Έρχονται στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου την εβδομάδα 11-17/7

Η νέα παράσταση του Δημήτρη Καραντζά στην Επίδαυρο, πρεμιέρα για τη Μικρή Επίδαυρο και η νέα χορογραφία του Αντώνη Φωνιαδάκη στην Πειραιώς 260.

Πέρσες Γκέλυ Καλαμπάκα©

"Πέρσες"

Ο Δημήτρης Καραντζάς προτείνει μια νέα ανάγνωση-διασκευή του αισχυλικού κειμένου με πρωταγωνιστές τους Ρ. Πιττακή, Χρ. Λούλη, Γ. Γάλλο, Αλ. Καλτσίκη κ.ά. και τη συμμετοχή σαράντα εθελοντών. Στοχάζεται πάνω σε θεμελιώδη ζητήματα του έργου, όπως η αλαζονεία της εξουσίας, η ήττα και η αμηχανία της κοινωνίας μετά τη διάψευση των προσδοκιών της από τους ηγέτες (Επίδαυρος, 15-16/7).

Ρίζες από βαμβάκι

"Ρίζες από βαμβάκι"

Η ιστορία του Αίαντα μεταφέρεται ως οικογενειακή τραγωδία στον Έβρο του ’70. Η συγγραφέας Κάλλια Παπαδάκη βλέπει τον ήρωα του Σοφοκλή ως έναν άνδρα που επιστρέφει στη γενέτειρά του για να αναλάβει τα στρέμματα της οικογένειάς του, η οποία τον προδίδει. Η Έφη Θεοδώρου σκηνοθετεί τους Κ. Αβαρικιώτη, Μ. Κεχαγιόγλου, Δ. Μοθωναίο, Γ. Βαλαή, κ.ά. (Μικρή Επίδαυρος, 15-16/7).

Ο Αντώνης Φωνιαδάκης αναλαμβάνει το Μπαλέτο της ΕΛΣ

"Άξονες"

Απρόσμενη είναι η συνάντηση του Αντώνη Φωνιαδάκη με χιπχοπάδες στη χορογραφία που παρουσιάζεται στον κύκλο Layers of Street. Ο διεθνής χορογράφος, αν και λάτρης του νεοκλασικού ρεύματος, διαπιστώνει πως "το street dance είναι μια παγκόσμια σύγχρονη τέχνη, που δεν απέχει από τον κλασικό χορό, αφού και τα δύο απαιτούν μια τεχνική που ξεπερνάει τα όρια του σώματος" (Πειραιώς 260, 14-16/7).

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αντιγόνη" η εν βαρβάροις: Τελικά ποια Επίδαυρο θέλουμε;

Ποδοβολητά, λογομαχίες, φωνές και αναμένες οθόνες μετέφεραν την τραγωδία από την ορχήστρα στο κοίλον στο πρόφατο ανέβασμα της "Αντιγόνης".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
11/08/2022

Αντιγόνη

Ο Λιθουανός σκηνοθέτης δίνει την προσωπική ερμηνεία του στο πιο δημοφιλές από τα αρχαία δραματικά κείμενα, διαβάζοντάς το μέσα από ένα λαϊκότροπο πρίσμα, που όμως αδικεί τη δυναμική και το ήθος του πρωτότυπου κειμένου.

Η μοντέρνα "Ελένη" του ΚΘΒΕ κατεβαίνει στην Επίδαυρο

Ήρθε η στιγμή να δούμε την "Ελένη"-Έμιλυ Κολιανδρή στην Επίδαυρο. Η τραγωδία του Ευριπίδη είναι παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου και την σκηνοθετεί ο Βασίλης Παπαβασιλείου.

Θέατρο με πανσέληνο σε τρία ατμοσφαιρικά ανοιχτά θέατρα

Είναι εμπειρία να παρακολουθείς παράσταση κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι στην Επίδαυρο, το Λαύριο ή τη Σαλαμίνα. Η περίσταση είναι ιδανική για εκδρομή, οργανωθείτε….

Νέος Πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Η Πρύτανις κυρία Ελένη Αρβελέρ αποχώρησε από την θέση της ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και την διαδέχθηκε ο Παναγιώτης Ροϊλός.

Ο μύθος του Περσέα έγινε παράσταση

Ένα θεατρικό έργο βασισμένο στο μύθο του Περσέα παρουσιάζεται στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Αγίων Θεοδώρων "Νότης Περγιάλης" με ελεύθερη είσοδο.

Σε ποιο έργο θα δούμε τον Liam Ireland;

Τον ηθοποιό της νέας γενιάς, Liam Ireland, που έγινε γνωστός από την τηλεοπτική "Γη της ελιάς", θα σκηνοθετήσει ο Θοδωρής Βουρνάς σε έργο του Ντένις Κέλι.