Το ποιητικό έργο του Τσιμάρα Τζανάτου συναντά προσωπικές ιστορίες γυναικών

Στο «Θέατρο στη Σάλα» παρουσιάζεται η παράσταση-αποτέλεσμα του εργαστηρίου θεατρικής έκφρασης και προσωπικής ανάπτυξης “Εκθέτοντας τη βία του βίου”.

Εκθέτοντας τη βία του βίου Γιάννης Αυγέρης©

Προσωπικές ιστορίες γυναικών που συγκινούν, ταράζουν και κινητοποιούν το συναίσθημα, συναντούν το ποιητικό έργο "Η Βία του βίου" του Τσιμάρα Τζανάτου και συνθέτουν μια γοητευτική παράσταση που παρουσιάζεται από την Τρίτη 21 έως την Κυριακή 26 Ιουνίου στο νέο "Θέατρο στη Σάλα". Η παράσταση με τίτλο "Εκθέτοντας τη βία του βίου” είναι το αποτέλεσμα εργαστηρίου θεατρικής έκφρασης και προσωπικής ανάπτυξης, που συντονίζουν η Χρυσή Βιδαλάκη και ο Μάριο Μπανούσι, επικεντρώμενοι στις έννοιες "Ψηλαφίζοντας", "Εμβαθύνοντας", "Εκθέτοντας".

Εκθέτοντας τη βία του βίου
Γιάννης Αυγέρης©

Σημείο συνάντησης των συμμετεχόντων πρωταγωνιστών μια ευάερη αστική οικία, με κήπο και αυλή, πατρική στέγη της Χρυσής Βιδαλάκη, που "μπορεί να δεχθεί, να αγκαλιάσει και να γιάνει τα τραύματα". Ένας οικείος προσωπικός χώρος που δεξιώνεται και φιλοξενεί στην σάλα του καλεσμένους και επισκέπτες, μαθητές και θεατές. Ένα σπίτι με αποτυπωμένες τις μνήμες και τον πρότερο βίο των ενοίκων του, που γίνεται "Θέατρο στη Σάλα" για να ανατρέψει τη θεατρική συνθήκη και να λειτουργήσει παρηγορητικά και θεραπευτικά μέσα από την τέχνη του θεάτρου. Όπως λέει και η εμπνεύστριά του, Χρυσή Βιδαλάκη, "το Θέατρο στη Σάλα" θέλει να ταράζει τα νερά. Είναι όραμα ζωής κι έχει σκοπό τη διερεύνηση της σχέσης των παραστατικών τεχνών με την ψυχολογία, την παιδαγωγική και την κοινωνία".

Εκθέτοντας τη βία του βίου
Γιάννης Αυγέρης©

Εδώ ξεκίνησαν πρόβες, συναντήσεις ομάδων προσωπικής εξέλιξης με εργαλείο το θέατρο, ακούστηκαν προσωπικές ιστορίες και βιώματα, δοκιμάστηκαν αντοχές, μέθοδοι, προτάσεις και πειράματα, συναντήθηκαν αυτοσχεδιασμοί, κοινές ανάγκες, φορτισμένες συγκίνηση και οι προσωπικές ζωές συνδυάστηκαν με τη θεατρική πράξη. Κορύφωση όλων, η παράσταση "Θραύσματα της performance Ragada”, που εγκαινίασε το χώρο τον Απρίλιο του 2022.

Εκθέτοντας τη βία του βίου
Γιάννης Αυγέρης©

Συμμετέχουν οι Engjelluche Alimani, Θοδωρής Βλάχος, Λεμονιά Κακαρίδου, Νένη Κολέθρα, Κασσάνδρα Μαυράκη, Όλγα Μοναχού, Αθηνά Πάντου, Ελισάβετ Παππά, Gjinovefa Saliaj, Αιμιλία Σημανδηράκη, Κατερίνα Ταβλαράκη, Ανδριανή Τζωρτζάκη.

Το βιβλίο "Η Βία του Βίου” του Τσιμάρα Τζανάτου (Κάπα Εκδοτική) θα διατίθεται προς πώληση τις ημέρες και ώρες των παραστάσεων.

Περισσότερες πληροφορίες

Εκθέτοντας τη βία του βίου

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 45 '

Παράσταση αποτέλεσμα θεατρικού εργαστηρίου των Χρυσής Βιδαλάκη και Μάριο Μπανούσι, που ενώνει προσωπικές ιστορίες γυναικών με το ποιητικό έργο του Τσιμάρα Τζανάτου «Η Βία του βίου».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Δράσεις, παραστάσεις και εργαστήρια ενεργοποιούν τις "μηχανές" του Κινητήρα μέχρι την άνοιξη

Με νέα θεματική ομπρέλα την "Οικειότητα / Intimacy" και στοχευμένες δράσεις, παραστάσεις, εργαστήρια, ο Κινητήρας μάς καλεί το 2023 να νιώσουμε πάλι οικεία στον δημόσιο χώρο, στο σώμα μας και στο θέατρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/01/2023

3 + 1 αλήθειες για τη "Νόρα: Το σπίτι της κούκλας" στο Altera Pars

Ο Πέτρος Νάκος πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί στο εμβληματικό έργο του Χένρικ Ίψεν, με αφορμή το οποίο μοιράζεται με το "α" τέσσερα βασικά σημεία για την παράσταση.

Τελευταίες παραστάσεις για τη "Μεταμόρφωση" του Κάφκα

Ένα από τα λογοτεχνικά αριστουργήματα του 20ού αιώνα, συνεχίζεται για λίγες ακόμα παραστάσεις στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου.

Ένα βαριετέ σύγχρονου τσίρκου στις Ροές

Το νεοσύστατο βαριετέ Circus Tales επιστρέφει στο Θέατρο Ροές με ένα ολοκαίνουργιο σόου και ακροβατικά υψηλής δεξιοτεχνίας.

O Σταύρος Λίτινας μας μιλά για την φλαμένκο εκδοχή του "Βασιλιά Ληρ"

Ο σαιξπηρικός "Βασιλιά Ληρ" που βιώνει to ανεπανάληπτο μεγαλείο, τη συντριβή, την οργή και την απόγνωση ζωντανεύει στη σκηνή του Arroyo σε μορφή φλαμένκο. Ο δημιουργός της παράστασης, Σταύρος Λίτινας, μας μιλά για το έργο και την παράσταση.

"Πόσο πολύ φοβάμαι ότι θα φύγεις": Ενα παιχνίδι ρόλων στο ΝΤόΜ - "Θέατρο σπίτι"

Μετά την "Ηλιακή γραμμή" του Ιβάν Βιριπάγιεφ, το ΝΤόΜ - "Θέατρο σπίτι" καλωσορίζει μια παράσταση-σπουδή για τη συνθήκη της δέσμευσης, σε σκηνοθεσία της Βάσιας Βελτσίστα.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεάτρου για το Προεδρικό Διάταγμα 85

Η ΠΕΘ καλεί το ΥΠΠΟΑ να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κατάστασης μέσω μίας άμεσης αντιμετώπισης των καλλιτεχνικών αιτημάτων.