Μια υπερβατική συνάντηση με τον Διόνυσο στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α.

Το θεατρικό σχήμα Επτάρχεια εμπνεύστηκε από τις «Βάκχες» του Ευριπίδη και, με τη σύμπραξη σημαντικών καλλιτεχνικών συνεργατών και ερευνητών, δημιούργησε την work in progress παράσταση «Βάκχαι, μία συλλογική αφήγηση» σε σκηνοθεσία των Γιώργου Δικαίου και Εμμανουήλ Κοντού.

Βάκχαι, μία συλλογική αφήγηση Χρήστος Βασιλόπουλος©

Το θεατρικό σχήμα Επτάρχεια εμπνεύστηκε από τις "Βάκχες" του Ευριπίδη και, με τη σύμπραξη μιας ομάδας σημαντικών καλλιτεχνικών συνεργατών, δημιούργησε την work in progress παράσταση "Βάκχαι, μία συλλογική αφήγηση" σε σκηνοθεσία των Γιώργου Δικαίου και Εμμανουήλ Κοντού (διαβάστε εδώ όσα μας είπαν στη συνέντευξη που έδωσαν στο "α"). Πέντε ηθοποιοί –Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Εμμανουήλ Κοντός, Εμμανουέλα Μαγκώνη, Κατερίνα Νταλιάνη, Ανδρομάχη Φουντουλίδου– μετέχουν μιας υπερβατικής εμπειρίας γνωριμίας με τον Διόνυσο, σε μια παράσταση που προέκυψε από ερευνητικό εργαστήριο με τη συμμετοχή των Μαρίας Όλγας Αθηναίου, Δημήτρη Καμαρωτού, Ρηνιώς Κυριαζή, Αμαλίας Μουτούση, Αργύρη Ξάφη και Ιωάννας Ρεμεδιάκη.

Η εργαστηριακή δουλειά, οι πρόβες και η παράσταση των "Βακχών" διαμορφώνουν ένα ιδανικό πεδίο εργασίας μέσα από το οποίο διερευνάται το άνοιγμα και η πορεία από την οικεία ατομικότητα στην συλλογικότητα, και, όπως ο Διόνυσος στην Θήβα, μας προ(σ)καλεί να αφήσουμε πίσω όσα  γνωρίζουμε και να κάνουμε χώρο για τα ανοίκεια, τα ξένα. Όπως σημειώνουν οι σκηνοθέτες: "Στόχος της παράστασης είναι να μεταφερθεί ο λόγος του Ευριπίδη, ατόφιος, ακέραιος και πλήρης νοημάτων στο θεατή. Η εμπειρία αυτής της προσπάθειας, μέσω και του συγκεκριμένου μύθου, για εμάς ήταν σίγουρα μια πολυπρισματικά υπερβατική εμπειρία, την οποία θέλουμε να μοιραστούμε με τους θεατές και ποιος ξέρει τι νέο θα γεννήσει αυτή η επικοινωνία!". (Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α., από 13 Μαΐου)

Περισσότερες πληροφορίες

Βάκχαι, μία συλλογική αφήγηση

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 100 '

Πέντε ηθοποιοί συμμετέχουν σε μια υπερβατική εμπειρία γνωριμίας με τον Διόνυσο, σε μια παράσταση που προέκυψε από ερευνητικό εργαστήριο και μεταφέρει αυτούσιο το λόγο του Ευριπίδη.

ΠΛΥΦΑ

Κορυτσάς 39

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Η ράβδος": Ο Δημήτρης Καταλειφός στο ιστορικό "Αμφιθέατρο" με έργο του Μαρκ Ρέιβενχιλ

Το θεατρικό του επιδραστικότερου εκπροσώπου του "in-yer-face theatre" για τη βία, την εξουσία, τον εκφοβισμό και πολλά ακόμη σημαντικά θέματα, επέλεξε να ανεβάσει ο Γιώργος Σκεύας με πρωταγωνιστή τον σπουδαίο ηθοποιό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/01/2023

"Meursault": Ο "Ξένος" του Καμί μέσα από ένα μινιμαλιστικό σύμπαν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η σκηνοθέτις Ελένη Παππά, απόφοιτη του πρώτου τμήματος σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου ανεβάζει τη δική της εκδοχή πάνω στο λογοτεχνικό αριστούργημα του νομπελίστα συγγραφέα.

Η Λάρισα επιμένει πολιτιστικά

Βρεθήκαμε για μία ημέρα στη Λάρισα με αφορμή την παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου "Ο επιθεωρητής" και αναμεταδίδουμε.

"Σουέλ": Σύγχρονη τραγικωμωδία για τα παιχνίδια της μοίρας

Μια μακρινή απόγονος παριανών πειρατών, βασανίζεται από τον φόβο μήπως η υιοθετημένη της κόρη ανακαλύψει την αλήθεια για τους βιολογικούς της γονείς...

Ο ηθοποιός Σαράντος Γεωγλερής για τη "βιολογική ανάγκη" του θεάτρου, τα παράδοξα της ζωής και τη δυνατότερη εμπειρία του στο σανίδι

Ο Σαράντος Γεωγλερής πρωταγωνιστεί στις παραστάσεις "Αθώος ή Ένοχος" και "39 σκαλοπάτια". Τον γνωρίζουμε μέσα από 10 + 1 ερωτήσεις.

"Ζακ / Zackie Oh! A Queen Story": Ο Ζακ Κωστόπουλος μέσα από έναν θεατρικό ιμπρεσιονιστικό πίνακα

Το έργο εμπνευσμένο από τον νεαρό LGBTQI+ ακτιβιστή επιστρέφει στο Θέατρο Άβατον.

"Άκρως συμπαντικό": Συνεχίζεται με επιτυχία η μαύρη κωμωδία της Σάρλοτ Τζόουνς

Η Μπέσσυ Μάλφα, ο Κώστας Καζανάς, η Φωτεινή Ντεμίρη, ο Μιχάλης Μαρκάτης, η Τζούλι Τσόλκα και ο Κωνσταντίνος Μουταφτσής συναντιούνται στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου για κάτι… Άκρως Συμπαντικό!