Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Προπωλήσεις

Αυτοί είναι οι «Απαρατήρητοι» του Επί Κολωνώ

Μια αληθινή ιστορία για τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους ανεβαίνει στο Επί Κολωνώ σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη.

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
Αυτοί είναι οι «Απαρατήρητοι» του Επί Κολωνώ

Η Ελένη Σκότη, όταν δεν σκηνοθετεί, επενδύει στη διδασκαλία στο Studio της ομάδας Nάμα. Το μάθημά της βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό με δράση και λόγο, με στόχο την κατανόηση και εμπέδωση μιας εξελιγμένης εκδοχής της Method Acting, η οποία απέκτησε διεθνή αναγνώριση χάρη στο Actors’ Studio της Νέας Υόρκης και έχει τις ρίζες της στη μέθοδο Στανισλάφσκι. Δείγμα αυτής της δουλειάς μάς καλεί να δούμε στο Επί Κολωνώ, από τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, μέσα από την παρουσίαση του σεμιναρίου «Διηγήματα και διηγήσεις» υπό την υποκριτική και σκηνοθετική καθοδήγησή της. Η παράσταση που δημιουργήθηκε από τη δουλειά των μαθητών έχει τον τίτλο «Οι Aπαρατήρητοι» κι έχει βασιστεί στο ομώνυμο βιβλίο της Αγγελικής Σπανού (Πόλις), για τους ανθρώπους που βρίσκονται συνεχώς μπροστά μας χωρίς να μαθαίνουμε ποτέ το όνομά τους. Παίζουν: Κάτια Βλάχου, Σωτήρης Καραβάς, Κατερίνα Κασσάνδρα, Μαρία Κάτσενου, Αλέξανδρος Μανωλίδης, Γιάννης Β. Μαριάς, Επαμεινώνδας Μπαλμπούζης, Κωνσταντίνα Σκανδάλη, Μαρία Χαριτοπούλου. Ο σκηνικός χώρος είναι βασισμένος σε σκηνικό περιβάλλον του Γιώργου Χατζηνικολάου.

Η συγγραφέας των «Απαρατήρητων» γράφει για το έργο της

Αυτοί είναι οι «Απαρατήρητοι» του Επί Κολωνώ - εικόνα 1
Οι πρωταγωνιστές της παράστασης «Οι απαρατήρητοι»

«Το βιβλίο μου «Απαρατήρητοι» ( εκδ. Πόλις) ήταν η αφορμή. Η αιτία ήταν ότι θέλαμε να κάνουμε μια άσκηση ενσυναίσθησης, να ταυτιστούμε με τους ανθρώπους που συναντάμε καθημερινά και δεν ξέρουμε το όνομά τους, να ανακαλύψουμε μέσα μας το πιο κρυφό κομμάτι μας και να το εκθέσουμε με την σκηνοθετική καθοδήγηση της Ελένης Σκότη. Δεν ξέρω πια πόσες φορές ξαναγράφτηκαν τα κείμενα, μέσα στα δυο χρόνια που κράτησαν τα μαθήματα- πρόβες στο εργαστήριο, με τις ανατροπές που έφερνε η πανδημία στο θέατρο, στη ζωή και στη ζωή μας. Δεν θυμάμαι τι έγραψα εγώ, τι προέκυψε στην πρόβα, τι εμπνεύστηκε η Σκότη και τι ενέπνευσε στους ηθοποιούς. Δεν έχει, τελικά, σημασία. Μετράει, όμως, ότι όλοι αφεθήκαμε να μας μεταμορφώσει η Ελ. Σκότη βλέποντας στους «Απαρατήρητοι» -μέσα από μια ακραία ευαισθησία- κάτι που δεν ήταν ορατό σε μένα και στους ηθοποιούς - ίσως δεν είναι ούτε στους ίδιους».

Περισσότερες πληροφορίες

Οι απαρατήρητοι

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Θεατρική μεταφορά της ομώνυμης σειράς διηγημάτων για όλους εκείνους τους ανώνυμους ανθρώπους που συναντάμε καθημερινά, όπως ο ντελιβεράς και η ταμίας του σούπερ μάρκετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Έτοιμη η μιούζικαλ εκδοχή των "Φτηνών τσιγάρων" του Ρένου Χαραλαμπίδη στη Λυρική

Τα "Φτηνά τσιγάρα" του Ρένου Χαραλαμπίδη, μια ταινία που είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις μουσικές του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου γίνεται μιούζικαλ από την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
15/01/2022

Σε προσωρινή αναστολή μπαίνουν κάποια από τα θέατρα της Αθήνας

Ποια θέατρα ανταποκρίθηκαν στα νέα μέτρα και θέτουν σε προσωρινή αναστολή το 100% των εργαζομένων τους;

Ερευνητική ανάγνωση του Κάφκα

Ένα από τα λογοτεχνικά αριστουργήματα του 20ού αιώνα, η "Μεταμόρφωση" του Φραντς Κάφκα, σε σκηνοθεσία Τάσου Σαγρή, για τρίτη χρονιά φέτος στο θέατρο Πόρτα.

"Αινιγματικές παραλλαγές" με Μπέζο και Δαδακαρίδη

Την εσωτερική αλήθεια δυο ανδρών φωτίζουν οι "Αινιγματικές παραλλαγές" του Ερίκ – Εμμανουέλ Σμιτ. Ο Σωτήρης Τσαφούλιας τις σκηνοθετεί με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Μπέζο και τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη.

Πλατσουρίζουμε στη βροχή με το "Dancing in the rain 3"

Χρειάζεστε κάτι απελευθερωτικό, χαρούμενο και απογειωτικό; Ακολουθήστε το ρυθμό των βημάτων κάτω από τη βροχή και κλείστε από τώρα εισιτήριο για το "Dancing in the rain 3" που επιστρέφει την Άνοιξη με νέες χορογραφίες στο City Theater (Κλειστό Γήπεδο Γαλατσίου).

Με νέα διανομή θα συνεχίσουν οι "Λήμαν Μπράδερς"

Για λίγες ακόμα ημέρες προλαβαίνετε να δείτε την "Τριλογία των Λήμαν Μπράδερς" με τους Παπαδημητρίου, Ξάφη, Οικονόμου στο θέατρο Ιλίσια.

Προσοχή, ένα "Αβυσσαλέο κτήνος" στο Rabbithole

Στο Rabbithole της ομάδας Νοσταλγία κάνει πρεμιέρα η θεατρική μεταφορά του αμερικανικού ρεαλιστικού διηγήματος του 1910 "Αβυσσαλέο κτήνος".