Τελευταίες παραστάσεις για την Κατερίνα Βρανά και τον Γιώργο Καπουτζίδη στο "Glorious: Η πιο φάλτσα σοπράνο που πέρασε απ' τη γη"

Πέντε παραστάσεις έμειναν για ένα από τα πιο δημοφιλή και συγκινητικά υποκριτικά ντουέτα της χρονιάς που συνεχίζει στο θέατρο Ήβη μέχρι την 1η Μαρτίου με την ιστορία της Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς.

Glorious: Η πιο φάλτσα σοπράνο που πέρασε απ' τη γη

Η χημεία της Κατερίνας Βρανά και του Γιώργου Καπουτζίδη είναι αδιαπραγμάτευτη, εκτός σκηνής (όπως απέδειξε περίτρανα η κοινή τους συνέντευξη στο "α”) αλλά και εντός σκηνής μέσα από την τρυφερή όσο και κωμική τους συνύπαρξη στην παράσταση "Glorious: Η πιο φάλτσα σοπράνο που πέρασε απ' τη γη", βασισμένη στο έργο του Πίτερ Κουίλτερ, σε απόδοση και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου

"Μια παράσταση με ψυχή: αυτή είναι η κυρίαρχη αίσθηση στο σκηνικό ανέβασμα του έργου που δραματοποιεί την αληθινή ιστορία της Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς, της γυναίκας που έμεινε στην ιστορία ως η πιο φάλτσα σοπράνο”, όπως διαβάζουμε στην κριτική του "α”. Στην κωμική και γλυκόπικρη ιστορία ξετυλίγεται η προσωπικότητα της εμβληματικής σοπράνο που αγάπησε παράφορα τη μουσική και "σκότωνε" τις νότες με τον δικό της μοναδικό τρόπο -την θυμόμαστε από την πρόσφατη κινηματογραφική μεταφορά της, "Florence: Φάλτσο σοπράνο" με την Μέριλ Στριπ και τον Χιου Γκραντ- με μια παιδικότητα από την Κατερίνα Βρανά, με τον Γιώργο Καπουτζίδη στο πλευρό της να ερμηνεύει τον υποστηρικτικό μάνατζερ και σύντροφο της Φλόρενς, Στ. Κλερ Μπέιφιλντ, ο οποίος έκανε τα πάντα προκειμένου εκείνη να τραγουδήσει στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές αλλά ταυτόχρονα να μην ανακαλύψει ότι είναι φάλτσα προστατεύοντάς τη για χρόνια από τις κριτικές των δημοσιογράφων αλλά και του κοινού.

Glorious: Η πιο φάλτσα σοπράνο που πέρασε απ' τη γη

Η τελευταία περίοδος της ζωής της μέχρι και την μοιραία εμφάνισή της στο Κάρνεγκι Χολ του Λονδίνου, όπου συνέρρευσαν για να την ακούσουν περισσότεροι από 2.000 θεατές (το πιο γρήγορο sold out στην ιστορία του), αλλά και τα όσα επακολούθησαν ενέπνευσαν το θεατρικό έργο. Πίσω βέβαια από τη σχέση αγάπης που αναπτύχθηκε ανάμεσα σε αυτό το ριζοσπαστικό ζευγάρι τίθεται και το ερώτημα του κατά πόσο έχει το δικαίωμα κάποιος να ακολουθήσει το όνειρο του, ακόμα κι αν δεν έχει το απαραίτητο ταλέντο. Ένα καίριο ερώτημα για την εποχή μας κι ένας ακόμη λόγος για να δείτε την παράσταση!

Συμπρωταγωνιστούν ο Γιώργος Γιαννίμπας στο ρόλο του πιανίστα Κόσμε ΜακΜουν και οι Χρύσα Κλούβα, Άννα Πασπάτη και Έφη Σταυροπούλου.

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Glorious: Η πιο φάλτσα σοπράνο που πέρασε απ' τη γη

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Η ιστορία της διάσημης φάλτσας σοπράνο Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς, που αναδείχθηκε σε μουσικό φαινόμενο τη δεκαετία του ’40 με τη βοήθεια του μάνατζερ και συντρόφου της, Στ. Κλερ Μπέιφιλντ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.