Ένας Άγγλος κι ένας Σκωτσέζος έρχονται να τραντάξουν την Αθήνα (στα γέλια)

Ο Ράσελ Κέιν και ο Ντάνιελ Σλος, δύο κωμικοί της νέας γενιάς με ιδιαίτερα ιδιοσυγκρασιακή σκηνική παρουσία επισκέπτονται για πρώτη φορά τη χώρα μας.

Ένας Άγγλος κι ένας Σκωτσέζος έρχονται να τραντάξουν την Αθήνα (στα γέλια)

Ολο και πιο συχνά μεγάλα ονόματα της διεθνούς stand up σκηνής περιλαμβάνουν την Ελλάδα στις περιοδείες τους. Αυτήν τη φορά δύο Βρετανοί, ο Ράσελ Κέιν και ο Ντάνιελ Σλος, που έχουν κερδίσει κοινό και κριτικούς με τον ακομπλεξάριστο αυτοσαρκασμό τους, πατάνε αθηναϊκό έδαφος και μας υπόσχονται ακράτητο γέλιο.

Ένας Άγγλος κι ένας Σκωτσέζος έρχονται να τραντάξουν την Αθήνα (στα γέλια) - εικόνα 1

Το διήμερο 13-14 Σεπτεμβρίου κάνει την εμφάνιση του στο θέατρο Άλσος, ο μόλις 30χρονος Σκωτσέζος Ντάνιελ Σλος. Ξεχώρισε από πολύ νεαρή ηλικία, καθώς έγινε ο νεότερος κωμικός στην ιστορία του Γουέστ Εντ που εμφανίστηκε με δικό του σόλο, μόλις στα 19 του. Η καριέρα του συνεχίστηκε με πολλές εμφανίσεις στα μεγαλύτερα αμερικανικά δίκτυα («Conan», Comedy Central's «Drunk History», «Comedy Roast Battles»), έξι σόλο σεζόν στη Νέα Υόρκη, δύο comedy specials στο Netflix («Jigsaw», «Dark») και ρεκόρ 300 παραστάσεων σε 40 χώρες, με το «Χ». Γνωστός για την τόλμη του να αγγίζει ταμπού και σκοτεινά θέματα, προσωπικά και κοινωνικά, παρουσιάζει στην Αθήνα τη νέα του παράσταση «Hubris». Συνοδοιπόρος και special guest στο σόου του είναι ο κωμικός και καλύτερός του φίλος Kai Humphries.

Με χαρακτηριστικό την πρωτοφανή του ενέργεια επί σκηνής, όπως μαρτυρά και ο τίτλος της νέας του παράστασης «The Fast and The Curious», ο Βρετανός Ράσελ Κέιν θα εμφανιστεί στο «Gazarte Roof Stage», στις 15 Σεπτεμβρίου. Μπορεί η πανδημία να εμπόδισε την περσινή επίσκεψή του, αλλά εκείνος επέστρεψε δριμύτερος. Με αναρίθμητες τηλεοπτικές εμφανίσεις (BBC's «Live at the Apollo») κι ένα βιβλίο, το ευφυές «The humorist», στο ενεργητικό του έγινε ο πρώτος κωμικός στην ιστορία που κατέκτησε την ίδια χρονιά το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Τεχνών του Εδιμβούργου (Edinburgh Festival Fringe), το πιο ακριβοθώρητο βραβείο κωμωδίας στη Μεγάλη Βρετανία, και το αντίστοιχο βραβείο στο Φεστιβάλ Κωμωδίας της Μελβούρνης (Barry Award). Στο σπιντάτο και προκλητικό σόλο του εμπνέεται από τις εθνικές ταυτότητες και τα στερεότυπά τους, τους ανθρώπους στη ζωή του και την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα, πλάθοντας μια εξωφρενική βραδιά stand up comedy.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.