Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Ποιος παίζει που Αθηνόραμα club Προπωλήσεις

Τα δυο χορευτικά ραντεβού της εβδομάδας

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
Make any sound Make any sound move Make any sound move us


Η Ίρις Κάραγιαν και η Σοφία Μαυραγάνη αποτελούν αξιόλογες περιπτώσεις καλλιτεχνών που εργάζονται σιωπηλά, σεμνά και επί της ουσίας για την εξέλιξη του σύγχρονου χορού. Η πρώτη, στη νέα της χορογραφία με τίτλο "Make any sound Make any sound move Make any sound move us" (χορεύουν οι Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Χριστίνα Καραγιάννη και Σωτηρία Κουτσοπέτρου), παρατηρεί τον κόσμο μέσω των αισθήσεων, αφουγκράζεται το περιβάλλον και ενεργοποιεί τη φαντασία των χορευτριών της, καθώς βουτάνε και αφήνονται σε μια συνθήκη συνεχούς ροής. Η παράσταση παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών και επιστρέφει στο θέατρο Θησείον από τις 24 έως τις 27 Φεβρουαρίου. Η Σοφία Μαυραγάνη, χορογράφος που έχει μονίμως το βλέμμα στραμμένο στην έρευνα, παρουσιάζει με την ομάδα της Fingersix τη νέα της παράσταση. Στον "Πάταγο" με σύμβουλο ήχου τον Coti K. συνεχίζει την έρευνά της γύρω από τη μουσικότητα του σώματος και την υλικότητα της φωνής. Μέσω της αφαίρεσης κάθε ηχητικού ερεθίσματος, η κίνηση αναδεικνύεται σε αποκλειστική πρωταγωνίστρια. Η παράσταση παρουσιάζεται στις 25, 26 και 27/2, στο πλαίσιο της δράσης Cultural Transfer, μια συνδιοργάνωση του περιοδικού για το θέατρο ACTII, της ομάδας χορού Fingersix και της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Medea Electronique, στο θέατρο Κνωσσός.

Περισσότερες πληροφορίες

Make any sound Make any sound move Make any sound move us

  • Χορός
  • Διάρκεια: 45 '

Αντλώντας από την πρακτική της «βαθιάς ακρόασης» της συνθέτριας Πολίν Ολιβέρος και τη συλλογή «Sonic Meditations» (1971), η χορογράφος αναζητά τη βαθύτερη σύνδεση με ό,τι μας περιβάλλει.

Πάταγος

  • Χορός
  • Διάρκεια: 45 '

Δύο σώματα συντονίζονται σύμφωνα με μια παράδοξη εξίσωση μεταξύ ήχου και κίνησης. Η παράσταση εντάσσεται σε ένα τριήμερο δράσεων του περιοδικού ACTII, μαζί με το φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής «Εlectric Νights» και τις ανοιχτές συζητήσεις «A Cultural Transfer».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τρεις λόγοι για να δούμε τις "Νότιες θάλασσες ή άλλες ιστορίες"

Η χορογράφος Μαριάννα Καβαλλιεράτου μας δίνει τρεις λόγους για να δούμε τη νέα της παράσταση με τίτλο "South seas or other stories"/ ‘Νότιες θάλασσες ή άλλες ιστορίες’" στο Σύγχρονο Θέατρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
10/05/2022

Μάρθα Πασακοπούλου & Άρης Παπαδόπουλος: "Μας γοήτευσε το "άγνωστο" ως στάδιο μιας τελετουργίας και το πόσο "μόδα" έχει γίνει αυτή η λέξη"

Οι δύο χορευτές και συνδημιουργοί της ομάδας arisandmartha δίνουν συνέντευξη με αφορμή τη νέα τους δουλειά "ALL THAT MATTER or notes on performing friendship", που παρουσιάζεται ξανά από τις 20 έως 22 Μαΐου στο Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ.

Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού 2022 από την Κανγκ Σου-τζιν

Διαβάστε το μήνυμα που έγραψε η χορεύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Μπαλέτου της Κορέας, Κανγκ Σου-τζιν, που επέλεξε το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου, για να μοιραστεί το δικό της μήνυμα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού 2022.

Φεστιβάλ Αθηνών: Όλα όσα θα δούμε στην Πειραιώς 260 φέτος το καλοκαίρι

Από την 1η Ιουνίου και για επτά εβδομάδες, η έδρα του Φεστιβάλ Αθηνών φιλοδοξεί να γίνει το hotspot της πόλης. Με είκοσι μία παραστάσεις θεάτρου και χορού, μεγάλες διεθνείς υπογραφές, νέα ονόματα, ερευνητικές προτάσεις, καταξιωμένους καλλιτέχνες και μια σειρά παράλληλων δράσεων, δεν σταματάμε να μετράμε τους λόγους για να την επισκεφτούμε.

"Ταρτούφος ή ο υποκριτής" σαν αστικό δράμα: Είδαμε στο Παρίσι την παράσταση του Ίβο βαν Χόβε που έρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών

Στο ταξίδι που κάναμε στο Παρίσι ανακαλύψαμε τους εσωτερικούς χώρους της Κομεντί Φρανσέζ και γοητευτήκαμε από την sold out παράσταση "Ταρτούφος ή ο υποκριτής", που θα ταξιδέψει στην Πειραιώς 260 (16-18/6).

Ο Άμλετ συναντά την Ηλέκτρα στην Άνδρο

Η εξαιρετική Ειρήνη Δράκου πρωταγωνιστεί στην περφόρμανς "Συνάντησέ με στην έξοδο...", αποτέλεσμα του ερευνητικού προγράμματος "Ο Άμλετ συναντά την Ηλέκτρα".