Ποιες παραστάσεις θα δούμε στον νέο χώρο του Arroyo;

Το σπίτι της Bernarda Alba

"Το σπίτι της Bernarda Alba"
Το 2019 πρωτοπαρουσίασε τη φλαμένκο εκδοχή του κλασικού δράματος του Λόρκα, ο Σταύρος Λίτινας. Η παράσταση αφηγείται την ιστορία της δεσποτικής μητέρας που κρατά έγκλειστες τις κόρες της, θέτει ερωτήματα για τις σχέσεις εξουσίας και αναδεικνύει την ασυμβατότητα ανάμεσα στο θέλω και το πρέπει. Χορεύουν οι: Αλ. Αναστασιάδη, Στ. Λίτινας, Ιρ. Τζιαρντίνα, Αν. Βασιλείου, Φ. Δεμέστιχα, Τζ. Καϊμπαλή, Μ. Μανδραγού (από 18/12).
 

Κυρά της Ρω

"Κυρά της Ρω"
Η Φωτεινή Μπαξεβάνη έχει ταυτιστεί τα τελευταία χρόνια με τη γυναίκα που ύψωνε καθημερινά την ελληνική σημαία, από το 1929 μέχρι τα βαθιά της γεράματα, στη βραχονησίδα Ρω κοντά στο Καστελόριζο. Ο Γιάννης Σκαραγκάς εμπνεύστηκε από την αληθινή ιστορία της Δέσποινας Αχλαδιώτη και έγραψε το βιβλίο η "Κυρά της Ρω", το οποίο δραματοποίησε σε μορφή μονολόγου και σκηνοθετεί ο Σταύρος Λίτινας (από 18/12).
 

Περισσότερες πληροφορίες

Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 70 '

Η πάλη ανάμεσα στο ένστικτο και στην κοινωνική καταπίεση κυριαρχεί στο τελευταίο έργο του Ισπανού συγγραφέα, που ανεβαίνει σε μια εκδοχή φλαμένκο.

Η κυρά της Ρω

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 70 '

Με αφορμή τη ζωή της Κυράς της Ρω, της κατά κόσμον Δέσποινας Αχλαδιώτη, ο βραβευμένος συγγραφέας Γιάννης Σκαραγκάς γράφει ένα συγκινητικό και βαθιά ανθρώπινο κείμενο με αφορμή τη γυναίκα που έγινε σύμβολο γενναιότητας, πατριωτισμού και γυναικείας χειραφέτησης. Ο μονόλογος αυτός ξεκίνησε το ταξίδι του στις θεατρικές σκηνές το 2017 και έκτοτε έχει “γυρίσει” τον κόσμο. Η λυρική σκηνοθεσία του ζωντανεύει την ιστορία της απομονωμένης, αλλά την ίδια στιγμή και ελεύθερης και ασυμβίβαστης γυναίκας, η οποία ανεβοκατέβαζε για χρόνια τη σημαία στην ακριτική νησίδα Ρω. Μέσω από την παράσταση αυτή, η μορφή αυτή εξιστορεί τα πάθη και τα λάθη των ανθρώπων που αγάπησε.

Arroyo

Μ. Αλεξάνδρου 128

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.

Updated | "Κήτος": Ο ανέκδοτος μονόλογος του Βαγγέλη Ρωμνιού στο Θέατρο Τέχνης

Ο Ευάγγελος Βογιατζής φέρνει στη σκηνή και ερμηνεύει τον μονόλογο του συγγραφέα του "Χαρτοπόλεμου", που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και κίνηση Φωκά Ευαγγελινού.