Πώς θα πάρεις  μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπου Μονολόγου;

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ

H Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος (ΕΣΕ) συνεχίζει να στηρίζει τη συγγραφή πρωτότυπου θεατρικού έργου προκυρήσσοντας διαγωνισμούς τα τελευταία χρόνια. Φέτος, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Περιφέρειας Αττικής, με την υποστήριξη του θεατρικού τμήματος Πολιτεία-Λόφος Κολωνού και τη συμμετοχή των Δήμων Ανατολικής Σάμου, Άργους, Άρτας, Βόλου, Δράμας, Έδεσσας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καλαμάτας, Κορίνθου, Λειβαδιάς, Λάρισας, Μεσολογγίου, Πάτρας, Πύργου, Τρικάλων, Τρίπολης, Φλώρινας, Χαλκίδας, Χανίων κ.ά. προκηρύσσει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπου Μονολόγου διάρκειας έως 15 λεπτών.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος μετά από 5 συναπτά έτη διοργάνωσης των επιτυχημένων διαγωνισμών συγγραφής θεατρικών έργων με την υποστήριξη του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης αποφάσισε να καινοτομήσει και να συμβάλει στην ενίσχυση της Ελληνικής Θεατρικής Δημιουργίας προσφέροντας την ευκαιρία σε νέους συγγραφείς και συγγραφείς/ερμηνευτές να παρουσιάσουν τις προσωπικές τους δημιουργικές ανησυχίες υπό μορφή θεατρικών μονολόγων στον υπαίθριο αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Από την 1η Νοεμβρίου 2021 μέχρι την  4η Απριλίου 2022, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να μετάσχουν στην προκριματική φάση καλούνται να υποβάλλουν συμμετοχή, όπου θα αναφέρουν και τον τόπο διαμονής τους, πραγματοποιώντας κατοχύρωση του μονολόγου τους στην ΕΣΕ (τύπος έργου: Μονόλογος επί σκηνής), εδώ
Με την κατοχύρωση του μονολόγου, ο κάθε ενδιαφερόμενος εξασφαλίζει αυτομάτως τη συμμετοχή του στην προκριματική φάση του διαγωνισμού ενώπιον μιάς επιτροπής. Επιθυμώντας να υποστηριχθούν και οι δημιουργοί της υπόλοιπης Ελλάδος θα λάβουν χώρα, πέραν της Αθήνας, στο Άργος, τον Βόλο, την Πάτρα, την Τρίπολη, τα Ιωάννινα, το Μεσολόγγι, τη Λιβαδειά, την Καλαμάτα, τη Δράμα, τη Λάρισα, την Χαλκίδα, την Άρτα, το Βαθύ Σάμου, τα Χανιά, τη Θεσσαλονίκη, την Έδεσσα, τον Πύργο, τη Φλώρινα, την Κόρινθο και τα Τρίκαλα και όποια άλλη πόλη, κατά προτίμηση πρωτεύουσα νομού, προσφερθεί και επιλεγεί από το Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε. ως τόπος διεξαγωγής της προκριματικής φάσεως, όπου θα προσέλθουν όλοι οι διαγωνιζόμενοι του νομού. Οι διακριθέντες σε κάθε τοπική προκριματική φάση (7-17 Απριλίου 2022) θα προκριθούν εις τον ημιτελικό που θα διεξαχθεί στην Αθήνα μετά το Πάσχα 2022.

Στην ειδική περίπτωση που η πληρωμή της κατοχύρωσης δεν δύναται να γίνει με οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, μπορεί να γίνει με κατάθεση στην τράπεζα Πειραιώς αριθ. λογ. IBAN GR5701718390006839133385616 (όλα τα έξοδα και οι τραπεζικές προμήθειες βαραίνουν τον εντολέα). Σχετικά με αυτή τη διαδικασία παρακαλούμε επικοινωνήστε στη διεύθυνση info@senariografoi.gr.
Για πλήρη ενημέρωση, επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο μας και για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε στο email info@senariografoi.gr ή στο τηλέφωνο 6932089819.
Αναλυτικές πληροφορίες και όροι διαγωνισμού: https://senariografoi.gr/gr/news/stories/i1389/   Λαμβάνετε αυτό το e-mail γιατί έχετε εκδηλώσει το ενδιαφέρον σας για παρόμοιες υπηρεσίες κατά το παρελθόν, ή έχετε λάβει ενημερώσεις, χωρίς να έχετε ρητά εναντιωθεί.  Η ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας σας χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με τις δραστηριότητες της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
18/04/2024

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.

Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Updated | "Κήτος": Ο ανέκδοτος μονόλογος του Βαγγέλη Ρωμνιού στο Θέατρο Τέχνης

Ο Ευάγγελος Βογιατζής φέρνει στη σκηνή και ερμηνεύει τον μονόλογο του συγγραφέα του "Χαρτοπόλεμου", που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και κίνηση Φωκά Ευαγγελινού.

Στο "Underground" ο Γιάννης Τσορτέκης υποδύεται έναν μαυραγορίτη που είναι "πρωτεργάτης, επαναστάτης, σύμβολο"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του θεατρικού όπου πρωταγωνιστεί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη, ο ταλαντούχος ηθοποιός που... "μισήσαμε" πέρσι στο Maestro μιλά στο "α" για τα Βαλκάνια, τον Κουστουρίτσα και την Ελλάδα του σήμερα.

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.