Αναβάλλεται για τον Οκτώβριο o "Θείος Βάνιας"

Ο ΘΕΙΟΣ ΒΑΝΙΑΣ

"Θαυμάζω την τεχνική του Τσέχοφ και θεωρώ ότι ο "Θείος Βάνια" είναι το πιο πλήρες και συμπυκνωμένο έργο του. Έχω ένα πάθος με τον Τσέχοφ. Η τρίτη πράξη αυτού του έργου θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο αριστούργημα που έχει γραφτεί ποτέ. Ο τρόπος που φτιάχνει όλη την διαδρομή των προσώπων για να φτάσουν στην τρίτη πράξη είναι τόσο κρυφός και ουσιαστικός"…εξομολογούνταν στο "α" ο Δημήτρης Καραντζάς στην αρχή της θεατρικής σεζόν, σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Προσκήνιο. Κι ενώ όλα έμοιαζαν έτοιμα για την πρεμιέρα της παράστασης "Θείος Βάνια" του Άντον Τσέχοφ στις 26 Ιανουαρίου με ένα δυναμικό κάστ: Χρήστος Λούλης – Βάνιας, Ξένια Καλογεροπούλου - Μαρία Βασίλιεβνα, Νίκος Χατζόπουλος – Σερεμπριακώφ, Θεοδώρα Τζήμου - Έλενα Αντρέεβνα, Ηρώ Μπέζου – Σόνια, Φιντέλ Ταλαμπούκας – Άστρωφ, Μαρία Φιλίνη - Μαρίνα, Αντώνης Αντωνόπουλος – Τελιέγκιν, μόλις πριν από λίγο μάθαμε πως η παράσταση θα παιχτεί τον ερχόμενο Οκτώβρη. Οι λόγοι είναι προφανείς… Τα αβέβαια και απειλητικά βήματα της πανδημίας δεν ευνοούν το ρίσκο. Με το ανέβασμα του "Θείου Βάνια", το θέατρο Προσκήνιο θα εγκαινίαζε και το εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, καθώς οι μέρες των παραστάσεων θα μοιράζονταν με τη "Φαίδρα" της Μαρίνας Τσβετάγιεβα.
Το θέατρο Προσκήνιο θα παραμείνει ανοιχτό και θα συνεχίσει να φιλοξενεί τις παραστάσεις της "Φαίδρας", στη γεμάτη παιγνιώδη ευρηματικότητα σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά, το υψηλό αισθητικό γούστο και τις αγέρωχες ερμηνείες της Στεφανίας Γουλιώτη, της Αλεξίας Καλτσίκη, του Μιχάλη Σαράντη, του Κωνσταντίνου Αβαρικιώτη και του Νίκου Μάνεση.

Περισσότερες πληροφορίες

Φαίδρα

  • Δραματοποιημένη Ποίηση
  • Διάρκεια: 80 '

Πέντε πρόσωπα αναζητούν την ελευθερία, την ερωτική επιθυμία και την ανάγκη για ένωση μέχρι θανάτου με όχημα την πρωτότυπη εκδοχή του μύθου, που γεφυρώνει το θέατρο με την ποίηση.

Προσκήνιο

Καπνοκοπτηρίου 8 & Στουρνάρη, Πολυτεχνείο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μήδειας μπούρκα": Το Θεσσαλικό Θέατρο στην Αθήνα με τη βραβευμένη παράσταση για την ηρωίδα - σύμβολο

Η θεατρική παράσταση που ταξίδεψε μέχρι τη Νέα Υόρκη και βραβεύτηκε, σε κείμενο του Ανδρέα Φλουράκη, σκηνοθεσία της Κυριακής Σπανού και τη Μαρσέλα Λένα στον επώνυμο ρόλο, έρχεται το Μάιο για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Εν Αθήναις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

"#Free Prometheus": Όταν ο Αισχύλος συνάντησε τους Fem tettix

Μία κωμωδία παραλόγου που δανείζεται στοιχεία από τον "Προμηθέα Δεσμώτη" είναι το τρίτο πρωτότυπο έργο της ανατρεπτικής ομάδας το οποίο παρουσιάζεται στο studio Μαυρομιχάλη.

Έξι θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου κατεβάζουν αυλαία

Ο πρώτος θεατρικός οργανισμός της χώρας αποχαιρετά το "Goodbye, Lindita" και πέντε ακόμη παραγωγές του που φτάνουν στο τέλος του φετινού τους κύκλου.

"Ιnk": Η παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου επιστρέφει!

Ύστερα από ένα χρόνο παγκόσμιας περιοδείας, η τελευταία δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου ξανά στο Μέγαρο Μουσικής.

"Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου": Το νέο έργο της σχολής του Πορεία είναι εδώ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Νέο αίμα" παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις το έργο της Αργυρώς Βώβου το οποίο προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Πορεία.

Η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου καταγγέλλει τη διοίκηση του ΣΕΗ για παραπλάνηση των Ελλήνων ηθοποιών

Με επιστολή της η ΠΕΘ κάνει λόγο για παραπλάνηση των εργαζομένων ηθοποιών σχετικά με το μέλλον του εργασιακού τους καθεστώτος.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

H Kαλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ήταν προσκεκλημένη στη διοργάνωση και σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας θέσεων διεύθυνσης πολιτισμού στις επιχειρήσεις.