Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος γιορτάζει τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση

Με πίστη στον κοινωνικό ρόλο του κωμικού ο Χριστόφορος Ζαραλίκος επιστρέφει δριμύτερος με μια επετειακή stand up κωμωδία.

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος γιορτάζει τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση

Με την παράσταση «1821-2021, Διακόσια χρόνια δανεικά» δίνει το πατριωτικό παρών στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, στο «Τζένη Καρέζη» (από 21/10). Ο αιρετικός, για κάποιους, stand up κωμικός είναι από τους πρωτεργάτες της αυτοσχεδιαστικής κωμωδίας. Απόφοιτος της δραματικής σχολής Βεάκη, υπήρξε ιδρυτικό μέλος των «Νυχτών κωμωδίας», δημιουργός του Athens Comedy Club (2005) και παραμένει δυναμικός περφόρμερ τόσο στη σκηνή όσο και στο YouTube. Διεισδυτικός και οξυδερκής παρατηρητής, και με τη βοήθεια του Πιτσιρίκου στα κείμενα, καταγράφει για ακόμα μία φορά την πολύπλευρη κινητικότητα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, σχολιάζοντάς την άλλοτε με ειρωνεία κι άλλοτε με σκληρό σαρκασμό.

Περισσότερες πληροφορίες

1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 90 '

Ο γνωστός κωμικός συναντά για δεύτερη φορά τον καυστικό Πιτσιρίκο και μαζί καταθέτουν την οπτική τους πάνω στον εορτασμό των 200 χρόνων από την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μάγισσες | Μέρος 3ο: Επιδόρπιο": Μια λυρική παράσταση για την έμφυλη βία

Η παράσταση του Θανάση Δόβρη ερευνά τη θέση της γυναίκας όπως αυτή εκφράζεται διαχρονικά μέσα από κείμενα ιστορικά ή μέσα από την ελληνική παράδοση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/11/2022

Μπορούν να εκφραστούν χορευτικά τα πολυπλανητικά όντα και η νοηματική γλώσσα;

Πρεμιέρα για τις χορευτικές ομάδες Synthesis 748 Dance Co και Surface Area Dance. Αυτές είναι οι παραστάσεις που παρουσιάζουν.

Η "Τρελή του Σαγιό" από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα"

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη ταυτόχρονη συμμετοχή κωφών και ομιλούντων ηθοποιών, με τη χρήση του σωματικού θεάτρου, της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και της φωνητικής ερμηνείας, αναδεικνύοντας την ομορφιά της γαλλικής κουλτούρας.

Η "Καφρόκρεμα" του Δημήτρη Δημόπουλου για μια τελευταία παράσταση

Ο γνωστός κωμικός στα Κινηματοθέατρα "Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου" για τη βιντεοσκόπηση του τελευταίου του σόλο, πριν περάσει σε νέο υλικό.

Η τραγικωμωδία "Κάθε πέρσι και του χρόνου" παίρνει σάρκα και οστά στο Θέατρο Αλάμπρα

Μια παράσταση σχόλιο στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας – πλημμυρισμένη από έξυπνο χιούμορ, φαρσικά στοιχεία και άφθονη μουσική.

"Μεταμορφώσεις": Μια σκοτεινή performance τσίρκου και μουσικής στο Red Jasper

Για λίγες παραστάσεις ανεβαίνει το έργο που στέκεται με ευφάνταστο σκηνικό τρόπο απέναντι στη μισθωτή σκλαβιά, σε σκηνοθεσία TsiRat και Ines Perot.

Ενημερωθείτε για τις δράσεις της Πειραματικής Σκηνής Νέων Δημιουργών του Εθνικού

Νέα εποχή ξεκίνησε για την Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θέατρου με παραστάσεις, αλλά και με ποικίλες δράσεις τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε με ελεύθερη είσοδο. Μάθετε περισσότερα.