H Ναταλία Οσίποβα είναι η μοντέρνα "Κάρμεν" που έρχεται στο Ηρώδειο

Carmen reimagined Amanda Fordyce©

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου! Αυτή είναι η μέρα που στην σκηνή του Ηρωδείου θα συναντηθούν η ερωτική σαγήνη της Κάρμεν (Ναταλία Οσίποβα), η ζήλεια του Δον Χοσέ (Τζέισον Κίτελμπεργκερ) και το πάθος του Εσκαμίγιο (Ντένις Ματβιένκο) στην "Κάρμεν", την ιστορία θρύλος. Η όπερα το Ζωρζ Μπιζέ απογείωσε τη φήμη του έργου. Ο Γάλλος συνθέτης βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Προσπέρ Μεριμέ, το έκανε μουσική, το έκανε δράμα και στη συνέχεια θρίαμβο. Το Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας ζωντανεύει τη διαχρονική ιστορία σε μια χορευτική παράσταση που καινοτομεί, καθώς η μάτια της καταξιωμένης Ολλανδής χορογράφου Ντίντι Βέλντμαν, σκιαγραφεί τους χαρακτήρες πίσω από τα φώτα, όπου οι χορευτές αναπτύσσουν τις δικές τους σχέσεις, παράλληλα με αυτές των ρόλων που υποδύονται. Η περίφημη ιστορία της κλασικής Κάρμεν παρεισφρέει σιγά σιγά στην πραγματική τους ζωή.

Η χορογράφος της παράστασης Ντίντι Βέλντμαν λέει: "Θα ήθελα το κοινό να γνωρίσει την πραγματική Ναταλία Οσίποβα. Να δει την αληθινή δύναμη, τα τρωτά σημεία, το πάθος και τις ανασφάλειές της στη σκηνή. Όταν κοιτάζω τη Ναταλία, δεν μπορώ παρά να σκεφτώ την Κάρμεν. Θέλω να πω μια ιστορία, αυτήν της ηθοποιού επί σκηνής, αλλά και πίσω από τα φώτα, και να δείξω στο κοινό το θαύμα της μεταμόρφωσης".

Κάρμεν
Rick Guest

Η Ναταλία Οσίποβα μαγεύει το κοινό

Τι να πρωτοαναφέρει κανείς για την πορεία της διάσημης Ναταλία Οσίποβα που πριν από κάποια χρόνια πήρε την θέση της θρυλικής Σιλβί Γκιλέμ στο ρόστερ του διασημότερου κέντρου σύγχρονου χορού στον κόσμο, το Sadler’s Wells. Η Ναταλία Οσίποβα, χαρακτηρίστηκε ως μία από τις κορυφαίες Ζιζέλ -του ομώνυμου μπαλέτου- και Οντέτ -της Λίμνης των Κύκνων- έλαμψε ως πρώην μεγάλο αστέρι των Μπολσόι, συνέχισε την καριέρα της χορεύοντας κορυφαίους ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου στο American Ballet Theatre, τη Σκάλα του Μιλάνου και στο Royal Ballet, με το οποίο καταφθάνει στην Αθήνα. Το 2016 είχαμε την ευκαιρία να την δούμε στο Παλλάς, μαζί με τον πολυβραβευμένο Ουκρανός χορευτής με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο Σεργκέι Πολούνιν σε ένα triple bill πρόγραμμα σύγχρονων χορογραφιών και μας μάγεψε. Αξίζει να την γνωρίσετε. Η Ναταλία Οσίποβα
μετά την παρουσίαση της πρεμιέρας του "CARMEN reimagined" στο Εδιμβούργο και στην συνέχεια στο Southbank του Λονδίνου το 2022, με πρωταγωνίστρια την ίδια και μια ομάδα διεθνών σούπερ-σταρ του χορού, έρχεται στην Αθήνα, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, για μία μοναδική παράσταση, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας τους.

Η προπώληση ξεκίνησε εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.

"I am falling in love | Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα": Πειραγμένος Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τον Γιώργο Βαλαή

Ο ανήσυχος δημιουργός αποσυναρμολογεί τη "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στη Σκηνή Ωμέγα, εστιάζοντας στις σχέσεις των ηρώων και την ερωτική έλξη που δεν γνωρίζει πρότυπα.

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!