρική στέγη και μας δίνουν ραντεβού στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.

Οι "Πέρσες" θα παιχτούν στο Ηρώδειο και στο Θέατρο Δάσους

Αν δεν είδατε τους "Πέρσες" του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά, στην Επίδαυρο ή στην Ελευσίνα, κλείστε θέση για το Ηρώδειο της Αθήνας, ή το Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης.

Το Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος βάζει πλώρη για το 2023

Περισσότεροι από 1.000 επισκέπτες παρακολούθησαν το Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που εγκαινίασε η Περιφέρεια Αττικής. Η φετινή επιτυχία γεμίζει με αισιοδοξία τους διοργανωτές, οι οποίοι ξεκινούν να ετοιμάζονται για την επόμενη χρονιά.

Aίας

Ο Αργύρης Ξάφης γοητεύτηκε βαθιά από το έργο και το δραματικό και ιδεολογικό βάρος που φέρει ο κεντρικός ήρωας, προχωρώντας σε επιλογές που άλλοτε λειτουργούν και άλλοτε –συχνότερα– δεν δικαιώνονται επί σκηνής.