Νέοι ερμηνευτές συνομιλούν με τις «Ικέτιδες» στο λόφο των Νυμφών

Η παράσταση της καλλιτεχνικής ομάδας Musical Arts on Stage performers δίνουν μουσικοθεατρική υφή στο έργο του Αισχύλου σε μια ιδιαίτερη τοποθεσία στην Πνύκα.

Νέοι ερμηνευτές συνομιλούν με τις «Ικέτιδες» στο λόφο των Νυμφών

Τους γνωρίσαμε με το West Side Story το 2017, ακολούθησε το «Βαρή φορτίο η αγάπη» το 2018 και το «Παιδικό Δωμάτιο» το 2019. Ο λόγος για την καλλιτεχνική ομάδα Stage Young Performers της Musical Arts on Stage, γνωστοί ως M.A.S., που «Οι δυσχερείς συνθήκες και η αγωνία για την υγεία, μας μετατόπιζε συχνά από τη θέση των καλλιτεχνών-δημιουργών στη θέση των “Ικετιδών”. Νιώσαμε, λοιπόν, ικέτες και ικέτιδες, άτομα σε ανάγκη και ξένοι». Έτσι, γεννήθηκε η παράσταση «Ικέτιδες» του Αισχύλου σε μία μουσικοθεατρική εκδοχή που συνδυάζει τους κώδικες του μουσικού, του σωματικού και του ανθρωπολογικού θεάτρου με την παραδοσιακή φωνητική μουσική, τη σύγχρονη αρμονία και τους ηλεκτρακουστικούς ήχους της επί σκηνής άρπας.

Νέοι ερμηνευτές συνομιλούν με τις «Ικέτιδες» στο λόφο των Νυμφών - εικόνα 1

Σε μία ξεχωριστή τοποθεσία, το λόφο των Νυμφών στην Πνύκα, θα δώσουν στο σύνολο τρεις παραστάσεις κατά το τριήμερο 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου, υπό τη φιλοξενία του Κέντρου Επισκεπτών Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η σκηνοθέτις Θάλεια Μαρί Παπαδοπούλου, η οποία έχει αναλάβει παράλληλα τη δραματουργική επεξεργασία (μαζί με τον Δημήτρη Ντάσκα), τη μουσική επιμέλεια (διασκευές) και την κινησιολογία, μας καλεί να δούμε και να ακούσουμε τη συνομιλία της καλλιτεχνικής της ομάδας με τις «Ικέτιδες», με τις έννοιες της ελευθερίας, της προσφυγιάς, των κοινωνικών ανισοτήτων, του ρατσισμού και της δημοκρατίας να λαμβάνουν εξέχουσα θέση. Στο τέλος της κάθε βραδιάς το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει τον ουρανό με το τηλεσκόπιο Δωρίδη στο λόφο της Πνύκας. Τη χορογραφία υπογράφει η σκηνοθέτις με την Ralitza Vladimirova, τις μουσικές συνθέσεις και την ζωντανή εκτέλεση της ηλεκτροακουστικής άρπας η Μαρία Χριστίνα Χάρπερ. Ερμηνεύουν οι Αγγελική Παντελεάκου, Πάνος Θεοδωρακόπουλος, Δημήτρης Νικολόπουλος, Ντέμη Παλατσίδη, Κατιάννα Γκαραβέλα, Τάσος Αγγελόπουλος.

Οι κρατήσεις και η προαγορά εισιτηρίων γίνεται τηλεφωνικώς στους αριθμούς 210 3490160, 210 3490055 και 6970885692, ή μέσω μηνύματος στη σελίδα της ομάδας στο Facebook.

Περισσότερες πληροφορίες

Ικέτιδες

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 75 '

Τα μέλη της νεανικής ομάδας, μπαίνοντας στη θέση των «Ικετιδών» του Αισχύλου, θέτουν ερωτήματα για την ελευθερία, τη δημοκρατία, τον ρατσισμό, το προσφυγικό και τις κοινωνικές ανισότητες σε μια παράσταση που συνδέει το χθες με το σήμερα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.