Αναβάλλεται για τον Οκτώβριο o "Θείος Βάνιας"

Ο ΘΕΙΟΣ ΒΑΝΙΑΣ

"Θαυμάζω την τεχνική του Τσέχοφ και θεωρώ ότι ο "Θείος Βάνια" είναι το πιο πλήρες και συμπυκνωμένο έργο του. Έχω ένα πάθος με τον Τσέχοφ. Η τρίτη πράξη αυτού του έργου θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο αριστούργημα που έχει γραφτεί ποτέ. Ο τρόπος που φτιάχνει όλη την διαδρομή των προσώπων για να φτάσουν στην τρίτη πράξη είναι τόσο κρυφός και ουσιαστικός"…εξομολογούνταν στο "α" ο Δημήτρης Καραντζάς στην αρχή της θεατρικής σεζόν, σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Προσκήνιο. Κι ενώ όλα έμοιαζαν έτοιμα για την πρεμιέρα της παράστασης "Θείος Βάνια" του Άντον Τσέχοφ στις 26 Ιανουαρίου με ένα δυναμικό κάστ: Χρήστος Λούλης – Βάνιας, Ξένια Καλογεροπούλου - Μαρία Βασίλιεβνα, Νίκος Χατζόπουλος – Σερεμπριακώφ, Θεοδώρα Τζήμου - Έλενα Αντρέεβνα, Ηρώ Μπέζου – Σόνια, Φιντέλ Ταλαμπούκας – Άστρωφ, Μαρία Φιλίνη - Μαρίνα, Αντώνης Αντωνόπουλος – Τελιέγκιν, μόλις πριν από λίγο μάθαμε πως η παράσταση θα παιχτεί τον ερχόμενο Οκτώβρη. Οι λόγοι είναι προφανείς… Τα αβέβαια και απειλητικά βήματα της πανδημίας δεν ευνοούν το ρίσκο. Με το ανέβασμα του "Θείου Βάνια", το θέατρο Προσκήνιο θα εγκαινίαζε και το εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, καθώς οι μέρες των παραστάσεων θα μοιράζονταν με τη "Φαίδρα" της Μαρίνας Τσβετάγιεβα.
Το θέατρο Προσκήνιο θα παραμείνει ανοιχτό και θα συνεχίσει να φιλοξενεί τις παραστάσεις της "Φαίδρας", στη γεμάτη παιγνιώδη ευρηματικότητα σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά, το υψηλό αισθητικό γούστο και τις αγέρωχες ερμηνείες της Στεφανίας Γουλιώτη, της Αλεξίας Καλτσίκη, του Μιχάλη Σαράντη, του Κωνσταντίνου Αβαρικιώτη και του Νίκου Μάνεση.

Περισσότερες πληροφορίες

Φαίδρα

  • Δραματοποιημένη Ποίηση
  • Διάρκεια: 80 '

Πέντε πρόσωπα αναζητούν την ελευθερία, την ερωτική επιθυμία και την ανάγκη για ένωση μέχρι θανάτου με όχημα την πρωτότυπη εκδοχή του μύθου, που γεφυρώνει το θέατρο με την ποίηση.

Προσκήνιο

Καπνοκοπτηρίου 8 & Στουρνάρη, Πολυτεχνείο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Ανδρέας Πασπάτης είναι "Σόλο" στην τοποθεσία Άβατον

Αφού μας εξήγησε πώς είναι να μένεις μόνος στο "Διαβάστηκε", ο τίτλος "Σόλο" ήταν ουσιαστικά αναμενόμενος για νέα του παράσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/02/2023

Δύο θιασαρχίνες σε νέες παραστάσεις

Η Μαίρη Ραζή στο θέατρο Πρόβα και η Μαίρη Ιγγλέση στο θέατρο "Ελεύθερη έκφραση"

Ρεπορτάζ: Γόνιμο ή άγονο το περιβάλλον που διαμορφώνεται γύρω από το Προεδρικό Διάταγμα 85 για τους απόφοιτους δραματικών σπουδών;

Την ώρα που οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών είναι σε εξέλιξη, η κυβέρνηση κάνει τους δικούς της χειρισμούς για να λύσει ή να εξομαλύνει την κατάσταση γύρω από το Προεδρικό Διατάγμα 85/2022, το οποίο αναγνωρίζει στους αποφοίτους δραματικών σχολών προσόντα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι εύκολο να υπάρξει λύση και μάλιστα οριστική;

"Ποιος κρατάει το φανάρι": Πρωτότυπη θεατρική ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ανακαλύπτουμε ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο και την ιστορία του με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο.

"Axis Mundi - Το τελευταίο δέντρο": Το πρώτο οικολογικό μήνυμα στην ιστορία της ανθρωπότητας

Μία περφόρμανς για τις ολέθριες συνέπειες της ανθρώπινης αλαζονείας και της από-ιεροποίησης της φύσης.

O Γιάννης Χουβαρδάς λύνει την "Παρεξήγηση"

Την "Παρεξήγηση" σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης και, υπό τους ήχους της μουσικής που ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής ο Blaine L. Reininger, δίνει στην απίθανη ιστορία του Αλμπέρ Καμί μια μυστηριώδη, σχεδόν μεταφυσική χροιά. Η Μαριάννα Κάλμπαρη μετέφρασε το έργο και πρωταγωνιστεί πλαισιωμένη από ένα πολλά υποσχόμενο καστ.

"O Υπέροχος Γκάτσμπι" συνεχίζεται μέχρι τον Μάρτιο

Η θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος-σταθμού για την αμερικανική λογοτεχνία παίρνει παράταση στη σκηνή του Αγγέλων Βήμα.