Τελευταίο "Χάπι" για τον Στέλιο Ανατολίτη

Λίγο πριν ξεκινήσει να δουλεύει πάνω στο νέο του σόλο, ο επιτυχημένος stand up comedian παρουσιάζει την παράσταση «Χάπι» για ακόμη μια φορά, προκειμένου να μαγνητοσκοπηθεί και να περάσει στην ιστορία.

Στέλιος Ανατολίτης

Ήρθε η ώρα για ένα τελευταίο δυνατό "Χάπι" κωμωδίας για την αντιμετώπιση της πραγματικότητας στο θέατρο "Τζένη Καρέζη", αφού το άκρως επιτυχημένο σόλο του Στέλιου Ανατολίτη κλείνει τον κύκλο του στις 19 Μαρτίου. Μετά από τρεις θεατρικές σεζόν εν μέσω πανδημίας και απανωτά sold out σε θέατρα σε όλη την Ελλάδα, ήρθε η ώρα για τη σημαντικότερη στιγμή ίσως για κάθε κωμικό: να τελειώσει η τρέχουσα παράσταση και να αρχίσει να δημιουργείται η επόμενη.
Αυτό που μας κέρδισε στο αυτοβιογραφικό "Χάπι" είναι οι μεγάλες, σφιχτοδεμένες ιστορίες του κωμικού από το πρώτη-φορά-κάτοικος-Αθήνας, τα φοιτητικά χρόνια στο Χημικό και η βοήθεια στη μητέρα του με την τακτοποίηση της ντουλάπας που εξελίχθηκε σε ταξίδι στη Νάρνια μέχρι δύσκολα θέματα όπως ο θάνατος και η διπολική διαταραχή με την οποία έχει διαγνωστεί, και φυσικά η τόλμη του να μιλήσει γι’ αυτά, ανατρέποντας στερεότυπα και ταμπού. Η κωμική ψυχοθεραπεία, που μας προσφέρει απλόχερα από σκηνής ο Ανατολίτης, προτείνεται ανεπιφύλακτα διά πάσαν νόσον ή (φαινομενική) κανονικότητα, όπως διαβάζουμε στο "α”.

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Χάπι

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 75 '

Η σόλο παράσταση-ψυχοθεραπεία του γνωστού κωμικού, που αντλεί από προσωπικά βιώματα και μιλάει για τα παραπάνω κιλά, την επιστήμη, την κατάθλιψη, τα ψυχοφάρμακα κ.ά., ύστερα από τρεις επιτυχημένες σεζόν, ήρθε η ώρα να μαγνητοσκοπηθεί, κλείνοντας έτσι τον κύκλο της.

«Τζένη Καρέζη»

Ακαδημίας 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μη χάσετε το "Larsen C" στη Στέγη

Μας συνεπήρε η χορογραφία του Χρήστου Παπαδόπουλου στο "Larsen C", μια παράσταση που εμπνεύστηκε από τον ομώνυμο παγετώνα της Ανταρκτικής και ξανά παρουσιάζεται στη Στέγη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
06/10/2022

Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 6 έως 12/10 και ξεχωρίζουν.

Οι παίχτες

Φουλ του άσου σε αυτό το εκρηκτικό ανέβασμα της κωμωδίας του 19ου αιώνα, που αναδεικνύει τη γοητεία της απάτης και της παραπλάνησης μέσα από μια ιστορία χαρτοπαιξίας με συνεχείς ανατροπές.

Η μηχανή του Τούρινγκ

Μια συγκλονιστική ερμηνεία από τον Ορφέα Αυγουστίδη στον ρόλο του μαθηματικού που έσπασε τον κώδικα των Ναζί και έπειτα καταδικάστηκε για την ομοφυλοφιλία του σε μια εξαιρετική παράσταση πολλαπλής σημασίας.

Αντιγόνη

Σημαντικές ερμηνείες, σκηνοθετική δουλειά ουσίας πάνω στο ειρωνικό έργο του Γάλλου δραματουργού και μια παράσταση που τολμάει να ακολουθήσει ένα δρόμο όχι απαραίτητα εύφορο, αλλά που εδώ δικαιώνεται εκ του αποτελέσματος.

"Καλιγούλας": Νέες φωτογραφίες από την παράσταση του Τσέζαρις Γκραουζίνις

Οραματιστής του θεάτρου ο Τσέζαρις Γκραουζίνις δίνει τη δική του εκδοχή βασισμένος στον "Καλιγούλα" του Αλμπέρ Καμύ, σε μια φιλοσοφική stand up κωμωδία που σταδιακά μετατρέπεται σε πολιτικό θρίλερ.

"Νυχιάνγκ" στο Πορεία για δεύτερη χρονιά

Η σκοτεινή κωμωδία της Ευαγγελίας Γατσωτή επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου.