Τέσσερις νέες παραγωγές βγαίνουν σε περιοδεία

Φλεγόμενα ερωτικά πάθη, δόσεις νοσταλγίας, ταξίδια στη μνήμη, αλλά και κωμικές ιστορίες έρχονται στις παραστάσεις που κάνουν στάση στις θερινές σκηνές της πόλης με γνωστούς πρωταγωνιστές.

Τέσσερις νέες παραγωγές βγαίνουν σε περιοδεία

Φλεγόμενα ερωτικά πάθη, δόσεις νοσταλγίας, ταξίδια στη μνήμη, αλλά και κωμικές ιστορίες έρχονται στις παραστάσεις που κάνουν στάση στις θερινές σκηνές της πόλης με γνωστούς πρωταγωνιστές.

«Φαίδρα»

Τέσσερις νέες παραγωγές βγαίνουν σε περιοδεία - εικόνα 1

Μία ιδιαίτερη σκηνική σύνθεση, βασισμένη στον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη και τη «Φαίδρα» του Ρακίνα, σκηνοθετεί ο Μάνος Καρατζογιάννης, εστιάζοντας στη δύναμη του (απαγορευμένου) ερωτικού πάθους. Τον μύθο της Φαίδρας θα ερμηνεύσουν η Ραφίκα Σαουίς στον ομώνυμο ρόλο, η Μίνα Αδαμάκη (Τροφός), ο Σπύρος Περδίου (Θησέας) και ο Δημήτρης Τσίκλης (Ιππόλυτος), ενώ η Σαββίνα Γιαννάτου αναλαμβάνει το ρόλο της θεάς Αφροδίτης, ενισχύοντας τον μουσικό χαρακτήρα της παράστασης και την πρωτότυπη σύνθεση του Δημήτρη Μαραμή (Κηποθέατρο Παπάγου 2/7, Θέατρο Ρεματιάς 7/7, Θέατρο Βράχων 28/7).

«Κάποτε στο Βόσπορο»

Τέσσερις νέες παραγωγές βγαίνουν σε περιοδεία - εικόνα 2

Αφιερωμένη στους Έλληνες που εγκατέλειψαν την Κωνσταντινούπολη το φθινόπωρο του 1955 είναι η μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή που σκηνοθετεί η Σοφία Σπυράτου, σε μουσική του Νίκου Κυπουργού. Βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Άκη Δήμου, ενώ ένας πολυμελής θίασος (Αντώνης Καφετζόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Θεοφανία Παπαθωμά κ.ά.) δίνει ζωή στα πρόσωπα και στις ιστορίες τους, φιλοτεχνώντας το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο της εποχής με σημείο αναφοράς τις μουσικές και τα τραγούδια της (Θέατρο Πέτρας 1/7, Βεάκειο 27/7, Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης 29/7).

«Οι Μπαμπούλες»

Τέσσερις νέες παραγωγές βγαίνουν σε περιοδεία - εικόνα 3

Η ισπανική κωμωδία που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα διαδραματίζεται σε ένα σπίτι που μόλις κληρονόμησαν δύο αδερφές, στο οποίο συγκεντρώνονται έξι διαφορετικοί χαρακτήρες, άνθρωποι και… φαντάσματα! Ο Αλφρέντο Σανθόλ υπογράφει το έργο με τον πρωτότυπο τίτλο «Το σπίτι στην Εθνική», η Μαρία Χατζηεμμανουήλ το μεταφράζει μεταφέροντας το σε ελληνική συνθήκη και ο Νικορέστης Χανιωτάκης σκηνοθετεί έναν ωραίο θίασο: Ελένη Βαΐτσου, Αντώνης Κρόμπας, Δημήτρης Μακαλιάς, Σοφία Μανωλάκου, Γιώργος Χρανιώτης και Αντιγόνη Ψυχράμη. (Κηποθέατρο Νίκαιας 1/7, Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης 2/7, Κηποθέατρο Παπάγου 12/7).

«Πώς να σωπάσω»

Τέσσερις νέες παραγωγές βγαίνουν σε περιοδεία - εικόνα 4

Ένα μαγευτικό ταξίδι στη μνήμη και την ιστορία υπόσχεται η μουσικοθεατρική παράσταση που αφηγείται τα πάθη των λαών στον αγώνα τους για ένα καλύτερο αύριο μέσα από διαχρονικά τραγούδια του Μαρκόπουλου, του Λοΐζου, του Θεοδωράκη, του Τσιτσάνη και άλλων σπουδαίων Ελλήνων συνθετών. Την παράσταση σκηνοθετεί η Τζένη Κόλλια, τα τραγούδια ερμηνεύουν ο Χρήστος Θηβαίος, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, η Βιολέτα Ίκαρη και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης και το ρόλο του Αφηγητή αναλαμβάνει ο Κώστας Καζάκος (αρχή περιοδείας Θέατρο Βράχων 2/7).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.