Πρώτες αποκλειστικές φωτογραφίες από το "Ατσάλι" με τη Γιασεμί Κηλαηδόνη στο Θέατρο Μεταξουργείο

Αυτά είναι τα πρώτα στιγμιότυπα από τη νέα παράσταση που σκηνοθετεί η Νάντια Φώσκολου πάνω στο έργο της Ρόνα Μονρό, η οποία έρχεται σε avant premiere με το “α” αυτήν την εβδομάδα.

Ατσάλι Κέλλυ Φώσκολου©

Η Γιασεμί Κηλαηδόνη πρωταγωνιστεί στο "Ατσάλι” της Σκωτσέζας Ρόνα Μονρό ("Doctor Who") που σκηνοθετεί η Νάντια Φώσκολου από 6 Μαΐου στο Θέατρο Μεταξουργείο (σε avant premiere με το "α”). Τι μπορεί να οδηγήσει μια γυναίκα στο φόνο και μάλιστα του συζύγου της; Μπορεί μια κόρη να κατανοήσει και να συγχωρέσει αυτήν την πράξη; Αυτά είναι τα ερωτήματα, στα οποία επιχειρεί να απαντήσει η συγγραφέας στο έργο που εξελίσσεται στο ασφυκτικό περιβάλλον ενός σωφρονιστικού ιδρύματος. Η καλή και έμπειρη ηθοποιός αναλαμβάνει να ερμηνεύσει το ρόλο αυτής της γυναίκας, της ισοβίτισσας Φέη, μαζί με τους Κατερίνα Παπαδάκη, Ανδρέα Κωνσταντινίδη και Ασπασία Μπατατόλη.

Ατσάλι
Κέλλυ Φώσκολου©

Μετά από 15 χρόνια στη φυλακή, η Φέη δέχεται για πρώτη φορά την επίσκεψη της κόρης της, Τζόσι. Υπό την εποπτεία των δεσμοφυλάκων, προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους. Μέσα από αυτή τη συνάντηση διερευνάται η σχέση μητέρας-κόρης, οι προσωπικές σχέσεις και πως αυτές αμφιταλαντεύονται μεταξύ αγάπης  και επιβολής εξουσίας, οι πολιτικοοικονομικές και πολιτισμικές συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές και πως αυτές επιδρούν στον ανθρώπινο ψυχισμό.

Ατσάλι
Κέλλυ Φώσκολου©

Τη μετάφραση έκανε η Χριστίνα Μπάμπου-Παγκουρέλη. Η σκηνογραφία είναι της Αλέγια Παπαγεωργίου, τα κοστούμια της Βασιλικής Σύρμα και οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα.

Ατσάλι
Κέλλυ Φώσκολου©

Δείτε εδώ τον διαγωνισμό για την avant premiere που διοργανώνει το "α” για τους αναγνώστες του στις 6/5. 

Ατσάλι
Κέλλυ Φώσκολου©

Ατσάλι
Κέλλυ Φώσκολου©

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Ατσάλι

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 105 '

Στο ψυχολογικό δράμα της Σκοτσέζας συγγραφέα, με φόντο το ασφυκτικό περιβάλλον του σωφρονιστικού συστήματος, μια ισοβίτισσα που σκότωσε το σύζυγό της, συναντά ξανά την κόρη της ύστερα από 15 χρόνια.

Μεταξουργείο

Ακαδήμου 14

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.