Ζήστε την εμπειρία του θεατρόφιλου μέσα από την ταινία "The Audience"

The Audience

Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, ώρα 9 μ.μ. συντονιζόμαστε στο YouTube Channel για να δούμε την ταινία "The Audience" του Μαριάνο Πενσόττι, αποτέλεσμα ενός project που του ανατέθηκε από το Ίδρυμα Ωνάση.  Ο ταλαντούχος Αργεντίνος κινηματογραφιστής δούλεψε για έναν ολόκληρο χρόνο στην Αθήνα, κυκλοφόρησε στους δρόμους των Εξαρχείων, στα θέατρα και στα στέκια των θεατρόφιλων και των καλλιτεχνών προκειμένου να χτίσει το υλικό της ταινίας για τους θεατές μιας θεατρικής παράστασης και την πόλη όπου ζουν, με τη συμμετοχή σπουδαίων Ελλήνων ηθοποιών: Περικλής Μουστάκης, Άννα Καλαϊτζίδου, Μαίρη Μηνά, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Παναγιώτης Εξαρχέας, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Λευτέρης Γιακουμάκης, Στέργιος Ιωάννου, Ηλέκτρα Νικολούζου, Κίμων Κουρής, Αλεξία Καλτσίκη, Zeynab Mehrzad, Zalvazany Zarifah, Έκτορας Λιάτσος, Γιάννης Μπακάλης, Πηνελόπη Ρίγγα, Ηρώ Μπέζου, Αινείας Τσαμάτης, Άρης Μπαλής, Κώστας Μπερικόπουλος και Tomohiro Watanabe.

Μαριάνο Πενσόττι

Η κάμερα του Μαριάνο Πενσόττι ακολουθεί 11 θεατές και τις ιστορίες τους, δημιουργώντας 11 σύντομα ταινιάκια που απαντούν σε ερωτήματα: Ποιες είναι οι ιστορίες των ανθρώπων που πηγαίνουν να δουν μια θεατρική παράσταση; Πόσο πολύ μεταμορφώνεται η ζωή τους από αυτή την εμπειρία; Σε ποιον βαθμό μεταβάλλεται αυτό που είδαν από τις αναμνήσεις τους; Πώς είναι να γίνεσαι χαρακτήρας στην ίδια σου την πόλη; Ποια είναι η διαδικασία που μεταμορφώνει ένα κοινό σε πρωταγωνιστές;
Το "The Audience" αποτελεί μέρος ενός εν εξελίξει πρότζεκτ του Πενσόττι και της ομάδας του (Grupo Marea), με ταινίες για το κοινό, καθώς και για τη σχέση τους με το θέατρο. Αυτή η ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση προβλήθηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του 61ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και τώρα μπορείτε να δείτε την πρεμιέρα της στο Onassis Channel στο YouTube εδώ

The Audience

Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι της Κάτιας Αρφαρά. Η έρευνα,  η δραματουργία και το casting της Θεοδώρας Καπράλου.  Καλλιτεχνικός Σχεδιασμός: Mariana Tirantte. Μουσική Σύνθεση: Diego Vainer. Διεύθυνση Φωτογραφίας: Soledad Rodríguez. Μοντάζ: Agustin Rolandell. Σκηνογράφος: Λουκάς Οικονομόπουλος. Ενδυματολόγος: Λίτα Κοκκονάρη. Μακιγιάζ: Ιωάννα Συμεωνίδη. Ηχοληψία: Ντίνος Κίττου. Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Τσίτσας. Α΄ Βοηθός Σκηνοθέτη: Agustín Gagliardi. Συντονισμός Παραγωγής: Florencia Wasser.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.

Updated | "Κήτος": Ο ανέκδοτος μονόλογος του Βαγγέλη Ρωμνιού στο Θέατρο Τέχνης

Ο Ευάγγελος Βογιατζής φέρνει στη σκηνή και ερμηνεύει τον μονόλογο του συγγραφέα του "Χαρτοπόλεμου", που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και κίνηση Φωκά Ευαγγελινού.