Τέσσερις νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Εκτός ελέγχου

"Εκτός ελέγχου"
Ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς βάζει τους ήρωές του να μιλήσουν για την επικαιρότητα με τρυφερότητα, αυτοσαρκασμό, συχνά ακόμα και με κυνισμό. Στην παράσταση του Δημήτρη Αγορά θα τους δούμε να "ζωντανεύουν" από τον ίδιο, τους Αντώνη Λουδάρο, Σωτήρη Καλυβάτση, Πάνο Σταθακόπουλο, Κωνσταντία Χριστοφορίδου, Χρήστο Τριπόδη και τα παιδιά Αθηνά Τριπόδη και Μανώλη Γκίνη (Ελληνικός Κόσμος, από 12/3).

Ο ΜΠΕΜΠΗΣ

"Ο Μπέμπης"
Η Άσπα Τομπούλη σκηνοθετεί το βραβευμένο έργο της Βίλης Σωτηροπούλου, με πρωταγωνιστές τους Αντιγόνη Δρακουλάκη, Ροζαμάλια Κυρίου, Θέμη Καρποδίνη, Βίλη Σωτηροπούλου. Πρόκειται για μια σύγχρονη τραγωδία, που παρακολουθεί την απομάκρυνση δύο αδελφών από τη δυσλειτουργική οικογένειά τους και τη διαδρομή τους σε νοσοκομεία, φορείς προστασίας, υποψήφιους αναδόχους, ιδρύματα κ.ά. (Αλκμήνη, από 14/3).
Το τελευταίο θεώρημα - Constantin Carathéodory

"Το τελευταίο θεώρημα - Constantin Carathéodory"
Η Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens ξεφυλλίζει τα ημερολόγια της ζωής του μεγάλου Ελληνογερμανού μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή για να μας τον συστήσει. Όπως υπογραμμίζει ο σκηνοθέτης Χρήστος Καρασαββίδης, δεν πρόκειται για μια βιογραφία· στόχος της παράστασης είναι "να βυθιστούμε στην εν γένει επαγωγική μαθηματική σκέψη μιας ιδιοφυΐας" (Τεχνοχώρος Φάμπρικα, από 11/3).

Γεύση από μέλι

"Γεύση από μέλι"
Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας "Η εποχή της αθωότητας", η Ανδρονίκη Αβδελιώδη σκηνοθετεί το έργο της Σίλα Ντιλέινι και μας μεταφέρει στα 50s, με όχημα την ιστορία μιας μητέρας και της κόρης της. Πέντε πρόσωπα φέρνουν στη σκηνή έρωτες, αδιέξοδα, αγωνίες, αλλά και αισιοδοξία. Πρωταγωνιστούν οι: Ανδρονίκη Αβδελιώδη, Ηλίας Βογιατζηδάκης, Θάνος Παπαθανάσης, Ποπέτα Σούκου, Άρης-Ηλίας Τοπάλογλου (Αγγέλων Βήμα, από 12/3).

Περισσότερες πληροφορίες

Το τελευταίο θεώρημα - Constantin Carathéodory

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 70 '

Η παράσταση ξεδιπλώνει στη σκηνή το δαιδαλώδες μυαλό του σπουδαίου μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, που επηρέασε την επιστημονική σκέψη του προηγούμενου αιώνα.

Γεύση από μέλι

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 95 '

Με φόντο τις μουσικές της δεκαετίας του ‘50, δύο νέες γυναίκες –μάνα και κόρη– δημιουργούν σχέσεις έρωτα και συντροφικότητας, προσπαθώντας να ξεφύγουν από το κοινωνικό περιθώριο.

Εκτός ελέγχου

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Παλιοί και νέοι ήρωες του Αρκά ζωντανεύουν επί σκηνής σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια.

Ο μπέμπης

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 95 '

Το βραβευμένο με Eurodram 2018 κοινωνικό και βαθιά πολιτικό έργο μιλά για το θέμα της υιοθεσίας, την αναδοχή και τις τραγωδίες που μπορεί να οδηγήσουν σε αυτά τα δύσβατα μονοπάτια.

Αλκμήνη

Αλκμήνης 12

Αγγέλων Βήμα

Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια

Τεχνοχώρος Φάμπρικα

Μεγάλου Αλεξάνδρου & Ευρυμέδοντος

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.