Δωρεάν παραστάσεις σε γνωστά θέατρα με τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων

Οι άθικτοι

Το εορταστικό κλίμα στην Αθήνα κορυφώνεται με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ή στηρίζει ο Δήμος της Αθήνας και χαιρόμαστε γιατί το θέατρο κατέχει ιδιαίτερη θέση! Τα φετινά Χριστούγεννα, ο Δήμος Αθηναίων ενισχύει την αγάπη μας για το θέατρο και στηρίζει τον Πολιτισμό προσφέροντας τη δυνατότητα στους κατοίκους της πόλης να παρακολουθήσουν, για την περίοδο από 19 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου δωρεάν παραστάσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Συνολικά θα διατεθούν 5.500 δωρεάν εισιτήρια για 20 θεατρικές παραστάσεις (έξι αποκλειστικά για ενήλικες και 14 για όλη την οικογένεια). Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι τηλεφωνική προ-κράτηση θέσεων στα θέατρα και στους χώρους πολιτισμού. Στην σελίδα opanda.gr θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων. Αυτή είναι η αναλυτική λίστα των παραστάσεων που μπορεί να δει το ενήλικο κοινό:

Terror Reloaded

Κυριακή 19/12. 6 μ.μ.: "Ο Θεός της Σφαγής" της Γιασμίνα Ρεζά σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλλίπογλου, Θέατρο Αθηνά. Κρατήσεις θέσεων (από 10/12, 17.00-21.30)

Δευτέρα 20/12, 8 μ.μ.: "Terror", σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου, Θέατρο Αθηνών. Κρατήσεις θέσεων: 2103312343 (από 13/12, 10 π.μ.-1 μ.μ. & 5.30 μ.μ.-7 μ.μ.)

Τετάρτη 22/12, 9 μ.μ.:  "Ο Κήπος με τις αλήθειες" του Άντριου Μπόβελ, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, Θέατρο Μουσούρη. Κρατήσεις θέσεων: 2103310936 (από 14/12, 10.30 π.μ.-3.30 μ.μ. & 5 μ.μ.-9 μ.μ.)

Τρίτη 4/1, 5 μ.μ.: "Οι Άθικτοι" των Olivier Nakache & Eric Toledano, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, Θέατρο Νέος Ακάδημος. Κρατήσεις θέσεων: 2100080900 ώρες (από 29/12, 10.00 π.μ.-2 μ.μ.)

Τετάρτη 5/1, 7.15 μ.μ.:  "Οι Μάγισσες του Σάλεμ" του Άρθουρ Μίλερ, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, Θέατρο Δημήτρης Χορν. Κρατήσεις θέσεων: 6976 131407 (από 28/12, 10 π.μ.-2 μ.μ.)

Παρασκευή 7/1, 9 μ.μ.:  "Σέρρα. Η ψυχή του Πόντου" του Γιάννη Καλπούζου, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, Θέατρο Πόλη. Κρατήσεις θέσεων: 211 1828900 (από 30 /12, 5 μ.μ.-9 μ.μ.)

Περισσότερες πληροφορίες

Σέρρα - Η ψυχή του Πόντου

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 90 '

Μία ηθοποιός, δώδεκα ρόλοι. Κεντρικό πρόσωπο, η Λεμονιά που παρουσιάζεται στο κοινό για να αφηγηθεί την ιστορία του πατέρα της, του Γαληνού Φιλονίδη. Μια ιστορία που ξεκινάει το 1915 και ολοκληρώνεται το 1962, στην Τραπεζούντα και άλλες περιοχές του Πόντου, στην Αμπχαζία και στο Καζακστάν. Ο Γαληνός διχάζεται ανάμεσα σε δυο γυναίκες, δοκιμάζονται οι ηθικές του αρχές κι έρχεται αντιμέτωπος με την αγριότητα και τις τρικυμίες της ψυχής, ενώ στο πρόσωπό του και στην πορεία του αντανακλώνται τα δεινά των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων. Ένα έργο γεμάτο έρωτα, μυστήριο, ραδιουργίες, τρυφερότητα, νοσταλγία, αγάπη, εξαθλίωση, γενναιότητα και αξιοπρέπεια. Ένα έργο που υμνεί το μεγαλείο της ζωής και της συγχώρεσης. Ένα ταξίδι που γράφει η ζωή, που φαντάζει με τις φλόγες του χορού της φωτιάς, του χορού Σέρρα.

Terror

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Στις 26 Μαΐου και λίγο μετά τις οχτώ το απόγευμα, ένα αεροπλάνο της Lufthansa ταξιδεύει από το Βερολίνο προς στο Μόναχο με 164 επιβάτες, υπό καθεστώς ομηρίας. Η διαταγή του τρομοκράτη προς τον πιλότο είναι να το ρίξει στο γήπεδο Allianz Arena του Μονάχου, κατά τη διάρκεια του αγώνα Γερμανίας - Αγγλίας, τον οποίο παρακολουθούν 70.000 φίλαθλοι. Η Γερμανική κυβέρνηση ενημερώνεται άμεσα και δύο μαχητικά αεροσκάφη απογειώνονται. Παρακολουθούν την κατάσταση από απόσταση αναπνοής περιμένοντας οδηγίες. Ο νόμος απαγορεύει ρητά στους πιλότους των μαχητικών να καταρρίψουν το πολιτικό αεροσκάφος. Δεν σκοτώνεις αθώους για να προστατέψεις άλλους αθώους. Παραβαίνοντας τις διαταγές όμως ο σμηναγός Λαρς Κοχ το καταρρίπτει για να προστατέψει τους φιλάθλους του γηπέδου.. Η παράσταση αφορμάται από το γεγονός αυτό και καλεί τους θεατές να γίνουν ένορκοι: θα αθωώσουν ή όχι τον Κοχ;

Άθικτοι

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Δεν υπάρχει κανείς άθικτος στη ζωή, μας διδάσκουν οι δυο ήρωες της τρυφερής δραμεντί, ένας τετραπληγικός αριστοκράτης που ξαναβρίσκει νόημα στη ζωή του με τη βοήθεια ενός βοηθού/νοσοκόμου.

Οι μάγισσες του Σάλεμ

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 130 '

Βασισμένο στην πραγματική ιστορία της καταδίκης ως μαγισσών 20 γυναικών στο χωριό Σάλεμ της Μασαχουσέτης το 1692, το αριστούργημα του Μίλερ είναι μια διαχρονική καταγγελία των δεισιδαιμονιών, των προκαταλήψεων και του φανατισμού.

Ο κήπος με τις αλήθειες

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Το γλυκόπικρο οικογενειακό δράμα που εκτυλίσσεται στον κήπο της οικογένειας Πράις αποκαλύπτει τις ρωγμές της κοινωνικής συνοχής.

Ο θεός της σφαγής

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Η βραβευμένη με Ολίβιε και Τόνι σάτιρα δωματίου αποτελεί μια αριστοτεχνική ανατομία τεσσάρων αστών που οδηγούνται από τον κοινωνικό καθωσπρεπισμό σε μια πρωτόγονη διαμάχη.

Μουσούρη

Πλ. Καρύτση

Αθηνών

Βουκουρεστίου 10

«Δημήτρης Χορν»

Αμερικής 10

Αθηνά

Δεριγνύ 10 & Πατησίων

Πόλη Θέατρο

Φωκαίας 4 & Αριστοτέλους 87

Νέος Ακάδημος

Ακαδημίας & Ιπποκράτους 17

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.