Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Ποιος παίζει που Αθηνόραμα club Προπωλήσεις

Η καταπίεση του γυναικείου σώματος μέσα από ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ χορού

Το 1927 art space φιλοξενεί το residency πρότζεκτ «Womb» της Αιγύπτιας χορογράφου Shaymaa Shoukry και του μουσικού Ahmed Saleh.

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
1927 art space residency project

Μεταξύ 11-21 Απριλίου το 1927 art space φιλοξενεί τη χορογράφο Shaymaa Shoukry και τον συνεργάτη της και μουσικό Ahmed Saleh, οι οποίοι εγκαινιάζουν τη νέα δημιουργία τους με τίτλο "Womb". Στις 20 Απριλίου (8 μ.μ.) οι καλλιτέχνες θα μοιραστούν με το κοινό τη δημιουργική τους διαδικασία σε μία ανοιχτή παρουσίαση.

Δουλεύοντας με την μικρότερη δυνατή γκάμα κινήσεων, μαζί με το κέντρο, τη μήτρα, τη λεκάνη, τα ενεργειακά κέντρα, την πηγή της ζωτικής δύναμης και δημιουργώντας ένα διάλογο ανάμεσα στη μουσική, και το κέντρο της κοιλιάς, οι καλλιτέχνες αναζητούν τους τρόπους με τους οποίους ο χώρος και ο χρόνος αλλάζουν μέσα από τη μουσική και την κίνηση της λεκάνης, σε ένα ταξίδι ανάμεσα σε διαφορετικές κουλτούρες, παραδοσιακούς και σύγχρονους τρόπους χορού. Θέτοντας ερωτήματα για την σωματική ελευθερία, το γυναικείο σώμα και τη λογοκρισία, ερευνάται ο φόβος του γυναικείου σώματος και της γυναικείας σεξουαλικότητας. Πυρήνας της καταπίεσή τους, οι πατριαρχικές νόρμες της σημερινής εποχής.

Με το έργο Womb η Αιγύπτια χορογράφος Shaymaa Shoukry διερευνά την δύναμη και ζωτική ενέργεια που κρατάει μέσα του το γυναικείο σώμα, σε ένα διάλογο με τον Saleh.

Την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση με τους καλλιτέχνες στα αγγλικά.

Κράτηση θέσεων και πληροφορίες στο 1927bts@gmail.com ή 2114140970

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

‘’Countless’’: ένα πρότζεκτ χορού, μια αναγωγή στη μνήμη του σώματος

Η Μαρκέλλα Μανωλιάδη δημιουργεί μια παράσταση μέσω τουFlux Laboratory Athens, όπου νέες καλλιτέχνιδες προσπαθούν να προσεγγίσουν το σώμα ως αρχείο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/06/2022

Φεστιβάλ Αθηνών: Διήμερη χορευτική μάχη με ελεύθερη είσοδο στην Πειραιώς 260

Το Hip Hop Battle και το All Styles Battle σε περιμένουν για να σου διδάξουν την κουλτούρα του χορού του δρόμου μέσα από ηλεκτρισμένες αναμετρήσεις.

Ραντεβού στην Κρήτη για το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού "Dance Days Chania"

Σε μία χρονική στιγμή όπου οι έννοιες και οι ισορροπίες αναζητούν νέες προσεγγίσεις, το 12ο Dance Days Chania επιλέγει και προτείνει ένα πρόγραμμα δράσεων βαθιά ανθρωποκεντρικό.

H Ελευσίνα είναι το πολιτιστικό hot spot του καλοκαιριού

Η 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης διαμορφώνει ένα ολοκληρωμένο καλλιτεχνικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με γενικό τίτλο "Μυστήρια μετάβασης".

Καλοκαιρινά μαθήματα χορού στο ΧΟρΟLOGIE

Μια ξεχωριστή εμπειρία με διεθνή "αέρα" φέτος στο κέντρο χορού ΧΟρΟLOGIE στον Κεραμεικό, για όσους προετοιμάζονται για τις εισαγωγικές εξετάσεις στις ανώτερες επαγγελματικές σχολές χορού.

Ξενάγηση με κλειστά μάτια στον "Κήπο" της Αγνής Παπαδέλη-Ρωσσέτου και τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Μια παράσταση-μυσταγωγία σε ένα χώρο ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος ετοίμασε η χορεύτρια και χορογράφος γύρω από τις έννοιες του γκροτέσκο και της παραμόρφωσης.

Φεστιβάλ Αθηνών: Ο χιουμοριστικός μακάβριος χορός του Μάρτιν Τσίμερμαν

Ο διακεκριμένος Ελβετός σκηνοθέτης και χορογράφος μεταμορφώνεται σε "Θάνατο" και παίζει με τις μαριονέτες του σε μια περφόρμανς - απόδραση σε ένα παράλληλο σύμπαν που μοιάζει με το δικό μας.