Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Ποιος παίζει που Αθηνόραμα club Προπωλήσεις

Μια υπερβατική συνάντηση με τον Διόνυσο στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α.

Το θεατρικό σχήμα Επτάρχεια εμπνεύστηκε από τις «Βάκχες» του Ευριπίδη και, με τη σύμπραξη σημαντικών καλλιτεχνικών συνεργατών και ερευνητών, δημιούργησε την work in progress παράσταση «Βάκχαι, μία συλλογική αφήγηση» σε σκηνοθεσία των Γιώργου Δικαίου και Εμμανουήλ Κοντού.

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
Βάκχαι, μία συλλογική αφήγηση Χρήστος Βασιλόπουλος©

Το θεατρικό σχήμα Επτάρχεια εμπνεύστηκε από τις "Βάκχες" του Ευριπίδη και, με τη σύμπραξη μιας ομάδας σημαντικών καλλιτεχνικών συνεργατών, δημιούργησε την work in progress παράσταση "Βάκχαι, μία συλλογική αφήγηση" σε σκηνοθεσία των Γιώργου Δικαίου και Εμμανουήλ Κοντού (διαβάστε εδώ όσα μας είπαν στη συνέντευξη που έδωσαν στο "α"). Πέντε ηθοποιοί –Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Εμμανουήλ Κοντός, Εμμανουέλα Μαγκώνη, Κατερίνα Νταλιάνη, Ανδρομάχη Φουντουλίδου– μετέχουν μιας υπερβατικής εμπειρίας γνωριμίας με τον Διόνυσο, σε μια παράσταση που προέκυψε από ερευνητικό εργαστήριο με τη συμμετοχή των Μαρίας Όλγας Αθηναίου, Δημήτρη Καμαρωτού, Ρηνιώς Κυριαζή, Αμαλίας Μουτούση, Αργύρη Ξάφη και Ιωάννας Ρεμεδιάκη.

Η εργαστηριακή δουλειά, οι πρόβες και η παράσταση των "Βακχών" διαμορφώνουν ένα ιδανικό πεδίο εργασίας μέσα από το οποίο διερευνάται το άνοιγμα και η πορεία από την οικεία ατομικότητα στην συλλογικότητα, και, όπως ο Διόνυσος στην Θήβα, μας προ(σ)καλεί να αφήσουμε πίσω όσα  γνωρίζουμε και να κάνουμε χώρο για τα ανοίκεια, τα ξένα. Όπως σημειώνουν οι σκηνοθέτες: "Στόχος της παράστασης είναι να μεταφερθεί ο λόγος του Ευριπίδη, ατόφιος, ακέραιος και πλήρης νοημάτων στο θεατή. Η εμπειρία αυτής της προσπάθειας, μέσω και του συγκεκριμένου μύθου, για εμάς ήταν σίγουρα μια πολυπρισματικά υπερβατική εμπειρία, την οποία θέλουμε να μοιραστούμε με τους θεατές και ποιος ξέρει τι νέο θα γεννήσει αυτή η επικοινωνία!". (Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α., από 13 Μαΐου)

Περισσότερες πληροφορίες

Βάκχαι, μία συλλογική αφήγηση

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 100 '

Πέντε ηθοποιοί συμμετέχουν σε μια υπερβατική εμπειρία γνωριμίας με τον Διόνυσο, σε μια παράσταση που προέκυψε από ερευνητικό εργαστήριο και μεταφέρει αυτούσιο το λόγο του Ευριπίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οκτώ νεαρά κορίτσια ερμηνεύουν τη "Μήδεια" με την καθοδήγηση της Αλίκης Δανέζη Knutsen και ροκ διαθέσεις

Η Παιδική Θεατρική Ομάδα "Εμείς-Εμείς" παρουσιάζει μια work in progress παράσταση με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 28 Μαΐου στην Πλατεία Κουμουνδούρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/05/2022

Έξι θεατρικές ομάδες στο Φεστιβάλ Κωμωδίας του Vault

Θεατρικές ομάδες που δημιουργήθηκαν μέσα από τα εργαστήρια του Vault, τη σεζόν 2021-22, θα παρουσιάσουν έξι διαφορετικές κωμωδίες στο θέατρο του Βοτανικού.

Η Ζωή Ξανθοπούλου γράφει για την εμπειρία των "Βακχών" σε ολλανδικό θέατρο

Η Ζωή Ξανθοπούλου μοιράζεται σκέψεις και εμπειρίες για τις"Bacchae Underworld" (Οι Βάκχες του Ευριπίδη) που έφεραν κοντά καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες και γλώσσες έκφρασης και παίχτηκαν στο STET The English Theatre της Χάγης.

Οι "Τρομεροί γονείς" στο Radar συνεχίζονται μέχρι τον Ιούνιο

Δεύτερη παράταση μετράει η παράσταση της Αναστασίας Παπαστάθη που μεταφέρει το έργο του Ζαν Κοκτό από το Παρίσι του 1938 στην Αθήνα του σήμερα.

Updated | Η Ρηνιώ Κυριαζή παρουσιάζει την "Αντιγόνη, μετέωρη"

Τη σύνδεση του κλασικού με το σύγχρονο επιδιώκει η ταλαντούχα Ρηνιώ Κυριαζή μέσα από την παράσταση "Αντιγόνη, μετέωρη" που θα παιχτεί στο Σφενδόνη.

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 26/5 έως 1/6 και ξεχωρίζουν.

O Χρήστος Χατζηπαναγιώτης σε έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Δυο μονόπρακτα του Ιάκωβου Καμπανέλλη σκηνοθετεί ο Μάνος Καρατζογιάννης κάτω από τον τίτλο "Αυτός, το Ξόδι και το Παντελόνι του" με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη.