"Remedies against Panic" με την Αν Φίντλερ

Ο χώρος απέναντι από το «PS» στον Κεραμεικό φιλοξενεί μια σειρά πειραματικών παραστάσεων από την φιλοξενούμενη καλλιτέχνιδα Αν Φίντλερ με τίτλο «Remedies against Panic - Θεραπείες ενάντια στον Πανικό».

REMEDIES AGAINST PANIC

Μια ενδιαφέρουσα σειρά εβδομαδιαίων εκδηλώσεων διοργανώνει η καλλιτέχνιδα Αν Φίντλερ στον χώρο απέναντι από το "PS" στον Κεραμεικό, αντιμετωπίζοντας το καραόκε ως κάτι περισσότερο από μια μεθυσμένη βραδινή έξοδο και ως δίοδο για μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων. Με οικοδέσποινα την καλλιτέχνιδα Αν –Μαρίνα Φίντλερ, το "Remedies Against Panic" είναι μια σειρά πειραμάτων παραστάσεων που αποτελούν μέρος της έρευνάς της σχετικά με τις συμμετοχικές πρακτικές επιτέλεσης και τις μετα-καπιταλιστικές πιθανότητες. Από 9 Μαρτίου και κάθε Τετάρτη μέχρι 23 Απριλίου, θα εξερευνεί το πώς θα μπορούσε κανείς να δημιουργήσει μια διαδραστική αφήγηση για ένα μετακαπιταλιστικό μέλλον χρησιμοποιώντας ποπ τραγούδια από τη δεκαετία του 1980.

"Είναι το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε ή απλώς παίζει το REM στο ραδιόφωνο; Θα μπορούσε το να τραγουδάμε με το στυλ του Φρέντι Μέρκιουρι να μας βοηθήσει πραγματικά να απελευθερωθούμε (Break Free); Ή μήπως η κραυγή "Rebel Yell" κάτω από ένα μικρόφωνο θα μπορούσε να δείξει τον δρόμο προς την επανάσταση"; Η Φίντλερ είναι καλλιτέχνιδα και performer που κάνει θέατρο, κινηματογράφο, drag και performance art ερευνώντας ζητήματα συμμετοχικότητας, ευαλωτότητας και σεξουαλικότητας. Είναι επίσης σχεδιάστρια κοστουμιών για το θέατρο και χρησιμοποιεί αυτές τις δεξιότητες στην πρακτική της για να δημιουργήσει σουρεαλιστικά και αισθησιακά περιβάλλοντα. Είναι μέρος της ελεύθερης σκηνής παραστατικών τεχνών του Βερολίνου από το 2013. Με το καλλιτεχνικό όνομα "Poppy Cox", κάνει τακτικές εμφανίσεις σε νυχτερινά μαγαζιά, drag shows και καμπαρέ. Πρόσφατα ολοκλήρωσε την πρώτη της ολοκληρωμένη σόλο παράσταση, "SLUT: A love Story", η οποία θα παρουσιαστεί διεθνώς από την άνοιξη του 2022.

Κεραμεικού 28 | Κάθε Τετάρτη, έως 13 Απριλίου, 7 μ.μ  - 10 μ.μ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
23/04/2024

"I am falling in love | Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα": Πειραγμένος Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τον Γιώργο Βαλαή

Ο ανήσυχος δημιουργός αποσυναρμολογεί τη "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στη Σκηνή Ωμέγα, εστιάζοντας στις σχέσεις των ηρώων και την ερωτική έλξη που δεν γνωρίζει πρότυπα.

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.