Τι λέτε για έναν χορογραφικό περίπατο στην Ελευσίνα;

Σε έναν χορογραφικό περίπατο δυο χιλιομέτρων στις ανενεργές σιδηροδρομικές γραμμές της πόλης της Ελευσίνας μας καλεί η Julie Desprairies.

Τι λέτε για έναν χορογραφικό περίπατο στην Ελευσίνα;

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός, καλλιτεχνικός διευθυντής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2023 ELEVSIS αντλώντας από την έννοια της κοινωνικής γλυπτικής προσεγγίζει την Ελευσίνα σαν ένα ωμό μουσείο, μια πόλη -έκθεμα με ιδιαίτερα πλούσιο και μοναδικό υλικό που αξίζει να αναδειχθεί ήπια έτσι ώστε να διεκδικήσει μια θέση στον πολιτιστικό χάρτη σε βάθος χρόνου. Με τους συνεργάτες του σχεδιάζουν σταθερά δράσεις ή προτάσεις που αναδεικνύουν κάθε πτυχή της πόλης και μια από αυτές είναι η χορευτική περφόρμανς «Ένα Άλλο Μυστήριο» της Julie Desprairies. Στις 13 & 14 Νοεμβρίου (ώρα 11 π.μ.- 4 μ.μ.) η Γαλλίδα χορογράφος επιστρέφει στην Ελευσίνα και δημιουργεί έναν χορογραφικό περίπατο δυο χιλιομέτρων στις ανενεργές σιδηροδρομικές γραμμές της πόλης, με τη συμμετοχή Ελλήνων και Γάλλων χορευτών, κατοίκων και τοπικών πολιτιστικών συλλόγων της Ελευσίνας.

Τι λέτε για έναν χορογραφικό περίπατο στην Ελευσίνα; - εικόνα 1

Η Desprairies υπογραμμίζει στο σημείωμα της: «Έχω φανταστεί ένα χορογραφικό έργο που περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό κατοίκων. Μια παράσταση του περιλαμβάνει την από κοινού δημιουργία και υλοποίηση. Θέλω να επανεξετάσω την εξέλιξη των ανενεργών σιδηροδρομικών γραμμών. Ντόπιοι χορευτές/τριες, πολίτες, μάγειρες/ρισσες και εθελοντές/ντριες θα συμμετέχουν στον χορογραφικό περίπατο. Η σκηνή μας θα είναι τα δύο χιλιόμετρα των γραμμών. Επιλέγω αυτή τη διαδρομή, για να διασχίσουμε τα τοπία της Ελευσίνας, να ανακαλύψουμε μία μοναδική θέα της πόλης και των κρυμμένων θησαυρών της, από την τοπική κηπουρική ως τη χορευτική παράδοση επηρεασμένη από όλη τη Μεσόγειο Θάλασσα. Το έργο «Ένα Άλλο Μυστήριο» είναι η ευκαιρία να δημιουργήσουμε μία απογραφή των χορών, των τραγουδιών και της μουσικής που λαμβάνουν χώρα στην Ελευσίνα. Η καταγραφή των χορευτικών κινήσεων, όσο και η δραματουργία της περιπλάνησης, έχει συσταθεί από αρχεία και εικονογραφικές ή κειμενικές πηγές, οι οποίες συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια δύο μεγάλων επισκέψεων στην πόλη». Ερμηνευτές: Δάφνη Κουτσαφτή, Δέσποινα Γκουγκουλιάνα, Elise Ladoué, Θέμις Χατζή, Βάσια Δεμίρη.

Αν θέλετε να ζήσετε από κοντά την εμπειρία αυτής της περφόρμανς που αναδεικνύει τις διαφορετικές κοινότητες που συνθέτουν τον πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πλούτο της Ελευσίνας μέχρι και σήμερα, η είσοδος ελεύθερη με προκράτηση θέσεων εδώ. Αφετηρία: Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας. Τέρμα: Πάρκο Πλάτωνος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Επετειακή παράσταση του Athens English Comedy Club στο θέατρο Ελιάρτ

Το πρώτο, και μοναδικό, εξ ολοκλήρου αγγλόφωνο comedy club στην Ελλάδα κλείνει τρία χρόνια παρουσίας και γιορτάζει με μία επετειακή παράσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

"Out of Spring": Νέες αναγνώσεις στο χορογραφικό έργο του Νιζίνσκι

Δουλεύοντας με τις έννοιες της ανασύστασης, της αντιγραφής και του αν-αρχείου, η arisandmartha επιχειρεί μια επαναπροσέγγιση του πρωτότυπου έργου.

Η "Γέρμα" του Λόρκα διασκευάζεται από την Art Libera

Η ιστορία μιας νεαρής γυναίκας της ισπανικής υπαίθρου, εγκλωβισμένης σε ένα περιβάλλον κυριαρχούμενο από πατριαρχικές φιγούρες.

"Οικόπεδα με θέα" και all star διανομή

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης ανεβάζει στο θέατρο Άνεσις το σπουδαίο έργο του Ντέιβιντ Μάμετ που ξεγυμνώνει την αμείλικτη πλευρά του "αμερικάνικου ονείρου". Δείτε τα πρώτα στιγμιότυπα από την παράσταση.

"Κουρέα της Σεβίλλης": Η επιτυχία συνεχίζεται στο Ακροπόλ

Ο ταλαντούχος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ξανά συναντά τον εμβληματικό ρόλο του Φίγκαρο στον περίφημο "Κουρέα της Σεβίλλης" του Μπομαρσέ, σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου.

"Ανθρώπινη φωνή": Ένας εξομολογητικός μονόλογος με τη Λουκία Μιχαλοπούλου

Στην "Ανθρώπινη φωνή" του Ζαν Κοκτό θα απολαύσουμε τη Λουκία Μιχαλοπούλου, μια ηθοποιό αφοσιωμένη, πολύτιμα δημιουργική και γενναιόδωρη, που έχει συναντηθεί θεατρικά με σημαντικούς καλλιτέχνες και έχει αξιοποιήσει την εμπειρία της αυτή με τον καλύτερο τρόπο.

Θέατρο Tempus Verum: Με ανατρεπτικό ρεπερτόριο τη νέα σεζόν 2022-23

Με σύγχρονη ματιά και νέους δημιουργούς μπαίνει στον θεατρικό χειμώνα ο θεατρικός οργανισμός του Κεραμεικού.