«Μια γιορτή στου Νουριάν»: Παράσταση αλληλεγγύης στους πληγέντες της Βόρειας Εύβοιας

Σε μια αυθόρμητη πρωτοβουλία συμπαράστασης η ομάδα παιδικού και νεανικού θεάτρου Συντεχνία του Γέλιου μαζί με τον Σύλλογο Λαϊκής Αλληλεγγύης ταξιδεύουν στην Στροφυλιά Ευβοίας.

«Μια γιορτή στου Νουριάν»: Παράσταση αλληλεγγύης στους πληγέντες της Βόρειας Εύβοιας

Σε μια αυθόρμητη πρωτοβουλία συμπαράστασης η ομάδα παιδικού και νεανικού θεάτρου Συντεχνία του Γέλιου μαζί με τον Σύλλογο Λαϊκής Αλληλεγγύης ταξιδεύουν στην Στροφυλιά Ευβοίας την Τρίτη 23 Νοεμβρίου για μία παράσταση αλληλεγγύης με το «Μια γιορτή στου Νουριάν». Η Συντεχνία του Γέλιου έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε πολλές πρωτοβουλίες στήριξης προσφύγων και μεταναστών, αφού μέσα από τις νοηματοδοτήσεις των παραστάσεων της αποδοκιμάζει σθεναρά τις διακρίσεις, τον ρατσισμό και την αδικία με ευφάνταστο και πολύχρωμο τρόπο, με χιούμορ και «ζεστή καρδιά». Όπως υπογραμμίζει η ομάδα «Οι παραστατικές τέχνες μπορούν να προσφέρουν και να συνδέονται δημιουργικά με τους ανθρωπιστικούς και κοινωνικούς αγώνες».

«Μια γιορτή στου Νουριάν»: Παράσταση αλληλεγγύης στους πληγέντες της Βόρειας Εύβοιας - εικόνα 1

Παράλληλα, η κωμωδία του Βόλκερ Λούντβιχ «Μια γιορτή στου Νουριάν» για το φυλετικό μίσος και την πολιτισμική συμφιλίωση που έκανε αίσθηση από το 2011 μέχρι το 2014 στο θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι, παίζεται στο Σύγχρονο Θέατρο καθώς και σε «μεταφερόμενη μορφή» σε σχολεία, προκειμένου η παρέα του Νουριάν να χαρίσει στιγμές γέλιου αλλά και διδαχής στα παιδιά των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού περιοχών. «Τα παιδιά συνιστούν την πιο ανθρώπινη και αυθόρμητη μορφή αντίστασης σε κάθε είδους εμπόδια, βίας, αυταρχικότητας και αδικίας αφού τα αντιμετωπίζουν και ξέρουν να τα εξουδετερώνουν με φαντασία, παιχνίδι, κοινό νου, ανυπακοή και ζεστή καρδιά», δηλώνει η ομάδα της Συντεχνίας.

Η δεύτερη παραγωγή τους, «Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν» του Ρόι Κιφτ παίζεται κάθε Σάββατο, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια των Βασίλη Κουκαλάνη και Αντώνη Ρέλλα και μουσική ένδυση των Χατζηφραγκέτα, Φοίβου Δεληβοριά και του ηθοποιού Τζούλιο Κάτση και θα είναι διαθέσιμη στο κοινό μέχρι και τις 11 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για ένα έργο που για δύο δεκαετίες είχε καταφέρει στο παρελθόν να «στιγματίσει» με θετικό τρόπο την αγγλική και γερμανική κοινωνία, μεταλλάσσοντας τις ισχύουσες για την αναπηρία αντιλήψεις, μέσα από το πρόσωπο του έφηβου πρωταγωνιστή του με κινητική αναπηρία, Άρη. Στην ίδια σκηνή, του Σύγχρονου Θεάτρου, θα βρίσκεται όμως μέχρι και τον Ιανουάριο του 2022 και ο «Μορμόλης» του Ράινερ Χάχφελντ σε ένα σκηνοθετικό μιξ Γιώργου Παλούμπη και Βασίλη Κουκαλάνι πλαισιωμένο από τα τραγούδια του αείμνηστου Γιάννη Σπανού με το ντεμπούτο του να έχει προγραμματιστεί για τις 19 Δεκεμβρίου. Αυτά τα δύο τελευταία έργα, χάρισαν στην Συντεχνία του Γέλιου διεθνή διάκριση το καλοκαίρι του 2019 καθώς δέχτηκε πρόσκληση για συμμετοχή στο διεθνές φεστιβάλ «On the Child‘s Side».

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Μορμόλης

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Ο φανταστικός φίλος των παιδιών εκφράζει ελεύθερα όλα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους, σε ένα έργο που λειτούργησε ως αφετηρία νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων παγκοσμίως.

Πιο δυνατός κι απ’ τον Σούπερμαν

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Έργο-τομή των ’80s-’90s, το οποίο παρακολουθεί τον Άρη, έναν προ-έφηβο με αναπηρία.

Μια γιορτή στου Νουριάν

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 75 '

Η παράσταση της ομάδας για τις προκαταλήψεις, τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών και την πολιτισμική συμφιλίωση, που άφησε εποχή, παρουσιάζεται σε νέα εκδοχή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Επετειακή παράσταση του Athens English Comedy Club στο θέατρο Ελιάρτ

Το πρώτο, και μοναδικό, εξ ολοκλήρου αγγλόφωνο comedy club στην Ελλάδα κλείνει τρία χρόνια παρουσίας και γιορτάζει με μία επετειακή παράσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

"Out of Spring": Νέες αναγνώσεις στο χορογραφικό έργο του Νιζίνσκι

Δουλεύοντας με τις έννοιες της ανασύστασης, της αντιγραφής και του αν-αρχείου, η arisandmartha επιχειρεί μια επαναπροσέγγιση του πρωτότυπου έργου.

Η "Γέρμα" του Λόρκα διασκευάζεται από την Art Libera

Η ιστορία μιας νεαρής γυναίκας της ισπανικής υπαίθρου, εγκλωβισμένης σε ένα περιβάλλον κυριαρχούμενο από πατριαρχικές φιγούρες.

"Οικόπεδα με θέα" και all star διανομή

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης ανεβάζει στο θέατρο Άνεσις το σπουδαίο έργο του Ντέιβιντ Μάμετ που ξεγυμνώνει την αμείλικτη πλευρά του "αμερικάνικου ονείρου". Δείτε τα πρώτα στιγμιότυπα από την παράσταση.

"Κουρέα της Σεβίλλης": Η επιτυχία συνεχίζεται στο Ακροπόλ

Ο ταλαντούχος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ξανά συναντά τον εμβληματικό ρόλο του Φίγκαρο στον περίφημο "Κουρέα της Σεβίλλης" του Μπομαρσέ, σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου.

"Ανθρώπινη φωνή": Ένας εξομολογητικός μονόλογος με τη Λουκία Μιχαλοπούλου

Στην "Ανθρώπινη φωνή" του Ζαν Κοκτό θα απολαύσουμε τη Λουκία Μιχαλοπούλου, μια ηθοποιό αφοσιωμένη, πολύτιμα δημιουργική και γενναιόδωρη, που έχει συναντηθεί θεατρικά με σημαντικούς καλλιτέχνες και έχει αξιοποιήσει την εμπειρία της αυτή με τον καλύτερο τρόπο.

Θέατρο Tempus Verum: Με ανατρεπτικό ρεπερτόριο τη νέα σεζόν 2022-23

Με σύγχρονη ματιά και νέους δημιουργούς μπαίνει στον θεατρικό χειμώνα ο θεατρικός οργανισμός του Κεραμεικού.