Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Ποιος παίζει που Αθηνόραμα club Προπωλήσεις

Δύο Κυρίες Ντάλογουεϊ στον νέο χώρο Παρένθεση

Ο Γρηγόρης Χατζάκης των Ginger Creepers Theatre Band ανεβάζει την επιδραστική «Κυρία Ντάλογουεϊ» της Βιρτζίνια Γουλφ σε δική του διασκευή και σκηνοθεσία.

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
Η κυρία Ντάλογουεϊ Φίλιππος Μαργκαλιάς©

O Γρηγόρης Χατζάκης διασκευάζει και σκηνοθετεί την "Κυρία Ντάλογουεϊ" της Βιρτζίνια Γουλφ, ένα από τα πιο γνωστά και επιδραστικά μεταμοντέρνα μυθιστορήματα του 20ού αιώνα, στην Παρένθεση από 9/5, τον νέο χώρο που διατηρεί από κοινού με τον Χρήστο Καπενή (μαζί συνθέτουν τους Ginger Creepers Theatre Band). Το έργο, που συμπεριλήφθηκε το 2005 στη λίστα του περιοδικού Time με τα "100 καλύτερα μυθιστορήματα στην Αγγλική γλώσσα", αφηγείται μια συνηθισμένη μέρα από τη ζωή της "τέλειας οικοδέσποινας" Κλαρίσα Ντάλογουεϊ, η οποία ετοιμάζει άλλη μία κοσμική συγκέντρωση με φόντο το μεσοπολεμικό Λονδίνο.

Η κυρία Ντάλογουεϊ
Φίλιππος Μαργκαλιάς©

Η επίσκεψη από τον νεανικό της έρωτα και η είδηση του θανάτου ενός ήρωα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου την συνταράσσει, οδηγώντας σε ένα βαθύ ψυχογράφημα από τη συγγραφέα. Με αφορμή το βιβλίο που γράφτηκε το 1925, ο σκηνοθέτης στήνει μια παράσταση με δύο Ντάλογουεϊ: μία στα πλήκτρα, που αφηγείται την ιστορία στους καλεσμένους, και μία η οποία ετοιμάζεται να τους υποδεχτεί, λίγη ώρα πριν. Πρωταγωνιστούν οι Δώρα Παρδάλη και Ελένη Σιδηροκαστρίτη.

Περισσότερες πληροφορίες

Η κυρία Ντάλογουεϊ

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα

Διασκευή ενός από τα επιδραστικότερα μυθιστορήματα της Βιρτζίνια Γουλφ, που αφηγείται μία ημέρα από τη ζωή μιας μεσήλικης γυναίκας με φόντο το μεσοπολεμικό Λονδίνο από δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Παρένθεση

Διονυσίου Εφέσου 3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου": Η φιλοσοφία στη θεατρική σκηνή

Η Γεωργία Ανδρέου διασκευάζει και σκηνοθετεί στο Μπάγκειον το μπεστ-σέλλερ "Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου" του ψυχολόγου, θεωρητικού της επικοινωνίας και φιλόσοφου Πωλ Βατζλάβικ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/05/2022

"re-FLOW PORTRAITS": Ψηφιακός και φυσικός χώρος ενώνονται σε μια multimedia εμπειρία χορού

Το σώμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται στο επίκεντρο της εγκατάστασης - παράστασης της Χρυσάνθης Μπαδέκα που παρουσιάζεται στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α.

Πρώτες φωτογραφίες από τους "Πέρσες" του Σάββα Στρούμπου και της ομάδας Σημείο Μηδέν

Αυτά είναι τα πρώτα στιγμιότυπα από τη νέα παράσταση της ερευνητικής ομάδας με την οποία θα περιοδεύσει φέτος το καλοκαίρι.

Ακρόαση για το "γεια - the musical"

Η People Entertainment Group αναζητά καλλιτέχνες με γνώσεις στο τραγούδι, το θέατρο και το χορό για το θίασο της μουσικοθεατρικής παράστασης που ετοιμάζει ο Δημήτρης Μαλισσόβας.

Μια κωμωδία για τις "Συννυφάδες"

Πούλης, Μποσταντζόγλου, Φιλίππου και άλλοι ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στην καλοκαιρινή κωμωδία του Στέλιου Παπαδόπουλου με τίτλο "Συννυφάδες".

"Τί ζούμε, ρε;": Η Δήμητρα Παπαδοπούλου και ο Θοδωρής Αθερίδης πάνω και κάτω από τη σκηνή του Άλσους στη μεγαλύτερη παραγωγή του καλοκαιριού

Σαραντατρείς συνολικά ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές θα ανέβουν στη σκηνή του Θεάτρου Άλσους φέτος το καλοκαίρι στην σπαρταριστή επιθεώρηση σε κείμενα της Δήμητρας Παπαδοπούλου και σκηνοθεσία του Θοδωρή Αθερίδη.

Μουσικοθεατρικό "Ροβινσώνα Κρούσο" ανεβάζει το Μέγαρο Μουσικής τη σεζόν 2022 - 2023

Η Τατιάνα Λύγαρη θα σκηνοθετήσει τη μεγάλη θεατρική παραγωγή για όλη την οικογένεια, που βρίσκεται σε περίοδο ακροάσεων και αναζητά άνδρες ηθοποιούς ηλικίας 35-45 ετών.