Το «Κορίτσι που γίνεται γορίλας και άλλες ιστορίες ανάρρωσης» κάνει ντεμπούτο στη σκηνή

Η παράσταση στην οποία μία Αγγλίδα, μία Δανή, ένας Νιγηριανός και ένας Σκωτσέζος θα σε διδάξουν τις έννοιες της ορατότητας, της αποδοχής και της συμπερίληψης.

Το «Κορίτσι που γίνεται γορίλας και άλλες ιστορίες ανάρρωσης» κάνει ντεμπούτο στη σκηνή

Οι σκηνοθέτες Βίκυ Αδάμου και Χρήστος Καπενής εμπνέονται από τις προσωπικές ιστορίες της Jacqui, της Elisabeth, του Odi και του Ron που περιγράφονται στο βιβλίο «Ζώντας με τις φωνές: 50 ιστορίες ανάρρωσης», προσθέτουν τη δική τους, και καταλήγουν να δημιουργούν μια ωδή για την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση στην παράσταση «Το κορίτσι που γίνεται γορίλας και άλλες ιστορίες ανάρρωσης» που παίζεται στα Πρώην Πλεκτήρια - Υφαντήρια Αθηνών. Μια παράσταση με διόλου ασυνήθιστη θεματική θα έλεγε κανείς.

Το «Κορίτσι που γίνεται γορίλας και άλλες ιστορίες ανάρρωσης» κάνει ντεμπούτο στη σκηνή - εικόνα 1

Όπως υποστηρίζει η Jacqui, όταν η ερώτηση «τι δεν πάει καλά με εσένα;» αντικατασταθεί από την επίσης ερώτηση «τι σου συνέβη;», θα είμαστε σε πλεονεκτικότερη θέση να καταλάβουμε τι εστί να είσαι ανθρώπινος. Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, πως δεν είναι καθόλου τυχαίο που η παράσταση ανεβαίνει με τη συνεργασία του Ελληνικού Δικτύου «Ακούγοντας Φωνές» και με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία «Λόγω ψυχής».

Το «Κορίτσι που γίνεται γορίλας και άλλες ιστορίες ανάρρωσης» κάνει ντεμπούτο στη σκηνή - εικόνα 2

Παράλληλα, το έργο, που παίζεται στις 13, 17-20, και 24-26 Σεπτεμβρίου, δίνει στους θεατές τη δυνατότητα μιας «αυξημένης παρακολούθησης». Ειδικότερα, με τη συμβολή του Βασίλη Αποστολάκη, 6 κάμερες καταγράφουν τη δράση στους εσωτερικούς χώρους, οι οποίοι δεν είναι ορατοί στο κοινό. Με αυτόν τον τρόπο, ο θεατής επωφελείται της παράλληλης δράσης και διευρύνει τη σκηνική αλλά και θεματική του αντίληψη, ενώ η παράσταση κερδίζει σε ρυθμό και ροή, προκαλώντας μία αίσθηση εσωτερικότητας.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Δίκτυο «Ακούγοντας φωνές» και σε δράσεις αναδάσωσης.

Περισσότερες πληροφορίες

Το κορίτσι που γίνεται γορίλας και άλλες ιστορίες ανάρρωσης

  • Performance
  • Διάρκεια: 75 '

Μέσα από τις μαρτυρίες τεσσάρων ανθρώπων που άκουγαν φωνές από το βιβλίο «Ζώντας με τις φωνές: 50 ιστορίες ανάρρωσης», η παράσταση μιλά για την αποδοχή, τη συμπερίληψη και την ορατότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
24/04/2024

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.