Η συνεργασία ΚΘΒΕ και θεάτρου Regensburg για την ανάδειξη της νέας γενιάς δραματουργών δεν είναι άλλος ένας μύθος

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ενώνει τις δυνάμεις του με το Regensburg της Γερμανίας, προκειμένου να αναζητήσουν από κοινού το σύγχρονο ελληνικό θεατρικό έργο, που θα φέρει τα πάνω-κάτω.

Η συνεργασία ΚΘΒΕ και θεάτρου Regensburg για την ανάδειξη της νέας γενιάς δραματουργών δεν είναι άλλος ένας μύθος

Το ευρωπαϊκό θέατρο, συγκλονισμένο από τον δυναμικό και μυστηριώδη χαρακτήρα του αρχαίου δράματος, ανυπομονεί να περιπλανηθεί στα μονοπάτια των νέων αφηγήσεων, των καινοτόμων οπτικών και των εμπνευσμένων δραματουργιών των σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών. Έτσι, προκειμένου να γευτούν τους καρπούς της σύγχρονης θεατρικής γραφής, το ΚΘΒΕ, σε συνεργασία με το Regensburg, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Klaus Kusenberg διοργανώνουν το πρότζεκτ MYTHOS?!. Η ιδέα για το συγκεκριμένο εγχείρημα, που συνοδεύεται από Φεστιβάλ, γεννήθηκε εντός του 2021, και σταδιακά υλοποιήθηκε με την ελπίδα ότι θα προκύψουν ευρηματικά θεατρικά έργα που θα συναρπάσουν την κριτική επιτροπή κατά την ανάγνωση και το θεατρόφιλο κοινό κατά την παρουσίασή τους επί σκηνής.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό όπου σύγχρονα ελληνικά έργα θα κριθούν από σπουδαίους θεατρανθρώπους από την Ελλάδα και τη Γερμανία. Το έργο που θα αναδειχθεί ανώτερο με βάση την κριτική της επιτροπής ίσως τελικά δεν φέρει τα πάνω-κάτω αλλά τα κάτω-πάνω. Πώς θα γίνει αυτό; Το έργο που θα ξεχωρίσει θα μεταφραστεί στα γερμανικά και θα ανέβει στη σκηνή του θεάτρου Regensburg, πλαισιωμένο από ένα πολυδιάστατο παράλληλο πρόγραμμα, που θα λειτουργήσει ως κρίκος, συνδέοντας τη Θεσσαλονίκη και το Regensburg σε έναν κοινό διαδικτυακό τόπο με την τεχνική στήριξη της ArtBOX Creative Arts Management.

Επιθυμείς να συναγωνιστείς τους σύγχρονους δραματουργούς και να διεκδικήσεις μια εκ των τριών κορυφαίων θέσεων; Δήλωσε συμμετοχή ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.
Στη μεγάλη γιορτή της δραματουργίας, μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε. Αρκεί να θεωρεί ότι αυτό που θέλει να πει, αξίζει να ακουστεί σε όλη την Ευρώπη. Δεν τίθενται περιορισμοί ως προς τη θεματική των έργων. Ωστόσο, για την παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου έργου ο αριθμός των συμμετεχόντων ηθοποιών περιορίζεται στους τέσσερις. Προϋποτίθεται ακόμη, ότι το έργο δεν έχει παρουσιαστεί προηγουμένως σε άλλη θεατρική σκηνή και δεν έχει εκδοθεί ή κυκλοφορήσει σε οποιαδήποτε έντυπη μορφή ή ηλεκτρονική πλατφόρμα. Οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν παρά να καταθέσουν το έργο τους στην ελληνική γλώσσα, συνοδευόμενο από μια πρόχειρη μετάφραση στην αγγλική. Το αρχείο αποστέλλεται σε μορφή pdf, όπου θα περιλαμβάνονται τα στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και e-mail) του δημιουργού, στην ηλεκτρονική διεύθυνση mythos@theaterregensburg.de με την ένδειξη «MYTHOS?!», έως τις 15 Νοεμβρίου 2021. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη, η δεύτερη και η τρίτη θέση επιβραβεύονται από το χρηματικό έπαθλο των 3.500, 2.500 και 1.500 ευρώ αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι "Στρακαστρούκες" του Δημήτρη Σαμόλη ανεβαίνουν στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια

Ο ηθοποιός και τραγουδοποιός παρουσιάζει το πρώτο θεατρικό του έργο, που βάζει την "αγία ελληνική οικογένεια" στο μικροσκόπιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/09/2023

"Δον Κιχώτης": Ουκρανικό μπαλέτο με σπανιόλικο πάθος στο Ηρώδειο

Η Εθνική Όπερα της Οδησσού μάς προσκαλεί σε μια μοναδική βραδιά κλασικού χορού όπου η ορχήστρα και οι καταξιωμένοι χορευτές της ζωντανεύουν το διάσημο έργο για μπαλέτο του Λούντβιχ Μίνκους, που εμπνέεται από το ομότιτλο έργο του Θερβάντες.

"Ζάχαρη": Η μαύρη κωμωδία των Elephas Tiliensis επιστρέφει

Το πρώτο έργο του Δημήτρη Αγαρτζίδη αποκαλύπτει και ξεδιαλύνει τα μπερδεμένα νήματα των οικογενειακών μυστικών.

"Τα κατασκευασμένα συμφέροντα": Η νέα παράσταση του Γιάννη Καλαβριανού ανεβαίνει στο Θέατρο Τέχνης-Κάρολος Κουν

Η κλασική, επίκαιρη κωμωδία του Χαθίντο Μπεναβέντε ανεβαίνει σε μια ενδιαφέρουσα διασκευή με αμιγώς γυναικείο καστ.

Οι θεατρικές παραστάσεις που ανεβαίνουν ξανά στο σανίδι την εβδομάδα 28/9-4/10

Είκοσι τέσσερις παραστάσεις για όλα τα γούστα επανέρχονται στις σκηνές της Αθήνας, έπειτα από την πετυχημένη πορεία που είχαν την προηγούμενη σεζόν, δίνοντας την ευκαιρία στο θεατρόφιλο κοινό να τις παρακολουθήσει ξανά ή για πρώτη φορά.

"Felicità": Η Μυρτώ Αλικάκη πρωταγωνιστεί στο έργο της Σεμίνας Διγενή

Στο Θέατρο Αλκυονίς παρουσιάζεται η θεατρική μεταφορά του τρίτου μυθιστορήματος της γνωστής συγγραφέα και δημοσιογράφου, όπου παίζεται ένα επικίνδυνο παιχνίδι.

"Μίνιμαλ": Η Ήρα Κατσούδα μάς χαρίζει στιγμές γέλιου για δεύτερη χρονιά

Η κωμική παράσταση, μετά τη μεγάλη περσινή της επιτυχία, επιστρέφει για τη χειμερινή σεζόν 2023-24.