Θέλεις να πάρεις μέρος στο 11ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών "Τα 12 Κουπέ";

Πιστό στο ετήσιο ανοιξιάτικο ραντεβού του από τον Μάιο 2011, οργανώνεται και φέτος στην Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ.

Τρένο στο Ρουφ

Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών "τα 12 Κουπέ", πιστό στο ετήσιο ανοιξιάτικο ραντεβού του από τον Μάιο 2011, οργανώνεται και φέτος στην Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ για 11η χρονιά και καλεί νέους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν καινοτομικά projects σύντομης διάρκειας (10-30 λεπτών) και να τα παρουσιάσουν καθημερινά επί ένα συνεχές δεκαπενθήμερο, από την Κυριακή 15 Μαΐου έως και την Κυριακή 29 Μαΐου 2022.

Στα 11 αυτά χρόνια, το πρωτότυπο πολιτιστικό σιδηροδρομικό Φεστιβάλ που εμπνεύστηκε και καθιέρωσε η Τατιάνα Λύγαρη, ανέδειξε, ενθάρρυνε και προώθησε νέους καλλιτέχνες και ομάδες από τους χώρους του Θεάτρου, της Μουσικής, του Χορού και των Εικαστικών προσφέροντας βήμα έκφρασης και δημιουργίας αλλά και έναυσμα για νέες συνεργασίες σε περισσότερες από 170 ταλαντούχες νεανικές ομάδες με συνολικά περισσότερους από 700 καλλιτέχνες. 

Πυρήνας του Φεστιβάλ και πηγή έμπνευσής του αρχικά υπήρξε το New Wagon της Αμαξοστοιχίας με τα 12 κουπέ (compartments) αλλά και κάθε απρόβλεπτος, σκηνικός και μη σκηνικός χώρος της Αμαξοστοιχίας. Φέτος προτεραιότητα θα δοθεί, εκτός των υπολοίπων χώρων, στο πλήρως εξοπλισμένο υπαίθριο stage που διαθέτει πλέον η απλόχωρη Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ.

Οι άξονες που καθορίζουν την επιλογή των προτεινόμενων performances του Φεστιβάλ είναι: η μείξη των τεχνών, η διαδραστικότητα και η σατιρική διάσταση αλλά και θέματα εμπνευσμένα από την ιδέα του Τρένου όπως "το ταξίδι" σε κάθε διάστασή του, η αναχώρηση, η άφιξη, ο σταθμός, η απόδραση, η μετακίνηση,  η μετάβαση  σε συνδυασμό με σύγχρονους προβληματισμούς όπως η ώσμωση, η ανταλλαγή, ο εγκλεισμός, η απομόνωση, ο αποκλεισμός, η επικοινωνία, η συνύπαρξη, η ιδιωτικότητα.

Κριτήριο επιλογής αποτελεί επίσης η πρωτοτυπία των projects και η παρουσίασή τους για πρώτη φορά στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Φεστιβάλ.  Όλες οι performances θα παρουσιάζονται σε καθημερινή βάση από τις 7.30 μ.μ. έως τις 11.30 μ.μ. σε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα, για ένα συνεχές 15νθήμερο. 

Νεανικές ομάδες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες από όλες τις μορφές της Τέχνης (Θέατρο, Μουσική, Χορός, Εικαστικά, Φωτογραφία, Κινηματογράφος, VideoArt κ.λπ.) που επιθυμούν να συμμετάσχουν, καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν την πρόταση τους (εκτενή περιγραφή του Project και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό από προηγούμενες παραστάσεις), βιογραφικά ερμηνευτών και συντελεστών συνοδευόμενα από φωτογραφίες καθώς και τα τηλέφωνα επικοινωνίας τους στη διεύθυνση theater@totrenostorouf.gr έως τις 5 Μαρτίου 2022. Η επιλογή των τελικών συμμετεχόντων θα ολοκληρωθεί στις 11 Μαρτίου 2022.

Πληροφορίες: 210 9237076, theater@totrenostorouf.gr
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.