5 έργα που εκφράζονται χωρίς φόβο και πάθος

Οι Ρένη Πιττακή, Σταμάτης Φασουλής, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Βίκυ Βολιώτη, Ευδοκία Ρουμελιώτη και άλλοι νεότεροι ηθοποιοί πρωταγωνιστούν σε έργα, τα οποία αναδεικνύουν σκληρές αλήθειες που πρέπει να ακουστούν.

5 έργα που εκφράζονται χωρίς φόβο και πάθος

Οι Ρένη Πιττακή, Σταμάτης Φασουλής, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Βίκυ Βολιώτη, Ευδοκία Ρουμελιώτη και άλλοι νεότεροι ηθοποιοί πρωταγωνιστούν σε έργα, τα οποία αναδεικνύουν σκληρές αλήθειες που πρέπει να ακουστούν.

Φλικ

5 έργα που εκφράζονται χωρίς φόβο και πάθος - εικόνα 1

Όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται μια αξιοπρεπή ζωή, μας λέει η Άνι Μπέικερ στο βραβευμένο με Πούλιτζερ «Φλικ» (2014). Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανεβάζει στη σκηνή τους Ρόουζ (Αριάδνη Καβαλιέρου), Σαμ (Σωτήρη Τσακωμίδη) και Έιβερι (Μιχάλη Πανάδη), εργαζόμενους σε έναν κινηματογράφο, οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα εργασιακό καθεστώς που τους υπονομεύει (Skrow, από 23/10).© Πάτροκλος Σκαφίδας

Μια Γερμανίδα γραμματέας

5 έργα που εκφράζονται χωρίς φόβο και πάθος - εικόνα 2

Η Ρένη Πιττακή υποδύεται για πρώτη φορά στην πολύχρονη πορεία της ένα υπαρκτό πρόσωπο. Στο μονόλογο του Κρίστοφερ Χάμπτον, ο οποίος συμπυκνώνει τη διαδρομή ζωής της γραμματέα του Γκέμπελς στο ναζιστικό υπουργείο Προπαγάνδας, την καθοδηγεί σκηνοθετικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού, Γιάννης Μόσχος (Ιλίσια-Βολανάκη, από 27/10).

Ο κήπος με τις αλήθειες

5 έργα που εκφράζονται χωρίς φόβο και πάθος - εικόνα 3

«Είναι δύσκολο να αγαπάς κάποιον για 30 χρόνια συνεχόμενα»! Αυτή είναι μια αλήθεια που ακούγεται στο έργο του Άντριου Μπόβελ. Ανεβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας και η πλοκή του μας ιντριγκάρει χάρη στις εξομολογήσεις και τις παραδοχές που αναπτύσσει. Ο Σταμάτης Φασουλής σκηνοθετεί και συμπρωταγωνιστεί με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου (Μουσούρη, από 21/10).

Ονόριο, τα ανομήματα ενός εγκληματία

5 έργα που εκφράζονται χωρίς φόβο και πάθος - εικόνα 4

Τον Στέφανο Παπατρέχα τον γνωρίσαμε το 2010 ως ηθοποιό, στη «Φρεναπάτη» που ανέβασε ο Δημήτρης Μαυρίκιος, προτού καταπιαστεί με τα πεδία της σκηνοθεσίας και της συγγραφής. Φέτος, σκηνοθετεί από κοινού και συμπρωταγωνιστεί με τον Λάζαρο Βαρτάνη σε ένα δικό του κείμενο, μια μεσαιωνική ιστορία για την αλήθεια και την ηθική (Βαφείο, από 25/10).

Δυνατές φωνές

5 έργα που εκφράζονται χωρίς φόβο και πάθος - εικόνα 5

Το έργο της Μαριλένας Καβάζη, γραμμένο με αφορμή το μονόπρακτο «Η πιο δυνατή» του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ, αποτελείται από μονολόγους που ανιχνεύουν τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, από το τέλος του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα. Ο Μέμος Ρούσσος σκηνοθετεί τις Μαριλένα Καβάζη και Εύη Καρρά (Αργώ, από 23/10).

Περισσότερες πληροφορίες

Μια Γερμανίδα γραμματέας

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 85 '

Ένα έργο για τις ηθικές μας αρχές και τις εκπτώσεις που είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε, εμπνευσμένο από τη ζωή και τις εξομολογήσεις της Μπρουνχίλντε Πόμσελ, γραμματέα του Γκέμπελς.

Φλικ

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Με φόντο έναν κινηματογράφο που αρνείται να μπει στην ψηφιακή εποχή, τρεις άνθρωποι ψάχνουν την ταυτότητά τους σε μια εργασιακή συνθήκη που υπονομεύει συστηματικά τις προσπάθειές τους.

Ο κήπος με τις αλήθειες

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Το γλυκόπικρο οικογενειακό δράμα που εκτυλίσσεται στον κήπο της οικογένειας Πράις αποκαλύπτει τις ρωγμές της κοινωνικής συνοχής.

Ονόριο, τα ανομήματα ενός εγκληματία

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 130 '

Τρεις ιστορίες που συνδέονται με την παρουσία ενός μυστηριώδους ανθρώπου, ο οποίος εξαπατά τον κόσμο και κινείται εκτός νόμου, με φόντο τους μεσαιωνικούς χρόνους.

Δυνατές φωνές

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 70 '

Με αφετηρία το μονόπρακτο του Αύγουστου Στρίντμπεργκ «Η πιο δυνατή», τρεις πρωτότυποι μονόλογοι από διαφορετικές εποχές καταγράφουν τη δύναμη της γυναίκας και την αέναη μάχη της για επιβίωση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.