Το «Κορίτσι που γίνεται γορίλας και άλλες ιστορίες ανάρρωσης» κάνει ντεμπούτο στη σκηνή

Η παράσταση στην οποία μία Αγγλίδα, μία Δανή, ένας Νιγηριανός και ένας Σκωτσέζος θα σε διδάξουν τις έννοιες της ορατότητας, της αποδοχής και της συμπερίληψης.

Το «Κορίτσι που γίνεται γορίλας και άλλες ιστορίες ανάρρωσης» κάνει ντεμπούτο στη σκηνή

Οι σκηνοθέτες Βίκυ Αδάμου και Χρήστος Καπενής εμπνέονται από τις προσωπικές ιστορίες της Jacqui, της Elisabeth, του Odi και του Ron που περιγράφονται στο βιβλίο «Ζώντας με τις φωνές: 50 ιστορίες ανάρρωσης», προσθέτουν τη δική τους, και καταλήγουν να δημιουργούν μια ωδή για την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση στην παράσταση «Το κορίτσι που γίνεται γορίλας και άλλες ιστορίες ανάρρωσης» που παίζεται στα Πρώην Πλεκτήρια - Υφαντήρια Αθηνών. Μια παράσταση με διόλου ασυνήθιστη θεματική θα έλεγε κανείς.

Το «Κορίτσι που γίνεται γορίλας και άλλες ιστορίες ανάρρωσης» κάνει ντεμπούτο στη σκηνή - εικόνα 1

Όπως υποστηρίζει η Jacqui, όταν η ερώτηση «τι δεν πάει καλά με εσένα;» αντικατασταθεί από την επίσης ερώτηση «τι σου συνέβη;», θα είμαστε σε πλεονεκτικότερη θέση να καταλάβουμε τι εστί να είσαι ανθρώπινος. Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, πως δεν είναι καθόλου τυχαίο που η παράσταση ανεβαίνει με τη συνεργασία του Ελληνικού Δικτύου «Ακούγοντας Φωνές» και με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία «Λόγω ψυχής».

Το «Κορίτσι που γίνεται γορίλας και άλλες ιστορίες ανάρρωσης» κάνει ντεμπούτο στη σκηνή - εικόνα 2

Παράλληλα, το έργο, που παίζεται στις 13, 17-20, και 24-26 Σεπτεμβρίου, δίνει στους θεατές τη δυνατότητα μιας «αυξημένης παρακολούθησης». Ειδικότερα, με τη συμβολή του Βασίλη Αποστολάκη, 6 κάμερες καταγράφουν τη δράση στους εσωτερικούς χώρους, οι οποίοι δεν είναι ορατοί στο κοινό. Με αυτόν τον τρόπο, ο θεατής επωφελείται της παράλληλης δράσης και διευρύνει τη σκηνική αλλά και θεματική του αντίληψη, ενώ η παράσταση κερδίζει σε ρυθμό και ροή, προκαλώντας μία αίσθηση εσωτερικότητας.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Δίκτυο «Ακούγοντας φωνές» και σε δράσεις αναδάσωσης.

Περισσότερες πληροφορίες

Το κορίτσι που γίνεται γορίλας και άλλες ιστορίες ανάρρωσης

  • Performance
  • Διάρκεια: 75 '

Μέσα από τις μαρτυρίες τεσσάρων ανθρώπων που άκουγαν φωνές από το βιβλίο «Ζώντας με τις φωνές: 50 ιστορίες ανάρρωσης», η παράσταση μιλά για την αποδοχή, τη συμπερίληψη και την ορατότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Παράταση για το "Σπιρτόκουτο-The Musical" στη Στέγη

Η παράσταση "Σπιρτόκουτο The Musical" βασισμένη στη θρυλική ταινία "Σπιρτόκουτο" του Γιάννη Οικονομίδη. δεν είναι ένα συνηθισμένο μιούζικαλ. Είναι ένα πολλαπλό στοίχημα που πέτυχε και συνεχίζει στη σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2022

Ξεκινά η ερευνητική "Αντιγόνη" του Χάρη Φραγκούλη

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Χάρης Φραγκούλης μας καλεί σε μια μη κλασική ανάγνωση της "Αντιγόνης" αποτέλεσμα πολύμηνης δουλειάς μιας19μελούς υποκριτικής ομάδας σε κλειστό χώρο.

Οι νέες θεατρικές παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις θεατρικές παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 8 έως 14 Δεκεμβρίου και ξεχωρίζουν.

Σπουδαίοι φιλόσοφοι και η κοινωνική θέση της γυναίκας στο επίκεντρο δύο χορευτικών ραντεβού

Πρεμιέρα για την παράσταση της Μαρίας Κολιοπούλου σε νέο χώρο στην Κυψέλη και της Εύης Δημητρίου στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".

Το κουκλόσπιτο

Ο Δημήτρης Τάρλοου σκηνοθετεί και μεταφράζει το ιψενικό έργο ως μια ιστορία του σήμερα, εστιάζοντας στην ψευδαίσθηση μιας συζυγικής και οικογενειακής θαλπωρής που θρυμματίζεται βίαια.

Οικόπεδα με θέα

Ο Αμερικανός δραματουργός κάνει ωραίο θέατρο πάνω στον αμοραλισμό του οικονομικού συστήματος και ο Χανιωτάκης το αποδίδει σε μια καλοπαιγμένη, ατμοσφαιρική, αλλά και κάπως νωχελική παράσταση.

"TheARtro": Η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη μιλάει για την πρώτη παράσταση επαυξημένης πραγματικότητας

Παρακολουθήσαμε την πρώτη παράσταση "επαυξημένη" με ψηφιακές πληροφορίες που παρουσιάστηκε στην Ελλάδα μέσα από το καινοτόμο ερευνητικό έργο "TheARtro" που στοχεύει στην προσβασιμότητα και τον θεατρικό τουρισμό και μιλήσαμε με τη σκηνοθέτιδα και επιστημονική υπεύθυνη με πρωτοβουλία της οποίας ξεκίνησε.