Αυτές είναι οι παραστάσεις που έχουν την υπογραφή της Λένας Κιτσοπούλου

Λένα Κιτσοπούλου

Δεν κάνει τηλεόραση, δεν φωτογραφίζεται με celebrities και, με εξαίρεση τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση που στηρίζει την ερευνητική δουλειά της, σπανίως ανεβαίνει σε μεγάλες κεντρικές σκηνές∙ οι θεατρόφιλοι, ωστόσο, ακολουθούν κάθε νέα δουλειά της αντι-σταρ του ελληνικού θεάτρου Λένα Κιτσοπούλου. Τόσο ως συγγραφέας όσο και ως σκηνοθέτρια εκφράζεται με τρέλα, θυμό και τσαγανό, επιστρατεύοντας την πρόκληση αισθητικά, υφολογικά και θεματικά, στη λογική του in-yer-face theatre. Από πέρυσι είναι κάτοικος του Οnassis Renti, του πρώην εργοστασίου που η Στέγη μεταμόρφωσε σε χώρο για καλλιτεχνικό πειραματισμό και εξερεύνηση, ενώ για το 2022 ετοιμάζει το "Φράνκενσταϊν - Ο χαμένος παράδεισος" που θα παιχτεί στη Στέγη (14/5-10/6) με μουσικές του Νίκου Κυπουργού. Η Κιστοπούλου θα παίξει στην παράσταση μαζί με τους   Χριστίνα Αντωναράκη, Έμιλυ Κολιναδρή, Γιάννη Κότσιφα, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνο Παπαδόπουλο κ.ά. Αντλώντας στοιχεία από το μυθιστόρημα της Μέρι Σέλεϊ, η παράσταση μιλά για τα τέρατα της καθημερινότητας, την ανάγκη της δημιουργίας, την απελπισία και τη μοναξιά. 

Κίττυ Παϊταζόγλου Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.

Παράλληλα, ολοκληρώνει τη σκηνοθεσία της στο άπαιχτο στην Ελλάδα έργο της "Cry", σε παραγωγή του Théâtre Saint-Gervais και της Compagnie Bleu en Haut Bleu en Bas της Γενεύης, το οποίο θα ανέβει στο Θέατρο Τέχνης "Κάρολος Κουν" στη Φρυνίχου, με πρωταγωνιστές την ίδια και τους Νίκο Καραθάνο, Άννα Λεμονάκη, Πολίν Ουγκέ (7,8/1). Τους προηγούμενους μήνες ξεκίνησαν και συνεχίζουν στο Πόλη Θέατρο οι παραστάσεις της "Γυναίκας της Πάτρας" του Γιώργου Χρονά, όπου η Κιτσοπούλου σκηνοθετεί την Ελένη Κοκκίδου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ παίζονται και δύο δικά της έργα: ο μονόλογος "Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α." σε σκηνοθεσία της Δήμητρας Δερμιτζάκη με την Κίττυ Παϊταζόγλου (Ζίνα) και το "Μαράκι έκλασε" σε σκηνοθεσία της Γιώτας Σερεμέτη με την ομάδα Seven Sisters (Faust), όπου επτά γυναίκες αφηγούνται πέντε κωμικοτραγικές ιστορίες.

Περισσότερες πληροφορίες

Η γυναίκα της Πάτρας

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 80 '

Η Ελ. Κοκκίδου δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας ως «αξιοσέβαστη πόρνη» Πανωραία, στον μονόλογο που προέκυψε από τις συνεντεύξεις που έδωσε η ίδια η Πανωραία στον συγγραφέα.

Το Μαράκι έκλασε

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 115 '

Επτά γυναίκες μοιράζονται πέντε κωμικοτραγικές οικογενειακές ιστορίες επί σκηνής δια χειρός Λένας Κιτσοπούλου, οι οποίες αποκαλύπτουν τις πληγές τους και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Η Αγία Ελληνική Οικογένεια, η Πατριαρχία, η παιδική ηλικία και ο κύκλος της βίας και της κακοποίησης είναι κάποια από τα θέματα που τις απασχολούν.

Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 75 '

Η εξομολόγηση μιας 37χρονης λίγο πριν αυτοκτονήσει περνά μέσα από χιουμοριστική ματιά την επιθυμία και τον έρωτα, διανύοντας την ελάχιστη απόσταση ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο.

Ζίνα

Λεωφ. Αλεξάνδρας 74

Faust

Αθηναΐδος 12 & Καλαμιώτου 11

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Studio new star art cinema: Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις της θεατρικής σκηνής του Δήμου Αβδελιώδη

Ένα έργο στα αρχαία ελληνικά και μία σύνθεση διηγημάτων του Παπαδιαμάντη είναι οι δύο παραγωγές του χώρου οι οποίες κατεβάζουν σύντομα αυλαία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει Βιζυηνό στις τελευταίες Παραβάσεις της σεζόν στο ΚΠΙΣΝ

Η σειρά θεατρικών αναλογίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" ολοκληρώνεται με τη σκηνική ανάγνωση του έργου - ύμνος του Γεώργιου Βιζυηνού στον άνθρωπο και τη φιλία.

Το "Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς" κατεβάζει αυλαία

Λίγες παραστάσεις απομένουν ακόμη για την επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Χρόνη Μίσσιου στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.

"Reunion the musical": Μαντώ, Πωλίνα, Βόσσου, Μπίγαλης και Αγγέλου στο νέο μιούζικαλ της Θέμιδος Μαρσέλλου

Η νέα παράσταση της σκηνοθέτριας των λαμπερών παραγωγών έρχεται τον Μάιο στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, με ένα υπέροχο καστ στους ρόλους πέντε διαφορετικών ανθρώπων που ενώνονται από μια διαθήκη.

Έτοιμοι για το Athens Comedy Festival 2024;

Η γιορτή γέλιου της πόλης επανέρχεται στις 30 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". 4 μέρες σε 4 αίθουσες, με περισσότερες από 30 παραστάσεις και περισσότερους από 80 κωμικούς.

Φεστιβάλ Αθηνών: Τι θα δούμε στη φετινή γιορτή του καλοκαιριού

Στην Πειραιώς 260, στα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου αλλά και σε άλλους χώρους, θεατρικούς και μη, δίνουμε το καθιερωμένο ραντεβού μας με το Φεστιβάλ Αθηνών. Εμείς χαρτογραφήσαμε το θεατρικό και χορευτικό του πρόγραμμα και σας δίνουμε μια πρώτη γεύση.

34 θεατρικές παραστάσεις κάνουν πρεμιέρα μετά το Πάσχα

Ο Μάιος έρχεται με δώρα και μάλιστα θεατρικά. Συγκεντρώσαμε τις πρεμιέρες που έρχονται και οι επιλογές είναι πολλές. Στο κλείσιμο μιας σεζόν με πολλές sold out παραγωγές, φροντίστε να κλείσετε άμεσα τα εισιτήριά σας, αλλά και ένα UberTaxi μέσω της υπηρεσίας προκράτησης Uber Reserve, ώστε να παραμείνετε πιστοί στο ραντεβού σας με την 6η τέχνη.