Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Ποιος παίζει που Αθηνόραμα club Προπωλήσεις

Οκτώ νεαρά κορίτσια ερμηνεύουν τη "Μήδεια" με την καθοδήγηση της Αλίκης Δανέζη Knutsen και ροκ διαθέσεις

Η Παιδική Θεατρική Ομάδα «Εμείς-Εμείς» παρουσιάζει μια work in progress παράσταση με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 28 Μαΐου στην Πλατεία Κουμουνδούρου.

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
Μήδεια

Η Αλίκη Δανέζη Knutsen καθοδηγεί σκηνοθετικά την Παιδική Θεατρική Ομάδα "Εμείς-Εμείς" και παρουσιάζουν τη "Μήδεια” του Ευριπίδη, σε μια work in progress παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας (Κουμουνδούρου) το Σάββατο 28 Μαΐου (9 μ.μ.), με ελεύθερη είσοδο.

Όπως σημειώνει η σκηνοθέτις: "Πριν από 5 χρόνια, κάναμε ένα ασύλληπτο πείραμα να ανεβάσουμε τον "Οιδίποδα Τύραννο” του Σοφοκλή στην ολότητα του, με παιδιά 8 χρονών. Το εγχείρημα έγινε στη Πλατεία Κουμουνδούρου με προδιαγραφές κανονικής παράστασης, φωτισμούς, ήχο, μέχρι και χειλόφωνα για τα 6 παιδιά-ηθοποιούς που υποδύθηκαν όλους τους ρόλους και μετέφεραν το κείμενο στο μεγάλο κοινό που μαζεύτηκε στη Πλατεία για να τους παρακολουθήσει. Την παράσταση υποστήριξε ο σύλλογος Παναθήναια. Η επιτυχία της παράστασης είχε ως αποτέλεσμα να μας προσκαλέσουν στο Μουσείο Μπενάκη, όπου η παράσταση επαναλήφθηκε το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου στο Αίθριο του Μουσείου με πάνω από τριακόσιους θεατές. 
Τώρα η ομάδα "Εμείς-Εμείς" ανεβάζει τη "Μήδεια” του Ευριπίδη, ένα έργο δυναμικό, που μιλάει για πολλές πτυχές της σημερινής μας κατάστασης, τη δύναμη της γυναίκας, την αδικία, την ανάγκη να επαναπροσδιοριστούν οι ρόλοι και η ίδια η κοινωνία. Η Μήδεια επαναστατεί λόγω της αδικίας που έχει υποστεί και μιλάει λόγια σοφά για την κοινωνία και τη γυναίκα.  
Η ομάδα των ηθοποιών, σαν μια ροκ/πανκ μπάντα, παρουσιάζει τις διαφορετικές πτυχές της γυναικείας φύσης, τη δύναμη της αλλά και την ευαισθησία της και θέτει προβληματισμούς. Όλους τους ρόλους αντρικούς και γυναικείους του έργου ως επιλογή, υποδύονται κορίτσια 10-13 χρονών. Παράλληλα με την απόδοση του κειμένου, αυτά τα νέα κορίτσια παίζουν μουσική επί σκηνής, τραγουδάνε και χορεύουν.  
Οι πρόβες γίνονται εδώ και ένα χρόνο. Όπως επιβεβαιώσαμε με την προηγούμενη παράσταση, υπάρχει μια τεράστια δύναμη στο να ακούμε τα λόγια των αρχαίων κειμένων από νεαρά παιδιά, στη συγκεκριμένη περίπτωση από τις γυναίκες του αύριο!

Πλατεία Ελευθερίας (Κουμουνδούρου) | Σάββατο 28 Μαΐου, 9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη | Διάρκεια: 120 λεπτά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Δυο τραγικές ηρωίδες στη σκηνή

Γνωρίζουμε δύο εμβληματικές ηρωίδες του αρχαίου δράματος με αφορμή τις παραστάσεις της "Μήδειας" σε σκηνοθεσία των Αιμίλιου Χειλάκη - Μανώλη Δούνια και της "Ηλέκτρας" σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λύρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
23/06/2022

Τα "Λάχανα και χάχανα" επιστρέφουν στη σκηνή

Με το νέο μιούζικαλ που βασίζεται στην επιτυχημένη μουσική σειρά του Τάσου Ιωαννίδη "Λάχανα και χάχανα" περιοδεύει η Παιδική Σκηνή του Χρήστου Τριπόδη φέτος το καλοκαίρι.

Καλοκαιρινές διακοπές με ασφάλεια

Μερικές χρήσιμες συμβουλές από το Σωματείο "Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος" για να μάθουμε στα παιδιά να αναγνωρίζουν τους κινδύνους και να προφυλάσσονται από αυτούς.

Η ομάδα Μορφές Έκφρασης με τρεις καλοκαιρινές παραστάσεις στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο

Η αγαπημένη ομάδα θεάτρου για παιδιά που διευθύνει η Άννα-Σεβαστή Τζίμα παρουσιάζει τρεις μεγάλες επιτυχίες της στον Βοτανικό Κήπο του Χαϊδαρίου: "Το παιδί και το κουδουνάκι", "Κούκου, μια βόλτα στο δάσος", "Ο δράκος των χρωμάτων".

Εκπαιδευτικά προγράμματα Ιουνίου στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες με παιδιά 2-3 και 4-12 ετών, που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι και τη χρήση αντικειμένων.

"Αισωπομαχίες": Ο Μικρός Νότος γιορτάζει 10 χρόνια με τη νέα του παράσταση

Πέντε μύθοι του Αισώπου, ζωντανή μουσική, τραγούδια, χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις αποτελούν τα υλικά της επετειακής παράστασης της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος.

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: Αυτό το καλοκαίρι "βουτάμε" σε ένα συναρπαστικό θεατρικό ταξίδι

Το ΚΘΒΕ εκκινεί το πρόγραμμα του φετινού Ολοήμερου Θερινού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου για παιδιά.