Η καταπίεση του γυναικείου σώματος μέσα από ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ χορού

Το 1927 art space φιλοξενεί το residency πρότζεκτ «Womb» της Αιγύπτιας χορογράφου Shaymaa Shoukry και του μουσικού Ahmed Saleh.

1927 art space residency project

Μεταξύ 11-21 Απριλίου το 1927 art space φιλοξενεί τη χορογράφο Shaymaa Shoukry και τον συνεργάτη της και μουσικό Ahmed Saleh, οι οποίοι εγκαινιάζουν τη νέα δημιουργία τους με τίτλο "Womb". Στις 20 Απριλίου (8 μ.μ.) οι καλλιτέχνες θα μοιραστούν με το κοινό τη δημιουργική τους διαδικασία σε μία ανοιχτή παρουσίαση.

Δουλεύοντας με την μικρότερη δυνατή γκάμα κινήσεων, μαζί με το κέντρο, τη μήτρα, τη λεκάνη, τα ενεργειακά κέντρα, την πηγή της ζωτικής δύναμης και δημιουργώντας ένα διάλογο ανάμεσα στη μουσική, και το κέντρο της κοιλιάς, οι καλλιτέχνες αναζητούν τους τρόπους με τους οποίους ο χώρος και ο χρόνος αλλάζουν μέσα από τη μουσική και την κίνηση της λεκάνης, σε ένα ταξίδι ανάμεσα σε διαφορετικές κουλτούρες, παραδοσιακούς και σύγχρονους τρόπους χορού. Θέτοντας ερωτήματα για την σωματική ελευθερία, το γυναικείο σώμα και τη λογοκρισία, ερευνάται ο φόβος του γυναικείου σώματος και της γυναικείας σεξουαλικότητας. Πυρήνας της καταπίεσή τους, οι πατριαρχικές νόρμες της σημερινής εποχής.

Με το έργο Womb η Αιγύπτια χορογράφος Shaymaa Shoukry διερευνά την δύναμη και ζωτική ενέργεια που κρατάει μέσα του το γυναικείο σώμα, σε ένα διάλογο με τον Saleh.

Την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση με τους καλλιτέχνες στα αγγλικά.

Κράτηση θέσεων και πληροφορίες στο 1927bts@gmail.com ή 2114140970

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το πάρτι της ζωής μου

Η Ελένη Ράντου στο ρόλο της ζωής της γίνεται το επίκεντρο μιας βαθιά συναισθηματικής και επιδραστικής σκηνικής εμπειρίας, που συνυπογράφεται από μια ομάδα εξαιρετικών συντελεστών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/02/2023

Βρικόλακες

Κλασικότροπη παράσταση που έχει ως κύριο μέλημα να κατεβάσει το σπουδαίο δράμα στην πλατεία, όμως εγκλωβίζεται τελικά σε έναν στεγνό διδακτισμό και μόλις που καταφέρνει να μεταδώσει κάτι από την αιχμηρότητά του.

Στιγμιότυπα από το "Έκτο πάτωμα" του Γιώργου Βάλαρη στο Ακροπόλ

Ένας δυνατός θίασος πρωταγωνιστεί στη μουσική κωμωδία του Αλφρέντ Ζερί που ανεβαίνει σε μια μεγάλη παραγωγή.

Το "Τender Napalm" του Philip Ridley για πρώτη φορά σε ελληνική σκηνή

Σε αυτό το βαθιά ρομαντικό και ερωτικό έργο, ο συγγραφέας θίγει κατά κύριο λόγο ζητήματα ανταγωνιστικότητας, εξάρτησης, σεξουαλικότητας αλλά και βίας εντός μιας μακροχρόνιας ερωτικής σχέσης.

Καλλιτεχνικά επαγγέλματα: ΥΠΠΟΑ και ΥΠΕΠΘ δημιουργούν 3 ομάδες εργασίας για την καλλιτεχνική εκπαίδευση

Έργο των τριών ομάδων είναι η εκπόνηση αναλυτικών προτάσεων για τη δημιουργία δημόσιας πανεπιστημιακού επιπέδου σχολής στις παραστατικές τέχνες.

Showcase Ελληνικής δημιουργίας: Η νέα πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Πάνω από δέκα νέες παραστάσεις με θέματα που ενδιαφέρουν τη διεθνή σκηνή τέχνης εγκαινιάζουν το "Showcase", τη νέα πλατφόρμα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου που παρουσιάζει την ελληνική δημιουργία σε σημαντικούς εκπροσώπους διεθνών Φεστιβάλ και πολιτιστικών φορέων.

Το βραβευμένο "Γκιακ" του Δημοσθένη Παπαμάρκου στο θέατρο 104

Δια χειρός Κωνσταντίνου Ντέλλα θα δούμε ένα από τα σημαντικότερα δείγματα νεοελληνικής λογοτεχνίας στη σκηνή.