Αυτοί είναι οι καλλιτέχνες του Our Festival 7

Οι εμπνευστές του Our Festival 7 μας συστήνουν τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο πολυθεματικό φεστιβάλ.

Αυτοί είναι οι καλλιτέχνες του Our Festival 7

Το Our Festival 7 για έβδομη συνεχή χρονιά δίνει το καλοκαιρινό του ραντεβού στο κατάφυτο θέατρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό φεστιβάλ που από το 2015 δίνει την δυνατότητα σε ανεξάρτητες φωνές από όλο το φάσμα των τεχνών να μοιραστούν με το κοινό της Αθήνας το έργο τους. Πίσω από το Our Festival της ομάδας συλλογικού πολιτισμού «Εμείς» βρίσκεται μία ομάδα καλλιτεχνών που αναλαμβάνει κάθε χρόνο το σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτού του πολυθεματικού φεστιβάλ, με απώτερο σκοπό την ίδια τη συνάντηση της καλλιτεχνικής κοινότητας και την δημιουργία ενός αλληλέγγυου δικτύου καλλιτεχνών. Φέτος, για πρώτη φορά, και παρά τις υπάρχουσες προκλήσεις, καταφέρνει να φιλοξενήσει και τρείς δράσεις από το εξωτερικό ανοίγοντας έτσι τον διάλογο και με τη διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα. Οι εμπνευστές του Our Festival 7 μας συστήνουν τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο πολυθεματικό φεστιβάλ.

Αυτοί είναι οι καλλιτέχνες του Our Festival 7 - εικόνα 1
«Κοίτα, ανθρωπάκο»

Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης άνοιξε την Δευτέρα 26/7 με δύο δράσεις για παιδιά: τη θεατρική παράσταση «Μίλα και Σουτ» από την ομάδα Κοπέρνικος και το εργαστήρι ζωγραφικής Διάφανο από τη Μικρή. Παράλληλα, πραγματοποιείται και μία ακόμα δράση που συνδιαλέγεται με το χώρο της Ρεματιάς, το «Ηχοτοπίο άσκοπης μετακίνησης», ένα περιπατητικό ηχητικό έργο της Μελίσσας Κωτσάκη που το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ακούει κατά μόνας καθημερινά από τις 6. Η δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ (27/7) δίνει βήμα στο σώμα: η εικαστική performance «Homeward» του Φάνη Σακελλαρίου εξερευνά την ηθική στάση του ανθρώπου απέναντι στον κόσμο του, το «The flight from feeling» της Πωλίνας Ευαγγέλου από ένα σύνολο πέντε χορευτών αναζητά τα όρια της συνύπαρξης και το «Κοίτα, ανθρωπάκο» από τους A(r)CT εμπνέεται από το Άκου, Ανθρωπάκο! του Βίλχελμ Ράιχ για να μιλήσει για την ηθική κατάπτωση του ανθρώπου.

Αυτοί είναι οι καλλιτέχνες του Our Festival 7 - εικόνα 2
«Του νεκρού αδελφού»

Το Φτου ξελευθερία! Για όλους; είναι ένα διήμερο βιωματικό εργαστήριο έκφρασης που απευθύνεται σε άτομα άνω των 60, εκείνη την ομάδα των συνανθρώπων μας που πιο πολύ επηρεάστηκαν από τους περιορισμούς της πανδημίας. Η μέρα συνεχίζει με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα: από τη σκοτεινή pop των Dance With Invisible Partners, θα φτάσουμε στην ονειρική και λαμπερή darksynth των Marva Von Theo για να ολοκληρώσουμε με τον ατμοσφαιρικό βαθύ ήχο των Τεφλόν. Στην καρδιά του Our Festival βρίσκουμε το ανατρεπτικό «Ανδρόγυνο»-μια στερεοτυπική φάρσα από κουρασμένες λέξεις και την Life After Death Theatre Company που έρχεται να σηκώσει το πέπλο πάνω από βαθιά ριζωμένα κοινωνικά στερεότυπα. Η Πέμπτη (29/7) ολοκληρώνεται με την προβολή του «The Spaces We Hold» των 3 in Resonance από τη Γερμανία, την οποία ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση με τους συντελεστές.

Αυτοί είναι οι καλλιτέχνες του Our Festival 7 - εικόνα 3
Τεφλόν

Στο «Connecting Body» των Γιώτας Πεκλάρη και Playground for the arts θα έχουμε την δυνατότητα να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες παραγωγής ήχου με κύριο εργαλείο το σώμα μας. Το εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα με ή χωρίς οπτική και ακουστική αναπηρία. Η «Αποθυμιά» από την ομάδα ΠάρΩδοι με ζωντανή μουσική επί σκηνής καθώς και η παράσταση «Του Νεκρού Αδερφο» της Εύη Σαρμή και των Art In Progress από τη Θεσσαλονίκη επιχειρούν νέες αναγνώσεις σε έργα άρρηκτα συνδεδεμένα με την παράδοση. Και οι δύο παραστάσεις θα είναι προσβάσιμες σε άτομα με ακουστική αναπηρία. Η τελευταία θεατρική παράσταση του φεστιβάλ έρχεται από την Ισπανία, «Today is Now» από τους ConClave Theater και θέτει το ερώτημα του τι σημαίνει να είσαι κυνηγός στον καπιταλιστικό κόσμο. Ακολουθούν δύο καυτά μουσικά live, οι Lust Call με μεθυστικές funk μελωδίες και οι ξεσηκωτικοί Third Eye Bizarre που υπόσχονται να απογειώσουν το σαββατόβραδό.

Αυτοί είναι οι καλλιτέχνες του Our Festival 7 - εικόνα 4
«The flight from feeling»

Η Κυριακή 1/8 ξεκινάει με «Ένα κουτάκι θέατρο», όπου οι Mind The Gap περιμένουν τους μικρούς μας φίλους για να κατασκευάσουν μικρές κουκλοθεατρικές σκηνές από κουτιά παπουτσιών. Το φεστιβάλ κλείνει μουσικά και πολύ ταξιδιάρικα! Οι Αγκουρέτο ensemble μας παρουσιάζουν Τα τραγούδια της πόλης από λιμάνι σε λιμάνι, ενώ το γυναικείο πολυφωνικό συγκρότημα Stringless θα μας ταξιδέψει a cappella με τη μοναδική του σκηνική παρουσία. Τη βραδιά θα κλείσουν οι Alonisma από Ελλάδα, Ιταλία και Γαλλία, με ήχο που αλωνίζει από τη φλογερή ανατολή έως την τζαζ δύση.

Η είσοδος στο Our Festival είναι ελεύθερη, αλλά θα χρειαστεί να προμηθευτείτε το δελτίο εισόδου σας από το viva.gr. Στο χώρο τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το Our Festival εντάσσεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς - Νύχτες Αλληλεγγύης και υλοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Χαλανδρίου και του ΥΠΠΟΑ.

Περισσότερες πληροφορίες

Our Festival 7

  • Φεστιβάλ

Το πρόγραμμα: Δευτ. 26/7 εργαστήριο για παιδιά (6 μ.μ.), «Μίλα και Σουτ», παιδική παράσταση (8.30 μ.μ.). Τρ. 27/7 «Homeward», εικαστική σωματική performance του Φ. Σακελλαρίου (9 μ.μ.), «The flight from feeling», χορός με την Π. Ευαγγέλου (9.45 μ.μ.), «Κοίτα, Ανθρωπάκο», σωματικό θέατρο της A(r)CT (10.30 μ.μ.). Τετ. 28/7 συναυλίες των Dance with Invisible Partners (9 μ.μ.), Marva Von Theo (10 μ.μ.), Tεφλόν (11 μ.μ.). Πέμ. 29/7 βιωματικό-θεατρικό εργαστήρι για άτομα 60+ (9 π.μ.), «Ανδρόγυνο - μια στερεοτυπική φάρσα από κουρασμένες λέξεις» των Life After Death Theatre Company (9 μ.μ.), «The spaces we hold», Short film - Sound Dance Performance (10.30 μ.μ.). Παρ. 30/7 εργαστήριο κίνησης και μουσικής για μικτή ομάδα ατόμων με ή χωρίς οπτική και ακουστική αναπηρία (5 μ.μ.), «Αποθυμιά», μουσικοθεατρική παράσταση (8.30 μ.μ.), «Του Νεκρού Αδερφού», μουσικοθεατρική παράσταση της Εύης Σαρμή (10 μ.μ.). Σάβ. 31/7 «Today is Now», σωματικό θέατρο του | ConClave Theater (8.30 μ.μ.), συναυλίες των Lust Call (10 μ.μ.), Third Eye Bizarre (11 μ.μ.). Κυρ. 1/8 εργαστήριο για παιδιά (5 μ.μ.), συναυλίες των Ancoretto Ensemble (9 μ.μ.), Stringless (10 μ.μ.), Αlonisma (11 μ.μ.).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ποντικοπαγίδα": Νέες Φωτογραφίες από τον ανανεωμένο θίασο

Νέα πρόσωπα μπαίνουν φέτος στο καστ της επιτυχημένης παράστασης σε σκηνοθεσία της Κίρκης Καραλή που ξεκινά σε λίγες μέρες, η οποία μεταφέρει το θρυλικό μυστήριο της Αγκάθα Κρίστι από τα 50’s σε μια απομονωμένη πανσιόν στην Ελλάδα κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 90’.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
29/09/2022

Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Ηρώδειο

Η παράσταση που παρακολούθησαν στην Επίδαυρο περισσότεροι από 15.000 θεατές με τη Μαρία Πετεβή στον ομώνυμο ρόλο ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ηρώδειο.

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα (29/9-5/10) και αξίζει να τις αναζητήσετε.

Στο Άττις συνεχίζεται η "Αναφορά για μια Ακαδημία" του Κάφκα

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου ανεβαίνει ξανά τον Νοέμβριο.

Ο Θωμάς Ζάμπρας με νέο σόλο στο Lunar Space

"Απόφοιτος Λυκείου" ονομάζεται η νέα παράσταση του γνωστού κωμικού που έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στον Ελληνικό Κόσμο από το Cinema Alive.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.