Βρες το δικό σου ρόλο στο PoRtaL του Πολυχώρου Vault

Το πρώτο φεστιβάλ διαδραστικού παιχνιδιού ρόλων, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και όποιος δεν παίξει έχει ήδη χάσει.

Βρες το δικό σου ρόλο στο PoRtaL του Πολυχώρου Vault

Τα Role Playing Games (R.P.G) αποτελούν τάση, που με αφετηρία το Ζάγκρεμπ της Κροατίας ξεκίνησε το 2013 το ταξίδι της για να κατακτήσει τον κόσμο. Αυτή τη διαδρομή γιορτάζει ο πολυχώρος VAULT το τριήμερο 10 έως 12 Σεπτεμβρίου, ανοίγοντας για πρώτη φορά την αγκαλιά του στο PoRtaL, ένα φεστιβάλ που αποτελεί ετήσιο πόλο έλξης όσων μοιράζονται το πάθος τους για το Live Action Role Play Game (L.A.R.P.)

Θα ήταν τουλάχιστον ελλιπής ο ορισμός του L.A.R.P. ως ένα διαδραστικό παιχνίδι, όπου οι παίκτες με τη βοήθεια αμφιέσεων και αξεσουάρ αναπαριστούν χαρακτήρες. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με ένα παιχνίδι! Πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο, η συμβολή του οποίου στην εκπαίδευση, την ψυχοθεραπεία, τον καλλιτεχνικό χώρο, είναι γεγονός. Όλοι αυτοί οι κλάδοι συσπειρώνονται στο φέτινο PoRtaL και μέσα από τις ομιλίες Ελλήνων καθώς και Ευρωπαίων εκπροσώπων συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή του L.A.R.P..

Βρες το δικό σου ρόλο στο PoRtaL του Πολυχώρου Vault - εικόνα 1

Οποιοσδήποτε θα συμφωνούσε πως πρόκειται για ένα φεστιβάλ συνώνυμο της καινοτομίας. Και ποια στέγη είναι η ιδανικότερη για να φιλοξενήσει ένα φεστιβάλ τόσο πολύχρωμο και εναλλακτικό; Μια από τις σημαντικότερες «off-Broadway» σκηνές της Αθήνας, ο πολυχώρος Vault Theater Plus ανέκαθεν στήριζε εναλλακτικές δράσεις και έδινε χώρο -κυριολεκτικά και μεταφορικά- σε κάθε είδους καλλιτεχνική έκφραση. Υποδεχόμενο στη σκηνή του αυτό το διεθνές φεστιβάλ θέλει να δηλώσει πως παρά τον ενάμιση χρόνο εκτός λειτουργίας, η φιλοσοφία παραμένει η ίδια.

Εάν αγαπάς τα R.P.G. (Role Playing Games), είσαι improve ηθοποιός, έχεις παίξει L.A.R.P., ή απλά θέλεις να διευρύνεις τους ορίζοντές σου και να μυηθείς στον μαγικό κόσμο του PoRtaL, αυτό το φεστιβάλ έχει μια θέση για εσένα.

Περισσότερες πληροφορίες

Vault

Μελενίκου 26

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"When our eyes touch" στον Χώρο Τέχνης O.art.ath

Η νέα σόλο παράσταση της χορογράφου Μαρίας Κολιοπούλου διερωτάται αν το άγγιγμα είναι μια πράξη αντίστασης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/11/2022

Οι πρώτες φωτογραφίες της παράστασης "Κατάστρωμα Α" με τον Γιάννη Κότσιρα στο Ακροπόλ

Μαζί με τους ηθοποιούς Γιώργο Γάλλο, Άρης Τρουπάκης και Νάνσυ Μπούκλη, ταξιδεύουν το κοινό σε μια βραδιά γεμάτη από τραγούδια και ξεχωριστές ερμηνείες.

"Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία" στο θέατρο Δρόμος

Τρία από τα εννέα κείμενα που περιλαμβάνονται στο ομώνυμο έργο-καταγγελία για τη θέση της γυναίκας των Φράνκα Ράμε και Ντάριο Φο, παρουσιάζονται σε μία παράσταση: "Μια γυναίκα μόνη", "Μονόλογος της πουτάνας στο φρενοκομείο", "Εγώ, η Ουλρίκε Μάινχοφ, καταγγέλω".

Φένια Παπαδόδημα και Γεράσιμος Γεννατάς συμπράττουν σε μια παράσταση για τον Σεφέρη

Mία μουσική παράσταση που συνομιλεί με την ψηφιακή ζωγραφική του Γιώργου Κόρδη, το πρόσωπο και το έργο του νομπελίστα Γιώργου Σεφέρη και αληθινές μαρτυρίες προσφύγων στο θέατρο Ελέρ.

Δίνουμε "Τα ρέστα μας" για stand up comedy του Γιώργου Καραμανλή και του Μιχάλη Πρέκα

Οι ανερχόμενοι κωμικοί ενώνουν τα καλύτερα αστεία τους και δίνουν ρέστα στη σκηνή του Nomads Athens με ελεύθερη είσοδο.

"Εφημερία": Η πολυσυζητημένη κουκλοθεατρική παράσταση για ενήλικες συνεχίζει

Η θερμή ανταπόκριση του κοινού φέρνει την ομάδα Κέντρο Βάρους ξανά στη σκηνή του Faust με την κουκλοθεατρική παράσταση "Εφημερία" που ενθουσίασε το ενήλικο κοινό.

Σταύρος Τσακίρης: "Οι ίδιοι εξουσιαστές οπλίζουν το χέρι του θύτη και οι ίδιοι δημιουργούν το θύμα στήνοντας τους το ίδιο δόκανο"

Με νέα διάθεση και ανανεωμένη ματιά προσέγγισε ο Σταύρος Τσακίρης τον "Βόιτσεκ" ο Γκέοργκ Μπίχνερ. Διαβάστε όσα μας είπε με αφορμή τις παραστάσεις στο θέατρο Πόλη.