Η συνεργασία ΚΘΒΕ και θεάτρου Regensburg για την ανάδειξη της νέας γενιάς δραματουργών δεν είναι άλλος ένας μύθος

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ενώνει τις δυνάμεις του με το Regensburg της Γερμανίας, προκειμένου να αναζητήσουν από κοινού το σύγχρονο ελληνικό θεατρικό έργο, που θα φέρει τα πάνω-κάτω.

Η συνεργασία ΚΘΒΕ και θεάτρου Regensburg για την ανάδειξη της νέας γενιάς δραματουργών δεν είναι άλλος ένας μύθος

Το ευρωπαϊκό θέατρο, συγκλονισμένο από τον δυναμικό και μυστηριώδη χαρακτήρα του αρχαίου δράματος, ανυπομονεί να περιπλανηθεί στα μονοπάτια των νέων αφηγήσεων, των καινοτόμων οπτικών και των εμπνευσμένων δραματουργιών των σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών. Έτσι, προκειμένου να γευτούν τους καρπούς της σύγχρονης θεατρικής γραφής, το ΚΘΒΕ, σε συνεργασία με το Regensburg, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Klaus Kusenberg διοργανώνουν το πρότζεκτ MYTHOS?!. Η ιδέα για το συγκεκριμένο εγχείρημα, που συνοδεύεται από Φεστιβάλ, γεννήθηκε εντός του 2021, και σταδιακά υλοποιήθηκε με την ελπίδα ότι θα προκύψουν ευρηματικά θεατρικά έργα που θα συναρπάσουν την κριτική επιτροπή κατά την ανάγνωση και το θεατρόφιλο κοινό κατά την παρουσίασή τους επί σκηνής.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό όπου σύγχρονα ελληνικά έργα θα κριθούν από σπουδαίους θεατρανθρώπους από την Ελλάδα και τη Γερμανία. Το έργο που θα αναδειχθεί ανώτερο με βάση την κριτική της επιτροπής ίσως τελικά δεν φέρει τα πάνω-κάτω αλλά τα κάτω-πάνω. Πώς θα γίνει αυτό; Το έργο που θα ξεχωρίσει θα μεταφραστεί στα γερμανικά και θα ανέβει στη σκηνή του θεάτρου Regensburg, πλαισιωμένο από ένα πολυδιάστατο παράλληλο πρόγραμμα, που θα λειτουργήσει ως κρίκος, συνδέοντας τη Θεσσαλονίκη και το Regensburg σε έναν κοινό διαδικτυακό τόπο με την τεχνική στήριξη της ArtBOX Creative Arts Management.

Επιθυμείς να συναγωνιστείς τους σύγχρονους δραματουργούς και να διεκδικήσεις μια εκ των τριών κορυφαίων θέσεων; Δήλωσε συμμετοχή ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.
Στη μεγάλη γιορτή της δραματουργίας, μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε. Αρκεί να θεωρεί ότι αυτό που θέλει να πει, αξίζει να ακουστεί σε όλη την Ευρώπη. Δεν τίθενται περιορισμοί ως προς τη θεματική των έργων. Ωστόσο, για την παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου έργου ο αριθμός των συμμετεχόντων ηθοποιών περιορίζεται στους τέσσερις. Προϋποτίθεται ακόμη, ότι το έργο δεν έχει παρουσιαστεί προηγουμένως σε άλλη θεατρική σκηνή και δεν έχει εκδοθεί ή κυκλοφορήσει σε οποιαδήποτε έντυπη μορφή ή ηλεκτρονική πλατφόρμα. Οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν παρά να καταθέσουν το έργο τους στην ελληνική γλώσσα, συνοδευόμενο από μια πρόχειρη μετάφραση στην αγγλική. Το αρχείο αποστέλλεται σε μορφή pdf, όπου θα περιλαμβάνονται τα στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και e-mail) του δημιουργού, στην ηλεκτρονική διεύθυνση mythos@theaterregensburg.de με την ένδειξη «MYTHOS?!», έως τις 15 Νοεμβρίου 2021. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη, η δεύτερη και η τρίτη θέση επιβραβεύονται από το χρηματικό έπαθλο των 3.500, 2.500 και 1.500 ευρώ αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ματωμένα χώματα

Χωρίς να επιφυλάσσει ιδιαίτερες εκπλήξεις ή να καινοτομεί, η παράσταση του Γιώργου Παλούμπη πάνω στο εμβληματικό μυθιστόρημα καταφέρνει να επιβληθεί χάρη στο νεύρο, το δυναμισμό και τον ωραίο θίασο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
29/09/2022

Ιεροκλής Μιχαηλίδης - Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στον "Αμπιγιέρ"

Στη σκηνή του θεάτρου Τζένη Καρέζη ανεβαίνουν οι δύο σπουδαίοι ηθοποιοί τον Δεκέμβριο στο έργο του Ρόναλντ Χάργουντ, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Γιώργος Κουτλής: "Με τρομάζει το πώς έχει φτιαχτεί μία κοινωνία που έχει ολόκληρες γενιές ματαιωμένων ανθρώπων"

Μετά το "Παίζοντας το θύμα", ήρθαν "Οι Παίχτες", το "Talk Show", το "Όνειρο ενός γελοίου" και ο "Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι" που εκτόξευσαν τον Γιώργο Κουτλή στην επιτυχία μέσα σε δύο μόλις χρόνια. Πώς έφτασε στο θέατρο, τι ετοιμάζει και τι του αρέσει εκτός θεατρικής σκηνής;

Το Σινέ Φιλίπ... αλλιώς

Στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα περιλαμβάνονται εκδηλώσεις με χορό, μουσική, βιβλίο με σκοπό την προώθηση της τέχνης και του πολιτισμού.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

Συνεχίζεται το 10ο Φεστιβάλ Χειροποίητου και Ανακυκλώσιμου Θεάτρου

Όλα όσα θα δούμε το τελευταίο πενθήμερο του πρωτότυπου θεατρικού φεστιβάλ στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα στον Κεραμεικό.

Άρης Σερβετάλης - Έφη Μπίρμπα συνεχίζουν με το "Όνειρο ενός γελοίου" στο θέατρο Κιβωτός

Μετά την μεγάλη επιτυχία της καλοκαιρινής τους περιοδείας, οι δύο ηθοποιοί και συνδημιουργοί της ατμοσφαιρικής γεμάτης συμβολισμούς σκηνικής μεταφοράς του έργου του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, συνεχίζουν σε κλειστό θέατρο από τα τέλη Οκτωβρίου.