Ο "Αρίστος" έρχεται στο θέατρο Πορεία

Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει για έναν τελευταίο κύκλο παραστάσεων.

Αρίστος

Ξεκίνησε από τη μικρή σκηνή του Κάτω Χώρου του Θεάτρου του Νέου Κόσμου η παράσταση "τσέπης" του Γιώργου Παπαγεωργίου και έγινε γρήγορα talk of the town. Η πραγματική ιστορία του φερόμενου ως "Δράκου του Σέιχ Σου", Αριστείδη Παγκρατίδη, έδωσε το έναυσμα στο βιβλίο του Θωμά Κοροβίνη "Ο γύρος του θανάτου", και σε αυτό βασίστηκε η παράσταση για τρεις ηθοποιούς, που ξεδιπλώνεται στη σκηνή -σύμφωνα με την κριτική μας- σαν "μυσταγωγική σύναξη, χειροποίητη, φαινομενικά απλή, αλλά τόσο σύνθετη, γεμάτη συναίσθημα, έμπνευση και μόχθο".

Αρίστος
Δομινίκη Μητροπούλου©

Από το 2018 όταν πρωτοπαρουσιάστηκε δεν σταμάτησε να παίζεται σε μικρές και μεγαλύτερες σκηνές, στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε κλειστά και ανοιχτά θέατρα, με αλλαγές στην αρχική διανομή της (την παράσταση ξεκίνησαν οι Ελένη Ουζουνίδου, Γιώργος Χριστοδούλου και Μιχάλης Οικονόμου), αλλά πάντα με την ίδια θέρμη. Η παράσταση επιστρέφει και φέτος, στη σκηνή του θεάτρου Πορεία αυτή τη φορά (από 7/2) με τους Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιάννη Λεάκο και Ιωάννη Αθανασόπουλο, με την πολύτιμη συμβολή της μουσικής του Γιώργου Δούσου, που εκτελεί ο ίδιος επί σκηνής.

Για την παράσταση ισχύει προσφορά προπώλησης: 15€ μέχρι και την ημέρα της πρεμιέρας.

Περισσότερες πληροφορίες

Αρίστος

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 90 '

Η θεατρική μεταφορά του βραβευμένου μυθιστορήματος του Θωμά Κοροβίνη με κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου».

Πορεία at Victoria

Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα και Γιατροί του Κόσμου συνεργάζονται για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Αλληλέγγυο στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας στέκεται το Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα του Νίκου Δαφνή και σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου οργανώνουν αποστολή αγαθών πρώτης ανάγκης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/02/2023

Το ολλανδικό ZID Theater μάς συστήνεται με το "Rebel"

Η σόλο παράσταση της Naïma Baraka αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας kickboxer και γίνεται η αφορμή για να γνωρίσουμε το ZID Theater.

Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς

Μεστή όσο και επώδυνη, η παράσταση που σκηνοθετεί η Σοφία Καραγιάννη με τέσσερις εξαιρετικούς ερμηνευτές ζωντανεύει ένα συνταρακτικό αυτοβιογραφικό αφήγημα και παραδίδει σπουδαία μαθήματα θεάτρου και ζωής.

Διάλεξε το θάνατό σου, αγάπη μου

Μια πλούσια κληρονόμος επιχειρεί να απαλλαχθεί από τον προικοθήρα σύζυγό της, που σχεδιάζει να τη δολοφονήσει προκειμένου να αποσπάσει την περιουσία της. Βασισμένη στο νουάρ "Διπλό παιχνίδι", η διασκευή του καλλιτεχνικού διδύμου αποζημιώνει τους φαν του είδους και όχι μόνο.

"The Internationals": Μία θεατρική σάτιρα για τον πόλεμο και το έθνος

Το έργο του Κοσοβάρου Γιετόν Νεζίραϊ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ακτίνας Σταθάκη.

Πόθος, έρωτας και φλαμένκο στο Acropolis Festivals

Ο πιο ερωτικός χορός, το φλαμένκο, αποκαλύπτει το μεγαλείο του ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου στην παράσταση "Corazon Flamenco" του Acropolis Festivals.