Τα δυο χορευτικά ραντεβού της εβδομάδας

Make any sound Make any sound move Make any sound move us


Η Ίρις Κάραγιαν και η Σοφία Μαυραγάνη αποτελούν αξιόλογες περιπτώσεις καλλιτεχνών που εργάζονται σιωπηλά, σεμνά και επί της ουσίας για την εξέλιξη του σύγχρονου χορού. Η πρώτη, στη νέα της χορογραφία με τίτλο "Make any sound Make any sound move Make any sound move us" (χορεύουν οι Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Χριστίνα Καραγιάννη και Σωτηρία Κουτσοπέτρου), παρατηρεί τον κόσμο μέσω των αισθήσεων, αφουγκράζεται το περιβάλλον και ενεργοποιεί τη φαντασία των χορευτριών της, καθώς βουτάνε και αφήνονται σε μια συνθήκη συνεχούς ροής. Η παράσταση παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών και επιστρέφει στο θέατρο Θησείον από τις 24 έως τις 27 Φεβρουαρίου. Η Σοφία Μαυραγάνη, χορογράφος που έχει μονίμως το βλέμμα στραμμένο στην έρευνα, παρουσιάζει με την ομάδα της Fingersix τη νέα της παράσταση. Στον "Πάταγο" με σύμβουλο ήχου τον Coti K. συνεχίζει την έρευνά της γύρω από τη μουσικότητα του σώματος και την υλικότητα της φωνής. Μέσω της αφαίρεσης κάθε ηχητικού ερεθίσματος, η κίνηση αναδεικνύεται σε αποκλειστική πρωταγωνίστρια. Η παράσταση παρουσιάζεται στις 25, 26 και 27/2, στο πλαίσιο της δράσης Cultural Transfer, μια συνδιοργάνωση του περιοδικού για το θέατρο ACTII, της ομάδας χορού Fingersix και της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Medea Electronique, στο θέατρο Κνωσσός.

Περισσότερες πληροφορίες

Make any sound Make any sound move Make any sound move us

  • Χορός
  • Διάρκεια: 45 '

Αντλώντας από την πρακτική της «βαθιάς ακρόασης» της συνθέτριας Πολίν Ολιβέρος και τη συλλογή «Sonic Meditations» (1971), η χορογράφος αναζητά τη βαθύτερη σύνδεση με ό,τι μας περιβάλλει.

Πάταγος

  • Χορός
  • Διάρκεια: 45 '

Δύο σώματα συντονίζονται σύμφωνα με μια παράδοξη εξίσωση μεταξύ ήχου και κίνησης. Η παράσταση εντάσσεται σε ένα τριήμερο δράσεων του περιοδικού ACTII, μαζί με το φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής «Εlectric Νights» και τις ανοιχτές συζητήσεις «A Cultural Transfer».

Κνωσός

Πατησίων 195 & Κνωσού 11

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Νίκος Καρδώνης: "Η καλύτερη σκηνοθεσία είναι αυτή που δεν φαίνεται"

Ο Νίκος Καρδώνης δίνει μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο "α" με αφορμή την πρώτη του σκηνοθεσία πάνω στο κλασικό έργο του Άντον Τσέχοφ, η "Αρκούδα", ενώ παράλληλα πρωταγωνιστεί στη νέα παράσταση του Στάθη Λιβαθινού "Berlin Alexanderplatz" στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων - "Λευτέρης Βογιατζής".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
07/02/2023

"Phantom of the opera": Δείτε φωτογραφίες λίγο πριν την πρεμιέρα στο Christmas Theater

Το "Φάντασμα της όπερας" του Άντριου Λόιντ Βέμπερ επιστρέφει στην παράσταση-φαινόμενο που έχουν παρακολουθήσει παγκοσμίως 140.000.000 θεατές με τους αυθεντικούς πρωταγωνιστές του Γουέστ Εντ του Λονδίνου.

Η Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών μας συστήνει πέντε νέους συγγραφείς

Πέντε από τις πιο ενδιαφέρουσες συγγραφικές φωνές του σήμερα παρουσιάζει η Πειραματική του Εθνικού Θεάτρου μέσα από μια σειρά θεατρικών αναλογίων.

"Τρίπτυχο. Σπουδή στην αδράνεια": Μια περφόρμανς για μια νέα Αποκάλυψη

Η "Micrographia" παρουσιάζει στο Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ μια ερευνητική δουλειά που εξετάζει τις κοινωνικές παθογένειες της εποχής, με διεισδυτική ματιά αλλά και χιούμορ.

Τελευταίες παραστάσεις για τον "Παιχνιδοποιό"

Το βραβευμένο θρίλερ του χολιγουντιανού σταρ Γκάρντνερ ΜακΚέυ παίζεται για λίγο ακόμα στο θέατρο Μικρό Γκλόρια με τους Ραφίκα Σαουίς και Γιώργη Παρταλίδη.

"Αυτές που δεν προλάβατε": Ένα έργο για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Η θεατρική ομάδα b.p.m. theater group παρουσιάζει το νέο ελληνικό έργο της Δανάης Λιοδάκη στο ΠΛΥΦΑ.

Η "Φαλακρή τραγουδίστρια" της ομάδας ΘΕΑΜΑ για τρεις ακόμα παραστάσεις

Το έργο του Ιονέσκο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Σοφίας Σταυρακάκη με διερμηνεία στην νοηματική γλώσσα στο θέατρο Ίσον.