Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Ποιος παίζει που Αθηνόραμα club Προπωλήσεις

Το ποιητικό έργο του Τσιμάρα Τζανάτου συναντά προσωπικές ιστορίες γυναικών

Στο «Θέατρο στη Σάλα» παρουσιάζεται η παράσταση-αποτέλεσμα του εργαστηρίου θεατρικής έκφρασης και προσωπικής ανάπτυξης “Εκθέτοντας τη βία του βίου”.

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
Εκθέτοντας τη βία του βίου Γιάννης Αυγέρης©

Προσωπικές ιστορίες γυναικών που συγκινούν, ταράζουν και κινητοποιούν το συναίσθημα, συναντούν το ποιητικό έργο "Η Βία του βίου" του Τσιμάρα Τζανάτου και συνθέτουν μια γοητευτική παράσταση που παρουσιάζεται από την Τρίτη 21 έως την Κυριακή 26 Ιουνίου στο νέο "Θέατρο στη Σάλα". Η παράσταση με τίτλο "Εκθέτοντας τη βία του βίου” είναι το αποτέλεσμα εργαστηρίου θεατρικής έκφρασης και προσωπικής ανάπτυξης, που συντονίζουν η Χρυσή Βιδαλάκη και ο Μάριο Μπανούσι, επικεντρώμενοι στις έννοιες "Ψηλαφίζοντας", "Εμβαθύνοντας", "Εκθέτοντας".

Εκθέτοντας τη βία του βίου
Γιάννης Αυγέρης©

Σημείο συνάντησης των συμμετεχόντων πρωταγωνιστών μια ευάερη αστική οικία, με κήπο και αυλή, πατρική στέγη της Χρυσής Βιδαλάκη, που "μπορεί να δεχθεί, να αγκαλιάσει και να γιάνει τα τραύματα". Ένας οικείος προσωπικός χώρος που δεξιώνεται και φιλοξενεί στην σάλα του καλεσμένους και επισκέπτες, μαθητές και θεατές. Ένα σπίτι με αποτυπωμένες τις μνήμες και τον πρότερο βίο των ενοίκων του, που γίνεται "Θέατρο στη Σάλα" για να ανατρέψει τη θεατρική συνθήκη και να λειτουργήσει παρηγορητικά και θεραπευτικά μέσα από την τέχνη του θεάτρου. Όπως λέει και η εμπνεύστριά του, Χρυσή Βιδαλάκη, "το Θέατρο στη Σάλα" θέλει να ταράζει τα νερά. Είναι όραμα ζωής κι έχει σκοπό τη διερεύνηση της σχέσης των παραστατικών τεχνών με την ψυχολογία, την παιδαγωγική και την κοινωνία".

Εκθέτοντας τη βία του βίου
Γιάννης Αυγέρης©

Εδώ ξεκίνησαν πρόβες, συναντήσεις ομάδων προσωπικής εξέλιξης με εργαλείο το θέατρο, ακούστηκαν προσωπικές ιστορίες και βιώματα, δοκιμάστηκαν αντοχές, μέθοδοι, προτάσεις και πειράματα, συναντήθηκαν αυτοσχεδιασμοί, κοινές ανάγκες, φορτισμένες συγκίνηση και οι προσωπικές ζωές συνδυάστηκαν με τη θεατρική πράξη. Κορύφωση όλων, η παράσταση "Θραύσματα της performance Ragada”, που εγκαινίασε το χώρο τον Απρίλιο του 2022.

Εκθέτοντας τη βία του βίου
Γιάννης Αυγέρης©

Συμμετέχουν οι Engjelluche Alimani, Θοδωρής Βλάχος, Λεμονιά Κακαρίδου, Νένη Κολέθρα, Κασσάνδρα Μαυράκη, Όλγα Μοναχού, Αθηνά Πάντου, Ελισάβετ Παππά, Gjinovefa Saliaj, Αιμιλία Σημανδηράκη, Κατερίνα Ταβλαράκη, Ανδριανή Τζωρτζάκη.

Το βιβλίο "Η Βία του Βίου” του Τσιμάρα Τζανάτου (Κάπα Εκδοτική) θα διατίθεται προς πώληση τις ημέρες και ώρες των παραστάσεων.

Περισσότερες πληροφορίες

Εκθέτοντας τη βία του βίου

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 45 '

Παράσταση αποτέλεσμα θεατρικού εργαστηρίου των Χρυσής Βιδαλάκη και Μάριο Μπανούσι, που ενώνει προσωπικές ιστορίες γυναικών με το ποιητικό έργο του Τσιμάρα Τζανάτου «Η Βία του βίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Φιλοκτήτης": Αλλαγή ημερομηνίας για την παράσταση με πρωταγωνιστή τον Τάσο Νούσια

Η παράσταση της 6ης Ιουλίου στο Θέατρο Πέτρας μετατίθεται για λόγους υγείας μία μέρα μετά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/07/2022

Φεστιβάλ Αθηνών: Δύο ψαγμένες προτάσεις στην Πειραιώς 260

Το υβριδικό σύμπαν του Φιλίπ Κεν και η τελευταία χορογραφική δουλειά της Κατερίνας Ανδρέου συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον μας αυτή την εβδομάδα.

Νέα ημερομηνία για τους "7 τρελούς" της Ελεάνας Τσίχλη

Ενημερωθείτε για το πότε θα παιχτεί η παράσταση "Οι 7 τρελοί" στην Πειραιώς 260 και τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι έχουν ήδη εισιτήρια.

"Γείτονες από πάνω": Πρώτη γεύση από την πρεμιέρα της παράστασης του Δημήτρη Μαλισσόβα

Η θεατρική μεταφορά του έργου του Σεσκ Γκέι "Los Neighbours de Arriba" στην ελληνική πραγματικότητα με θέμα τον γάμο και τις μακροχρόνιες σχέσεις συνεχίζει την περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα μετά την μεγάλη επιτυχία της πρεμιέρας.

"Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2022": Πολιτιστική δράση σε όλη την επικράτεια

Θέατρο, μουσική, χορός, εικαστικές τέχνες, παραστάσεις/δράσεις για παιδιά και εφήβους, μουσικό θέατρο. Τα έχει όλα και θα απλωθεί σε όλη τη χώρα ο θεσμός του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός".

Το "Mamma mia!" συνεχίζει με νέες παραστάσεις τον Ιούλιο

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ επιστρέφει στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στο City Garden Festival by Christmas Theater για να μας ξεσηκώσει με τα εμβληματικά τραγούδια των Abba κι έναν 30μελή θίασο ταλαντούχων ηθοποιών, χορευτών και μουσικών που καθοδηγεί η Θέμις Μαρσέλλου.

Το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας έρχεται στην Αθήνα με "Τρελούς έρωτες"

Η παράσταση "Τρελοί έρωτες σε σκοτεινούς καιρούς ή απλά…. Λα Μοσκέτα" του Ρουτζάντε" κάνει πρεμιέρα αυτόν τον Ιούλιο, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μαργαρίτη.