Όλη η Ελλάδα χορεύει στο ρυθμό του πρώτου Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού της Ρόδου

Το πρώτο φεστιβάλ σύγχρονου χορού στη Ρόδο είναι το ραντεβού του φετινού Αυγούστου που θα βάλει ολόκληρη τη Δωδεκάνησο στο ρυθμό του.

Όλη η Ελλάδα χορεύει στο ρυθμό του πρώτου Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού της Ρόδου

Από τις 9 εώς τις 11 Αυγούστου οι Dance Laboratory Rhodes (DLR), σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΑΠΡ) διοργανώνουν στη Ρόδο, το πρώτο φεστιβάλ σύγχρονου χορού, το οποίο θα φέρει κοντά ερασιτέχνες και επαγγελματίες, χορευτές, χορογράφους, ηθοποιούς ή μουσικούς και όλους όσους έλκονται από τη μαγεία της κίνησης και του σύγχρονου χορού.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ενίσχυση της πολιτιστικής προώθησης της Ρόδου και της πολιτιστικής αλληλεπίδρασης μεταξύ των Δωδεκανήσων. Στο πλαίσιό του, από τις 2 έως τις 8 Αυγούστου, δειξάγονται 4 σεμινάρια χορού, απευθυνόμενα σε κάθε επίπεδο και ηλικία, από χορευτές και χορογράφους διακεκριμένους σε διεθνές επίπεδο. Οι διδάσκοντες Δανάη και Διονύσιος, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Βαρβάρα Μπαρδακά και Μαρία Μανουκιάν, μέσα από τα σεμινάρια και τις παραστάσεις που παρουσιάζουν, στοχεύουν στην αφύπνιση του ανθρώπινου κορμιού καθώς και την εκπαίδευσή του σε ένα ανώτερο επίπεδο σκέψης και σωματικής έκφρασης.

Από τις 8 εώς τις 11 Αυγούστου, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει 4 ξεχωριστές βραβευμένες παραστάσεις, έργων βραβευμένων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Στις παραστάσεις ενώνουν τις δυνάμεις τους 30 χορευτές και μουσικοί από την Αθήνα, καθώς και Ρόδιοι δημιουργοί της πόλης, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα των DLR. Η μεγάλη αυτή γιορτή, θα κλείσει με ένα δημιουργικό σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί επάνω στη σκηνή.

Όλη η Ελλάδα χορεύει στο ρυθμό του πρώτου Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού της Ρόδου - εικόνα 1

Για τους DLR, την ομάδα των Ρόδιων καλλιτεχνών που εδώ και 7 χρόνια δραστηριοποιούνται στο νησί της Ρόδου, αλλά και στα Δωδεκάνησα ευρύτερα, επάνω στον τομέα της ανάδειξης των παραστατικών τεχνών, η δημιουργία είναι τρόπος ζωής. Σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίας Μανουκιάν, τα υψηλού επιπέδου θεάματα που προσφέρουν στο κοινό ανά τα χρόνια, ενεργοποιούν το νου και το σώμα. Η συστηματική παρακολούθησή τους ανοίγει νέα μονοπάτια σκέψης και δράσης στα άτομα που αρπάζουν την ευκαιρία να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις που προγραμματίζει η ομάδα με στόχο την καθιέρωση της Ρόδου ως σημείο συνάντησης διεθνών και εγχώριων χορευτών και χορογράφων. Το φετινό φεστιβάλ, φέρνει την ομάδα ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο, ενώ το στοίχημα εξαρτάται κυρίως από την ανταπόκριση του κοινού, το οποίο δεν έχει παρά να αφεθεί στο ρυθμό των πλέον κατάλληλων.

Για τους κατοίκους της Δωδεκανήσου που μοιράζονται την επιθυμία να λάβουν την απαραίτητη εκπαίδευση προκειμένου να απολαύσουν το φεστιβάλ, το Dance Laboratory Rhodes, συνεργαζόμενο με την Dodekanisos Seaways παρέχει 50% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια καθώς και μειωμένη διαμόνη σε συμβεβλημένα ξενοδοχεία-χορηγούς.

Πρώτο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού | Ρόδος, Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Διαγόρας-Τέντα | Για πληροφορίες, εγγραφές ή κρατήσεις θέσεων: 6947633151 & dancelaboratoryrhodes@gmail.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.