"Ερωτόκριτος travel / στη γη της ομοιοκαταληξίας": Προβολή της παράστασης των bijoux de kant

Ερωτόκριτος travel / στη γη της ομοιοκαταληξίας

Η bijoux de kant γοητευμένη από τον "Ερωτόκριτο", την έμμετρη μυθιστορία του Βιτσέντζου Κορνάρου, δημιούργησε τη δική της εκδοχή, την in-between παράσταση "Ερωτόκριτος travel / στη γη της ομοιοκαταληξίας" η οποία προβάλλεται στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων. Είναι βασισμένη στο κείμενο του Βιτσέντζου Κορνάρου και της Γλυκερίας Μπασδέκη και μπορείτε να τη δείτε τη Δευτέρα 23 Μαΐου, στις 20:00, 20:30, 21:00, 21:30 και 22:00 με ελεύθερη είσοδο.

Το "Ερωτόκριτος travel / στη γη της ομοιοκαταληξίας" δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων "Πολιτισμός στις Γειτονιές" του Δήμου Αθηναίων μέσω του Athens Culture Net. Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σκουρλέτης, οι ηθοποιοί Δέσποινα Σαραφείδου, Δημήτρης Καραμπέτσης και η ομάδα "διερευνώντας την έννοια της παροντικότητας και της επιτελεστικότητας, αναζητώντας τρόπους με τους οποίους το θέατρο δύναται να υπάρξει σε αυτές τις ακραίες συνθήκες", παρουσιάζουν έργο ως το αποτέλεσμα του διαλόγου ανάμεσα στην οπτικοακουστική δημιουργία και τις ζωντανές τέχνες. Ο Ερωτόκριτος κι η Αρετούσα, νέοι και αγαθοί προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα από τον έρωτά τους. Εγκλωβισμένοι σ’ ένα αστικό τοπίο σαν εξορία και φυλακή αντιστέκονται με τη γλώσσα τους στη βαρβαρότητα ενός κοινωνικοπολιτικού τοπίου υπό κατάρρευση. Σ’ αυτόν τον άξενο μη-τόπο θα ζήσουν το δικό τους έσχατο μιούζικαλ. Η μουσική είναι του Πάνου Ηλιόπουλου, η κινηματογράφηση και το μοντάζ του Γιώργο Αποστολόπουλου. Βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Κωνσταντίνος Παπασωτηρόπουλος και δραματολόγος ο Γιώργος Παπαδάκης. Τραγουδά η Ελεάννα Κωνσταντά. Συστήνεται η κράτηση θέσεων: info@polychorosket.gr & Τ. 21300404.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Axis Mundi - Το τελευταίο δέντρο": Το πρώτο οικολογικό μήνυμα στην ιστορία της ανθρωπότητας

Μία περφόρμανς για τις ολέθριες συνέπειες της ανθρώπινης αλαζονείας και της από-ιεροποίησης της φύσης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

O Γιάννης Χουβαρδάς λύνει την "Παρεξήγηση"

Την "Παρεξήγηση" σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης και, υπό τους ήχους της μουσικής που ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής ο Blaine L. Reininger, δίνει στην απίθανη ιστορία του Αλμπέρ Καμί μια μυστηριώδη, σχεδόν μεταφυσική χροιά. Η Μαριάννα Κάλμπαρη μετέφρασε το έργο και πρωταγωνιστεί πλαισιωμένη από ένα πολλά υποσχόμενο καστ.

"O Υπέροχος Γκάτσμπι" συνεχίζεται μέχρι τον Μάρτιο

Η θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος-σταθμού για την αμερικανική λογοτεχνία παίρνει παράταση στη σκηνή του Αγγέλων Βήμα.

Ενέργειες για τη διάσωση της ιστορικής συλλογής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν

H Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Tέχνης Καρόλου Κουν Μαριάννα Κάλμπαρη υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές δράσεις.

Πρόσκληση για την Πολιτιστική Επιχορήγηση δράσεων σύγχρονου πολιτισμού από το ΥΠΠΟΑ

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν εντός του 2023, στο πλαίσιο της στήριξης και ανάδειξης εκδηλώσεων πολιτιστικών φορέων.

"Έκτο πάτωμα": Μιούζικαλ-θρύλος ελληνικής κοπής

Με τη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, τους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και τους χαρακτήρες του Αλφρέντ Ζερί που μετέγραψε στην ελληνική πραγματικότητα ο Γιώργος Βάλαρης, αυξάνεται η προσμονή για την πρεμιέρα του θρυλικό έργου "Το έκτο πάτωμα" στο Ακροπόλ.

Ο "Συνεργός" του Γιώργου Χριστοδούλου συνεχίζεται με τον ίδιο σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Με μια αλλαγή στην υποκριτική ομάδα συνεχίζεται η παράσταση σε κείμενο και σκηνοθεσία του γνωστού ηθοποιού, με τον ίδιο να αντικαθιστά τον Γιώργο Τριανταφυλλίδη στη σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ.