Φεστιβάλ Αθηνών: Διήμερη χορευτική μάχη με ελεύθερη είσοδο στην Πειραιώς 260

Το Hip Hop Battle και το All Styles Battle σε περιμένουν για να σου διδάξουν την κουλτούρα του χορού του δρόμου μέσα από ηλεκτρισμένες αναμετρήσεις.

Athens Epidaurus Festival Urban Dance Contest

Το Urban Dance Contest του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου επιστρέφει στην Πλατεία της Πειραιώς 260 στις 28 και 29 Ιουνίου με ελεύθερη είσοδο για να σου διδάξει την κουλτούρα του χορού του δρόμου μέσα από ηλεκτρισμένες αναμετρήσεις που βγάζουν στην επιφάνεια τον καλύτερο εαυτό των χορευτών. Μετά το περσινό, δυναμικό ντεμπούτο τους στο Φεστιβάλ Αθηνών, όπου μύησαν το κοινό της Πειραιώς 260 στο σύμπαν του χιπ χοπ και του street dance στο πλαίσιο του Κύκλου "Layers of Street", οι φετινές χορευτικές μάχες μας επιφυλάσσουν ακόμα περισσότερο break, hip hop, popping, locking, house, krump, waacking, voguing και dancehall. Στις 28 Ιουνίου, οπότε 16 από τους καλύτερους-ες χορευτές-τριες στην Ελλάδα διαγωνίζονται ατομικά 1vs1 στην κατηγορία χιπ χοπ. Ενώ την επόμενη μέρα, η αγωνία κορυφώνεται με το "All Styles Battle" στο οποίο θα διαγωνιστούν 32 εκρηκτικοί-ες χορευτές-τριες από όλη την Ελλάδα σε ζευγάρια 2 vs 2.

Athens Epidaurus Festival Urban Dance Contest
Πηνελόπη Γερασίμου©

Στην κριτική επιτροπή θα βρούμε μερικούς από τους καλύτερους εκπροσώπους της χιπ χοπ και street dance κουλτούρας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μαζί τους, για ακόμα μια χρονιά, ο Dj AmazeMe στα decks και ο Sifu Versus στον ρόλο του host.

Ο ειδικός χορού του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου σημειώνει 

"Φέτος, οι κατηγορίες διαφοροποιούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό συγκριτικά με πέρυσι. Κι αυτό γιατί θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο, αλλά και στους χορευτές, να δείξουν διαφορετικά στυλ από τα περσινά και να έχουμε και την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε περισσότερους αλλά και νεότερους χορευτές, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν το στυλ το προσωπικό τους μέσα στα battles", σημειώνει ο  Ηλίας Χατζηγεωργίου

Περισσότερες πληροφορίες

Athens Epidaurus Festival Urban Dance Contest

  • Χορός
  • Διάρκεια: 75 '

Οι χορευτικές μάχες του Φεστιβάλ Αθηνών, που μας μύησαν στην κουλτούρα του χορού του δρόμου, επιστρέφουν για τρίτη χρονιά σε επιμέλεια του χορευτή και χορογράφου Ηλία Χατζηγεωργίου. Το «Hip Hop Battle» (17/6) φέρνει αντιμέτωπους τους καλύτερους χορευτές του χιπ χοπ στην Ελλάδα, ενώ το «All Styles Battle» (18/6) ανεβάζει στη σκηνή χορευτές από όλη τη χώρα, οι οποίοι διαγωνίζονται σε ζευγάρια. Την κριτική επιτροπή απαρτίζουν μερικοί από τους καλύτερους Έλληνες και ξένους χορευτές της χιπ χοπ και street dance κουλτούρας, τους οποίουςθα δούμε να χορεύουν στα «Judges Showcases». Στα decks ο DJ AmazeMe και παρουσιαστής ο Sifu Versus.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.