Έτοιμα τα έξι cine-theatre έργα του Τρένου στο Ρουφ

Η Τατιάνα Λύγαρη ολοκλήρωσε το project «Έξι στα Δώδεκα» και παρουσιάζει on demand νέες παραστάσεις.

Έτοιμα τα έξι cine-theatre έργα του Τρένου στο Ρουφ

Τον περασμένο Ιανουάριο η Τατιάνα Λύγαρη μας είχε αποκαλύψει τα σχέδια της για το νέο υβριδικό καλλιτεχνικό project, το cine-theatre, που προέκυψε με την επιβολή της πρώτης καραντίνας, τον περασμένο Μάρτιο και το ξαφνικό κλείσιμο των θεάτρων. Με τη χρήση των νέων μέσων, του διαδικτύου και τη συνεργασία καταξιωμένων Ελλήνων πεζογράφων και θεατρικών συγγραφέων (Μιράντα Βατικιώτη, Άκης Δήμου, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Ανδρέας Στάικος, Φωτεινή Τσαλίκογλου και Μάκης Τσίτας) μπορούμε να δούμε on demand μέχρι 31 Μαΐου 2022 στο viva τα κινηματογραφημένα έργα του υβριδικού καλλιτεχνικού έργου που έχει τον τίτλο "Έξι στα Δώδεκα". Έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς συνδυάσει τον νεοελληνικό θεατρικό λόγο, τον πρωτότυπο σκηνικό χώρο ενός βαγονιού με compartments, τον κινηματογράφο και το διαδίκτυο.

Έτοιμα τα έξι cine-theatre έργα του Τρένου στο Ρουφ - εικόνα 1

Πιο συγκεκριμένα τα έξι από τα δώδεκα νέα θεατρικά κείμενα σύντομης διάρκειας που είναι έτοιμα να τα δείτε on line είναι τα: "Το ακρωτηριασμένο άγαλμα" της Φωτεινής Τσαλίκογλου, "Εκτός συστήματος" του Μάκη Τσίτα, "Εγκαρδιότητα" του Άκη Δήμου, "Η ευχάριστη όψη των πραγμάτων" της Αμάντας Μιχαλοπούλου, "Μην το πεις" της Μιράντας Βατικιώτη, "Βασίλισσα των νυχτερινών τρένων" του Ανδρέα Στάικου. Όλα κινηματογραφήθηκαν σαν ταινίες μικρού μήκους από τον Πάτροκλο Σκαφίδα και μία εξαιρετική ομάδα συντελεστών μέσα στα Compartments του βαγονιού, που διαμορφώθηκαν το καθένα διαφορετικά από τον εικαστικό Βασίλη Παφίλη.

Διάρκεια on demand προβολής έως 31 Μαΐου 2022 με εισιτήριο € 10.

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίου και προβολή του έργου εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.