Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Είκοσι σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών αφηγούνται τη διασημότερη τραγωδία της αρχαίας ελληνικής γραμματείας με φρέσκια ματιά.

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Είκοσι νέοι καλλιτέχνες του τρίτου έτους της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών δοκιμάζουν να συναντηθούν στο δικό μας παρόν με την «Αντιγόνη», σε δύο παραστάσεις, τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 στις 9 το βράδυ. Η σπουδαία τραγωδία του Σοφοκλή ανεβαίνει στο Υποσκήνιο Β΄ Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σε μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη, σκηνοθεσία Μαρίας Σαββίδου, κοστούμια του Αντώνη Βολανάκη, φωτισμούς του Αλέκου Αναστασίου, μουσική του Μιχάλη Λατουσάκη και χορογραφία-κίνηση της Χριστίνας Σουγιουλτζή.

Η ιστορία αφηγείται το δραματικό τέλος του βασιλικού οίκου μιας πόλης, ενώ, έχοντας αυτό ως αφορμή, συνδιαλέγεται, με την έννοια του δικαίου. Πρόκειται στην πραγματικότητα για την εσωτερικευμένη μάχη μεταξύ νόμου και ηθικής, που παλεύουν μέσα στην ανθρώπινη συνείδηση. Συγχρόνως,ταυτίζει με το κοινό συμφέρον και, ως εκ τούτου, προσδιορίζει και διαμορφώνει το πολίτευμά της Δημοκρατίας. Προτάσσοντας τον «χορό», την Πόλη, ως το κύριο πρόσωπο του δράματος, οι ηθοποιοί ενσαρκώνουν όλα τα πρόσωπά του, τα «αφηγούνται» και τα υπερασπίζονται ως αυτοί που είναι, δηλαδή ως ένα σύνολο νέων ανθρώπων. Δοκιμάζουν να ανακαλύψουν τη δική τους, σύγχρονη θεατρική γλώσσα διατηρώντας παράλληλα στο ακέραιο, τη δομή αυτού του εμβληματικού για τον δυτικό πολιτισμό έργου.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να βρείτε στο megaron.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Studio new star art cinema: Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις της θεατρικής σκηνής του Δήμου Αβδελιώδη

Ένα έργο στα αρχαία ελληνικά και μία σύνθεση διηγημάτων του Παπαδιαμάντη είναι οι δύο παραγωγές του χώρου οι οποίες κατεβάζουν σύντομα αυλαία.

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει Βιζυηνό στις τελευταίες Παραβάσεις της σεζόν στο ΚΠΙΣΝ

Η σειρά θεατρικών αναλογίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" ολοκληρώνεται με τη σκηνική ανάγνωση του έργου - ύμνος του Γεώργιου Βιζυηνού στον άνθρωπο και τη φιλία.

Το "Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς" κατεβάζει αυλαία

Λίγες παραστάσεις απομένουν ακόμη για την επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Χρόνη Μίσσιου στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.

"Reunion the musical": Μαντώ, Πωλίνα, Βόσσου, Μπίγαλης και Αγγέλου στο νέο μιούζικαλ της Θέμιδος Μαρσέλλου

Η νέα παράσταση της σκηνοθέτριας των λαμπερών παραγωγών έρχεται τον Μάιο στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, με ένα υπέροχο καστ στους ρόλους πέντε διαφορετικών ανθρώπων που ενώνονται από μια διαθήκη.

Έτοιμοι για το Athens Comedy Festival 2024;

Η γιορτή γέλιου της πόλης επανέρχεται στις 30 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". 4 μέρες σε 4 αίθουσες, με περισσότερες από 30 παραστάσεις και περισσότερους από 80 κωμικούς.

Φεστιβάλ Αθηνών: Τι θα δούμε στη φετινή γιορτή του καλοκαιριού

Στην Πειραιώς 260, στα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου αλλά και σε άλλους χώρους, θεατρικούς και μη, δίνουμε το καθιερωμένο ραντεβού μας με το Φεστιβάλ Αθηνών. Εμείς χαρτογραφήσαμε το θεατρικό και χορευτικό του πρόγραμμα και σας δίνουμε μια πρώτη γεύση.