Κάμιρος: Open day γνωριμίας για μια νέα δράση

Κάμιρος

Αντιμετωπίζοντας την τέχνη σαν ένα εργοτάξιο οικοδόμησης καταστάσεων, ιδεών και εμπειριών, τα μέλη της Θέρος χάρισαν νέα ζωή σ’ ένα χώρο της πυκνοκατοικημένης Κυψέλης (Ιθάκης 32) και πολύ σύντομα κατάφεραν να βάλουν την Κάμιρο στο επίκεντρο της πολιτιστικής Αθήνας. Σταθερά ψάχνουμε τις νέες πρεμιέρες που φιλοξενεί ο χώρος, αλλά όχι μόνο αυτές ("Η γραμμή του ορίζοντο"ς," Ματαρόα, πού πας καραβάκι με τέτοιο καιρό;", "Σεροτονίνη"). Ο κύκλος εκδηλώσεων με τίτλο "Μεταμφιέσεις" ήταν μια επιτυχημένη διοργάνωση που μας σύστησε σειρά έργων από όλο το φάσμα των τεχνών και αυτό ήταν μόνο η αρχή. Τώρα, η ομάδα Θέρος με τη συνεργασία των ομάδων Κι Όμως Κινείται (Θέατρο Ροές), Μπασάρτ και την επιμέλεια της Κέλλυς Διαπούλη δημιούργησαν την Κυψέλη Παραστατικών Τεχνών (ΚΠΤ) "μία κοινότητα – οικοσύστημα, που επικονιάζει τη δημιουργική διαδικασία με στόχο τη συνολική και ουσιαστική ανάπτυξη των καλλιτεχνών και του έργου τους. Περιλαμβάνει τρεις διαδοχικές λειτουργίες - την Εκπαίδευση, την Καθοδήγηση και τη Δικτύωση – που προϋποθέτουν χρονικά και διαδικαστικά η μία την άλλη". 

Ο μεγαλοπρεπής κερατάς

Πρόκειται για τον κύκλο μαθημάτων: "Δραματουργία" με τον Αλέξανδρο Μιστριώτη, "Φτιάχνοντας το manual μιας παράστασης" με την Ελεάνα Τσίχλη, "Performance Maiking – Κίτσεν Σινγκ Ντραματάρα" με τη Βίκυ Κυριακουλάκου, "Σκηνοθέτης: ένας φροντιστής σκηνής" με την Ομάδα Θέρος, "Εισαγωγή στον θεατρικό φωτισμό" με τη Χριστίνα Θανάσουλα, "Εισαγωγή στη σύγχρονη ευρωπαϊκή σκηνή: τι είναι, πώς λειτουργεί και πώς γινόμαστε μέρος της" με την Κέλλυ Διαπούλη. Τα μαθήματα απευθύνονται σε νέους και ανερχόμενους καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών (θέατρο, περφόρμανς, σύγχρονο χορό, σύγχρονο τσίρκο, εικαστικό θέατρο, παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο, μουσικό θέατρο), που σχεδιάζουν τα πρώτα τους βήματα και αναζητούν στήριξη στην ανάπτυξη της δουλειάς τους. Έπειτα, απευθύνεται σε καλλιτέχνες και επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών σε όποιο στάδιο της δημιουργικής τους διαδρομής κι αν βρίσκονται, οι οποίοι επιθυμούν να εξελίξουν τα υλικά και τη μέθοδό τους και να αποτελέσουν οργανικό κομμάτι μιας καλλιτεχνικής κοινότητας. Επίσης, σε καλλιτέχνες και επαγγελματίες από άλλα καλλιτεχνικά πεδία που θέλουν να εμπλουτίσουν την πρακτική τους μέσα από την επαφή τους με τις σύγχρονες παραστατικές τέχνες. Τέλος, και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, η ΚΠΤ απευθύνεται και σε μη επαγγελματίες που θέλουν να γίνουν μέλη αυτής της κοινότητας. Γνωρίστε από κοντά τους δημιουργούς της κοινότητας της Κυψέλη Παραστατικών Τεχνών λαμβάνοντας μέρος στο open day γνωριμίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 από τις 19.00 έως τις 22.00. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2117251384, 6977411330 και εδώ . Εγγραφές: https://www.kamirosscenicfield.com/eduhive

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Νίκος Καρδώνης: "Η καλύτερη σκηνοθεσία είναι αυτή που δεν φαίνεται"

Ο Νίκος Καρδώνης δίνει μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο "α" με αφορμή την πρώτη του σκηνοθεσία πάνω στο κλασικό έργο του Άντον Τσέχοφ, η "Αρκούδα", ενώ παράλληλα πρωταγωνιστεί στη νέα παράσταση του Στάθη Λιβαθινού "Berlin Alexanderplatz" στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων - "Λευτέρης Βογιατζής".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
07/02/2023

"Phantom of the opera": Δείτε φωτογραφίες λίγο πριν την πρεμιέρα στο Christmas Theater

Το "Φάντασμα της όπερας" του Άντριου Λόιντ Βέμπερ επιστρέφει στην παράσταση-φαινόμενο που έχουν παρακολουθήσει παγκοσμίως 140.000.000 θεατές με τους αυθεντικούς πρωταγωνιστές του Γουέστ Εντ του Λονδίνου.

Η Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών μας συστήνει πέντε νέους συγγραφείς

Πέντε από τις πιο ενδιαφέρουσες συγγραφικές φωνές του σήμερα παρουσιάζει η Πειραματική του Εθνικού Θεάτρου μέσα από μια σειρά θεατρικών αναλογίων.

"Τρίπτυχο. Σπουδή στην αδράνεια": Μια περφόρμανς για μια νέα Αποκάλυψη

Η "Micrographia" παρουσιάζει στο Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ μια ερευνητική δουλειά που εξετάζει τις κοινωνικές παθογένειες της εποχής, με διεισδυτική ματιά αλλά και χιούμορ.

Τελευταίες παραστάσεις για τον "Παιχνιδοποιό"

Το βραβευμένο θρίλερ του χολιγουντιανού σταρ Γκάρντνερ ΜακΚέυ παίζεται για λίγο ακόμα στο θέατρο Μικρό Γκλόρια με τους Ραφίκα Σαουίς και Γιώργη Παρταλίδη.

"Αυτές που δεν προλάβατε": Ένα έργο για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Η θεατρική ομάδα b.p.m. theater group παρουσιάζει το νέο ελληνικό έργο της Δανάης Λιοδάκη στο ΠΛΥΦΑ.

Η "Φαλακρή τραγουδίστρια" της ομάδας ΘΕΑΜΑ για τρεις ακόμα παραστάσεις

Το έργο του Ιονέσκο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Σοφίας Σταυρακάκη με διερμηνεία στην νοηματική γλώσσα στο θέατρο Ίσον.