Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Ποιος παίζει που Αθηνόραμα club Προπωλήσεις

"Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα" σε μορφή θεατρικού αναλογίου

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
Γεωργία Μαυραγάνη

Ετοιμαζόμαστε να απολαύσουμε ένα αριστούργημα του παγκόσμιου ρεπερτορίου "Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα" του Ευγένιου Ο’ Νηλ, που έχει τις ρίζες του στη μεγαλειώδη τριλογία του Αισχύλου "Ορέστεια". Η παρουσίαση του έργου σε μορφή θεατρικού αναλογίου συνδέεται με τη μεγάλη γιορτή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων από την παράδοσή του στην ελληνική Πολιτεία ως δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και αποτέλεσε "πρόκληση" για την Γεωργία Μαυραγάνη, όταν της έγινε πρόταση να το σκηνοθετήσει. Η παράσταση που ετοιμάζει θα γίνει στο πλαίσιο των Παραβάσεων. Οι Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ, αγαπήθηκαν από το κοινό και επιστρέφουν για πέμπτη χρονιά.

Τρεις σκηνοθέτριες της νέας γενιάς ανέλαβαν να καταπιαστούν με τρία θεατρικά κείμενα-σταθμούς που θέτουν στο επίκεντρο τη μητρότητα και τη συναισθηματική ανάπτυξη του ανθρώπου. Στο "Πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα" που θα κάνει πρεμιέρα 20/2, στόχος του Ο' Νηλ ήταν να καταγγείλει τις ολέθριες συνέπειες του πολέμου στον άνθρωπο και να αναδείξει την επιθυμία του ανθρώπου να ορίσει τη "μοιραία" ήττα του, εξαιτίας πράξεων δικών του και των γεννητόρων του. Με την σκηνοθετική καθοδήγηση της Γεωργίας Μαυραγάνη, λοιπόν, οκτώ ηθοποιοί και ένας μουσικός θα ξετυλίξουν την ιστορία της οικίας των Μάννον. "Με τη χρήση μικροφώνων, ήχων και την ανάδειξη των υπεροχών σκηνικών οδηγιών του Ο' Νήλ, αυτός ο οκταμελής "Χορός" θα αφηγηθεί -και σε στιγμές θα  αναπαραστήσει- τον αιχμηρό λόγο του Αμερικανού συγγραφέα σαν μια ιστορία γνωστή από τα παλιά". Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να βρείτε εδώ

.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

"Οpen Call" της "Artworks" για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

H "Artworks" προσκαλεί νέους Έλληνες καλλιτέχνες και επιμελητές εκθέσεων να υποβάλουν την αίτησή τους στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

04/05/2022

Το σίκουελ του Waste/d Pavilion ανοίγει μια συζήτηση τέχνης-πολιτικής

Ο Oliver Ressler παρουσιάζει το "Assets Must be Stranded" στο State of Concept Athens, όπου θα διεξαχθούν παράλληλα καλλιτεχνικά εργαστήρια και σχετικές δράσεις.

Εκδηλώσεις από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Όλες οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Θέατρο στο Μουσείο: Διαγωνισμός συγγραφής και παράστασης θεατρικού έργου από την Τεχνόπολη και τον Δήμο Αθηναίων

Παράταση για τον διαγωνισμό με τίτλο "Ιστορίες Μετακίνησης" που πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή με πηγή έμπνευσης τις συλλογές και την ιστορία επιλεγμένων πολιτιστικών χώρων.

Την "Πανούκλα" του 2022 αναζητά η Πηνελόπη Φλουρή και η ομάδα Abnormal

Με όχημα το εμβληματικό έργο του Αλμπέρ Καμί, η θεατρική ομάδα έρχεται στο Μπάγκειον και φωτογραφίζει τον παράλογο σύγχρονο κόσμο μας και την ανθρώπινη προσπάθεια για προσωπική ελευθερία.

Η Creo Dance Company χορεύει με το οικείο και το ανοίκειο

Η ομάδα σύγχρονου χορού της Πωλίνας Κρεμαστά έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο με τη νέα της δουλειά μόνο για έξι παραστάσεις.

Το Ψηφιακό Μουσείο Comics τιμά τον Γιάννη Οικονομίδη

Εκθεσιακό αφιέρωμα για τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη αλλά και άλλους αναγνωρισμένους καλλιτέχνες από τον κόσμο της ένατης τέχνης ετοιμάζει το ψηφιακό μουσείο.