Ο χορευτής Νώντας Δημόπουλος ανοίγει την πόρτα του κρησφύγετου ενός νέου άνδρα

Πώς είναι η ζωή ενός εργένη; Απάντηση στο ερώτημα επειχειρεί να δώσει η χορευτική περφόρμανς "Flutter" της Βάσως Γιαννκοπούλου με πρωταγωνιστή ένα ταλαντούχο αγόρι.

Flutter_nontas damopoulos1

Η χορογράφος Βάσω Γιαννακοπούλου, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αφιερωθεί στη διδασκαλία της μεθόδου σωματικής επανεκπαίδευσης Feldenkrais για τη βελτίωση της κινητικότητας, παρουσιάζει την παράσταση "Flutter". Η νέα της χορογραφική πρόταση θα μπορούσε να θεωρηθεί συνέχεια μιας θεματικής που συνδέει το ιδιωτικό με το δημόσιο, καθώς έρχεται μετά το σόλο της γυναίκας που διαμένει στην οδό "Πύθωνος 36" (2019) και τώρα κοιτάει μέσα από την κλειδαρότρυπα του απέναντι διαμερίσματος στη συμβολή με την οδό "Κρίσσης 11". Στο "Flutter", ο χορευτής Νώντας Δαμόπουλος ανοίγει την πόρτα του σπιτιού του και μας επιτρέπει να δούμε τη ζωή του και, κυρίως, τις πτυχές του χαρακτήρα του σε μια προσπάθεια αναζήτησης τρόπων και μέσων διαφυγής από την καθημερινότητα. Παίζεται στο Bios, στις 15-18/12.

Flutter

Ποιος είναι ο Νώντας Δαμόπουλος 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό σε μια πληθώρα ατομικών και ομαδικών αθλημάτων και σε επίπεδο πρωταθλητισμού με τον κλασσικό αθλητισμό (400 εμπόδια), λαμβάνοντας πανελλαδικές διακρίσεις. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τον χορό. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου (2011) και από την Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθήνας με δύο ειδικότητες, την "Ορχηστική" και τον "Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό" (2019). Έχει συνεργαστεί με τους: Χριστίνα Σουγιουλτζή, Πατρίσια Απέργη, Μαρίζα Βινιεράτου, Ίρις Καραγιάν, Τζένη Αργυρίου, Σοφία Μαυραγάνη, Χρήστο Παπαδόπουλο, Χάρη Κούσιο, Νατάσσα Αβρά, Βασιλείου Φίλιππο κ.α. δίνοντας παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει χορέψει στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού δικτύου Aerowaves, καθώς τα έργα Dopa της Πατρίσιας Απέργη, Man II του Χάρη Κούσιου και Elvedon του Χρήστου Παπαδόπουλου έχουν επιλεγεί και ταξιδέψει. Τον ενδιαφέρει η σύμπραξη αθλητισμού και χορού και συγκεκριμένα το καλλιτεχνικό αποτύπωμα που προκύπτει από τη σχέση αυτή σε παραστατικές δράσεις.

Περισσότερες πληροφορίες

Flutter

  • Χορευτική performance
  • Διάρκεια: 50 '

Ο προσωπικός χώρος γίνεται δημόσιος στην περφόρμανς χορού που αποκαλύπτει τις διαφορετικές εκφάνσεις του αστικού εργένικου μύθου.

Bios

Πειραιώς 84

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.