Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Ποιος παίζει που Αθηνόραμα club Προπωλήσεις

Κάμιρος: Open day γνωριμίας για μια νέα δράση

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
Κάμιρος

Αντιμετωπίζοντας την τέχνη σαν ένα εργοτάξιο οικοδόμησης καταστάσεων, ιδεών και εμπειριών, τα μέλη της Θέρος χάρισαν νέα ζωή σ’ ένα χώρο της πυκνοκατοικημένης Κυψέλης (Ιθάκης 32) και πολύ σύντομα κατάφεραν να βάλουν την Κάμιρο στο επίκεντρο της πολιτιστικής Αθήνας. Σταθερά ψάχνουμε τις νέες πρεμιέρες που φιλοξενεί ο χώρος, αλλά όχι μόνο αυτές ("Η γραμμή του ορίζοντο"ς," Ματαρόα, πού πας καραβάκι με τέτοιο καιρό;", "Σεροτονίνη"). Ο κύκλος εκδηλώσεων με τίτλο "Μεταμφιέσεις" ήταν μια επιτυχημένη διοργάνωση που μας σύστησε σειρά έργων από όλο το φάσμα των τεχνών και αυτό ήταν μόνο η αρχή. Τώρα, η ομάδα Θέρος με τη συνεργασία των ομάδων Κι Όμως Κινείται (Θέατρο Ροές), Μπασάρτ και την επιμέλεια της Κέλλυς Διαπούλη δημιούργησαν την Κυψέλη Παραστατικών Τεχνών (ΚΠΤ) "μία κοινότητα – οικοσύστημα, που επικονιάζει τη δημιουργική διαδικασία με στόχο τη συνολική και ουσιαστική ανάπτυξη των καλλιτεχνών και του έργου τους. Περιλαμβάνει τρεις διαδοχικές λειτουργίες - την Εκπαίδευση, την Καθοδήγηση και τη Δικτύωση – που προϋποθέτουν χρονικά και διαδικαστικά η μία την άλλη". 

Ο μεγαλοπρεπής κερατάς

Πρόκειται για τον κύκλο μαθημάτων: "Δραματουργία" με τον Αλέξανδρο Μιστριώτη, "Φτιάχνοντας το manual μιας παράστασης" με την Ελεάνα Τσίχλη, "Performance Maiking – Κίτσεν Σινγκ Ντραματάρα" με τη Βίκυ Κυριακουλάκου, "Σκηνοθέτης: ένας φροντιστής σκηνής" με την Ομάδα Θέρος, "Εισαγωγή στον θεατρικό φωτισμό" με τη Χριστίνα Θανάσουλα, "Εισαγωγή στη σύγχρονη ευρωπαϊκή σκηνή: τι είναι, πώς λειτουργεί και πώς γινόμαστε μέρος της" με την Κέλλυ Διαπούλη. Τα μαθήματα απευθύνονται σε νέους και ανερχόμενους καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών (θέατρο, περφόρμανς, σύγχρονο χορό, σύγχρονο τσίρκο, εικαστικό θέατρο, παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο, μουσικό θέατρο), που σχεδιάζουν τα πρώτα τους βήματα και αναζητούν στήριξη στην ανάπτυξη της δουλειάς τους. Έπειτα, απευθύνεται σε καλλιτέχνες και επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών σε όποιο στάδιο της δημιουργικής τους διαδρομής κι αν βρίσκονται, οι οποίοι επιθυμούν να εξελίξουν τα υλικά και τη μέθοδό τους και να αποτελέσουν οργανικό κομμάτι μιας καλλιτεχνικής κοινότητας. Επίσης, σε καλλιτέχνες και επαγγελματίες από άλλα καλλιτεχνικά πεδία που θέλουν να εμπλουτίσουν την πρακτική τους μέσα από την επαφή τους με τις σύγχρονες παραστατικές τέχνες. Τέλος, και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, η ΚΠΤ απευθύνεται και σε μη επαγγελματίες που θέλουν να γίνουν μέλη αυτής της κοινότητας. Γνωρίστε από κοντά τους δημιουργούς της κοινότητας της Κυψέλη Παραστατικών Τεχνών λαμβάνοντας μέρος στο open day γνωριμίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 από τις 19.00 έως τις 22.00. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2117251384, 6977411330 και εδώ . Εγγραφές: https://www.kamirosscenicfield.com/eduhive

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Μάκης Παπαδημητρίου γράφει για το "Monday"

Οι σκέψεις του ηθοποιού για τη δραμεντί του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου που διεκδικεί 13 βραβεία Ίρις στην προσεχή απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/05/2022

Stand up comedy με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Νοηματική παρουσιάζει ο Γιώργος Ριζόπουλος

Στην παράσταση "Θα πέσουν οι μάσκες" επιστρέφει ο κωμικός σε σύμπραξη αυτή τη φορά με την διερμηνέα στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, Ανδρονίκη Ξανθοπούλου, για να καυτηριάσει με χιούμορ την καθημερινότητα.

"Το Φως του Ήλιου" γεμίζει την Πινακοθήκη Λέφα

Μια νέα έκθεση από την καλλιτέχνιδα Αργυρώ Κουφοπάνου – Μιχαλοπούλου προτρέπει τον θεατή να στοχαστεί γύρω από τη φύση του φωτός, αλλά και του δισυπόστατου χώρου.

Εγκαινιάζεται η έκθεση με έργα από τη συλλογή Χατζηιωάννου στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μια αναδρομή στην τέχνη από το 1980 έως σήμερα, μέσα από 104 έργα που ανήκουν στην ιδιοκτησία του ζεύγους Αντώνη και Άζιας Χατζηιωάννου.

Έκθεση εκκλησιαστικής ζωγραφικής για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο ΙΑΜΥ

Στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη αφιερωματική έκθεση με τίτλο "1922 – 2022, Ιστορίες μνήμης και τέχνης: αναστοχασμοί στη θρησκευτική ζωγραφική των Σ. Παπαλουκά, Φ. Κόντογλου, Σ. Βασιλείου" με έργα των σπουδαίων νεοελλήνων ζωγράφων.

Οκτώ νεαρά κορίτσια ερμηνεύουν τη "Μήδεια" με την καθοδήγηση της Αλίκης Δανέζη Knutsen και ροκ διαθέσεις

Η Παιδική Θεατρική Ομάδα "Εμείς-Εμείς" παρουσιάζει μια work in progress παράσταση με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 28 Μαΐου στην Πλατεία Κουμουνδούρου.

Συνεχίζονται οι ψυχαγωγικές δράσεις για τα παιδιά με τις "Κυριακές στην Αθήνα"

Την πρώτη Κυριακή του καλοκαιριού, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι του Δήμου Αθηναίων προσκαλούν τα παιδιά σε ψυχαγωγικές δράσεις με οικολογικό αποτύπωμα.