Updated: To "Moby Dick The Musical" κυκλοφορεί σε μια συλλεκτική έκδοση

Συμπρωταγωνιστής των ερμηνευτών η μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου στην παράσταση "Moby Dick The Musical" μόλις κυκλοφόρησε σε συλλεκτική έκδοση από το Onassis Culture και το Ogdoo Music Group.

Moby Dick © Πηνελόπη Γερασίμου

Συναρπαστική η σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα στο "Moby Dick The Musical" οδήγησε τους θεατές σ’ ένα μοναδικό περιπετειώδες μουσικό ταξίδι που προέκυψε από τη συνάντηση της λογοτεχνίας, της μουσικής, του θεάτρου, του χορού και της σύγχρονης τεχνολογίας των ολογραμμάτων. Το κοινό λάτρεψε τη θεατρική μεταφορά του επικού μυθιστορήματος του Χέρμαν Μέλβιλ και μαγεύτηκε από τη μουσική της παράστασης που παίχτηκε στο City Theater (Κλειστό Γήπεδο Γαλατσίου) ερμηνευμένη από τη Συμφωνική Ορχήστρα "Φιλαρμόνια" υπό τη διεύθυνση του Αλέξιου Πρίφτη. Ένας εμπνευσμένος καλλιτέχνης ο Δημήτρης Παπαδημητρίου συνέθεσε ένα αριστούργημα. "Το τόλμημα του συνθέτη να μεταγράψει σε παραστάσιμη εκδοχή (τρεισήμισι ωρών) το μυθιστόρημα του Χέρμαν Μέλβιλ είναι τεράστιο, αλλά το πραγματικό κατόρθωμα είναι ότι καταφέρνει να συλλάβει στη μουσική και στο λιμπρέτο τόσο το επικό μέγεθος όσο και το φιλοσοφικό υπόστρωμα του λογοτεχνικού έργου" γράφει στην κριτική της για την παράσταση η Τώνια Καράογλου.

Moby Dick
Ανδρέας Σιμόπουλος©

Η συγκλονιστική ιστορία του Μόμπι Ντίκ μέσα από τη μουσική της παράστασης "Moby Dick The Musical" κυκλοφορεί σε μια μοναδική συλλεκτική έκδοση και περιλαμβάνει: 3 CD με ολόκληρο το έργο διάρκειας 3 ωρών, την εμπλουτισμένη έκδοση του προγράμματος της παράστασης, 16σέλιδη playlist και το λιμπρέτο σε σκληρόδετο βιβλίο 217 σελίδων. Στο  CD η διεύθυνση ορχήστρας είναι του Πάνου Βλάχου. "Πρόκειται για μια απόλυτα πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα μουσική σύνθεση αλλά και παραγωγή, που χαρακτηρίστηκε ως ένα ορόσημο για το ίδιο το έργο του συνθέτη. Αποτελεί όπως γράφτηκε, πραγματικό κατόρθωμα που καταφέρνει να συλλάβει στη μουσική και στο λιμπρέτο τόσο το επικό μέγεθος όσο και το φιλοσοφικό υπόστρωμα του λογοτεχνικού έργου. Ένα καλλιτεχνικό δημιούργημα που "βουτάει" με όλα τα ρίσκα και χωρίς εκπτώσεις στον ωκεανό της Μουσικής υποσχόμενο ένα αξέχαστο ταξίδι στις θάλασσες και στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής". Η συλλεκτική συλλογή διατίθεται προς πώληση στα δισκοπωλεία καθώς και ηλεκτρονικά από όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες και το e-shop του Όγδοο Music Group.

Δημήτρης Παπαδημητρίου
Δημήτρης Παπαδημητρίου

Την Παρασκευή 27 Μαΐου στις 7.30 μ.μ. η Αλυσίδα Πολιτισμού Ιανός, το Ίδρυμα Ωνάση και το Ogdoo Music Group σας προσκαλούν στην παρουσίαση της συλλεκτικής έκδοσης με τη μουσική της παράστασης με τίτλο "Moby Dick The Musical". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ιανό της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι του στο YouTube και στη σελίδα του στο Facebook. Θα μιλήσουν ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Κακλέας και ο συνθέτης Τάσος Ρωσόπουλος. Αποσπάσματα διασκευασμένα για πιάνο και φωνή θα ερμηνεύσουν οι Μπάμπης Βελισσάριος, Θοδωρής Βουτσικάκης, Αιμιλιανός Σταματάκης, Ιβάν Σβιτάιλο με τη συνοδεία του μαέστρου Αλέξιου Πρίφτη στο πιάνο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.