«Με τις μέλισσες ή με τους λύκους;»: Η επιτυχημένη παράσταση επιστρέφει

Η παράσταση που βασίστηκε στην αγόρευση του δικηγόρου Θανάση Καμπαγιάννη στη δίκη της Χρυσής Αυγής επιστρέφει σε μίνι καλοκαιρινή περιοδεία.

«Με τις μέλισσες ή με τους λύκους;»: Η επιτυχημένη παράσταση επιστρέφει

Κομμάτι της σημαντικότερης δίκης της νεότερης Ελλάδας, αυτής εναντίον των στελεχών των νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, υπήρξε η αγόρευση του δικηγόρου της πολιτικής αγωγής Θανάση Καμπαγιάννη. Αφού κυκλοφόρησε και σε βιβλίο («Με τις μέλισσσες ή με τους λύκους;», εκδ. Αντίποδες), η αγόρευσή του διασκευάστηκε από τη Λυδία και τη Δανάη Λιοδάκη σε μια courtroom σκηνική πράξη και πρόλαβε να δώσει μερικές sold out παραστάσεις τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τώρα ξεκινάει τη θερινή της περιοδεία, με πρώτη στάση το Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης, στις 14/7 και συνεχίζει στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, στις 18/7. Στο σανίδι, σε σκηνοθετική επιμέλεια της Δανάης Λιοδάκη, ο ταλαντούχος Γεράσιμος Γεννατάς είναι αυτός που εξαπολύσει το δριμύ μανιφέστο του συγγραφέα εναντίον της δράσης της εθνικοσοσιαλιστικής οργάνωσης, και έχει στο πλάι του τους μουσικούς Παύλο Κατσιβέλη και Γιώργο Χανό σε μία γόνιμη αλληλεπίδραση. Ο Καμπαγιάννης στο κείμενό του φωτίζει την ύπαρξη δύο κόσμων: του κόσμου της ακραίας βίας, του ρατσισμού και του μίσους και, από την άλλη, αυτού της αλληλεγγύης και της αγάπης. Η παράσταση, με τη σειρά της, στρέφει το ερώτημα στους θεατές. Εσείς με ποιους είστε; Με τις μέλισσες ή με τους λύκους;

Περισσότερες πληροφορίες

Με τις μέλισσες ή με τους λύκους

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 70 '

Το έργο επιχειρεί τη σκηνική απόδοση της αγόρευσης του Θανάση Καμπαγιάννη στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αποκαλύπτοντας τη δράση της από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μήδειας μπούρκα": Το Θεσσαλικό Θέατρο στην Αθήνα με τη βραβευμένη παράσταση για την ηρωίδα - σύμβολο

Η θεατρική παράσταση που ταξίδεψε μέχρι τη Νέα Υόρκη και βραβεύτηκε, σε κείμενο του Ανδρέα Φλουράκη, σκηνοθεσία της Κυριακής Σπανού και τη Μαρσέλα Λένα στον επώνυμο ρόλο, έρχεται το Μάιο για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Εν Αθήναις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

"#Free Prometheus": Όταν ο Αισχύλος συνάντησε τους Fem tettix

Μία κωμωδία παραλόγου που δανείζεται στοιχεία από τον "Προμηθέα Δεσμώτη" είναι το τρίτο πρωτότυπο έργο της ανατρεπτικής ομάδας το οποίο παρουσιάζεται στο studio Μαυρομιχάλη.

Έξι θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου κατεβάζουν αυλαία

Ο πρώτος θεατρικός οργανισμός της χώρας αποχαιρετά το "Goodbye, Lindita" και πέντε ακόμη παραγωγές του που φτάνουν στο τέλος του φετινού τους κύκλου.

"Ιnk": Η παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου επιστρέφει!

Ύστερα από ένα χρόνο παγκόσμιας περιοδείας, η τελευταία δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου ξανά στο Μέγαρο Μουσικής.

"Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου": Το νέο έργο της σχολής του Πορεία είναι εδώ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Νέο αίμα" παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις το έργο της Αργυρώς Βώβου το οποίο προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Πορεία.

Η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου καταγγέλλει τη διοίκηση του ΣΕΗ για παραπλάνηση των Ελλήνων ηθοποιών

Με επιστολή της η ΠΕΘ κάνει λόγο για παραπλάνηση των εργαζομένων ηθοποιών σχετικά με το μέλλον του εργασιακού τους καθεστώτος.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

H Kαλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ήταν προσκεκλημένη στη διοργάνωση και σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας θέσεων διεύθυνσης πολιτισμού στις επιχειρήσεις.